Πάρτε τον Νουρή έσσω σας

Πάρτε τον Νουρή έσσω σας

Δεν είναι όλοι οι ηλίθιοι ρατσιστές αλλά αναμφίβολα όλοι οι ρατσιστές ΕΙΝΑΙ ηλίθιοι

Δύο πράγματα είναι σίγουρα στη ζωή: ο θάνατος και το ότι ο ρατσισμός είναι για τους ηλίθιους. Δεν λέω φυσικά ότι όλοι οι ηλίθιοι είναι ρατσιστές. Όχι βέβαια. Κάτι τέτοιο θα ήταν κατάφωρα άδικο για όσους δεν τους βοηθάει και πολύ αυτό που τους χάρισε η Φύση ώστε να σκέφτονται και να δημιουργούν, αλλά δεν βγάζουν και τα κόμπλεξ τους πάνω σε άλλους ανθρώπους, ειδικά σε αυτούς που βρίσκονται σε δυσχερέστερη θέση από τους ίδιους. Από την άλλη όμως, όλοι οι ρατσιστές είναι αναμφισβήτητα ηλίθιοι. Κι αυτό είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο. Ο ρατσισμός γενικότερα δεν βγάζει το παραμικρό νόημα, είναι κάτι τόσο ανόητο, άχρηστο, ανούσιο, κενό, γελοίο, προσβλητικό και πρωτόγονο που πρέπει να είσαι ηλίθιος για να νομίζεις πως είναι αναγκαίος, cool ή έστω αποδεκτός. Ή ακόμα χειρότερα, ένδειξη πατριωτισμού. Τότε εκτός από ηλίθιος είσαι και αμόρφωτος και ανιστόρητος αλλά έχω την αίσθηση ότι αυτό το τελευταίο αποτελεί πλεονασμό.

Κι επειδή λοιπόν οι ρατσιστές είναι ηλίθιοι, άρα ευκολότερα χειραγωγίσιμοι, και δυστυχώς για την ανθρωπότητα ψηφίζουν, αποτελούν εύκολο στόχο για εκείνους που θέλουν να εκλεγούν ή να παραμείνουν στην εξουσία αλλά δεν έχουν να επιδείξουν κανένα φοβερό προσόν πέρα ίσως από το ότι τυγχάνουν λίγο εξυπνότεροι από τους μπετόστοκους στους οποίους απευθύνονται. Γι’ αυτό και τους πουλάνε μπόλικο και ανέξοδο ρατσισμό γαρνιρισμένο με πατριωτισμό με την ίδια μαεστρία που κάποιος προσπαθεί να καλύψει ένα πιάτο με αχνιστά σκατά ρίχνοντας από πάνω σαντιγί. Κι εκείνοι φυσικά τον καταβροχθίζουν λαίμαργα γιατί είναι ευκολότερο να πιστεύεις ότι για όλα όσα σου συμβαίνουν φταίνε κάποιοι αλλόθρησκοι εξαθλιωμένοι και εντελώς άγνωστοί σου αλλοδαποί παρά οι πραγματικοί υπαίτιοι για τα δεινά μας που -μεταξύ μας- πιθανότατα στήριξες, ψήφισες, επευφήμησες, χειροκρότησες ή φίλησες τον κώλο τους σε κάποια φάση της ζωής σου.

Γιατί ειλικρινά αν θέλεις να πιστέψω ότι μετά από ΧΑΚ, φούσκα ακινήτων, Κυπριακές, Λαϊκή, κούρεμα, κρίση, Συνεργατισμό, διαβατήρια, μίζες, ΣΑΠΑ και δεκάδες άλλες περιπτώσεις σπατάλης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος που ψαλίδισαν εισοδήματα, έκλεισαν επιχειρήσεις και έριξαν το βιοτικό επίπεδο.. ακόμα νομίζεις ότι για όλα φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που έρχονται “για να αλλοιώσουν τον μπολιτισμό μας” τότε σίγουρα με τον τελευταίο εννοείς τις σπηλαιογραφίες με σκηνές κυνηγιού που ζωγραφίζεις μαζί με τους άλλους ουγκάνους. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Όλους αυτούς τους νέους υποψήφιους πού να τους βάλουμε;


Ξενοφοβία είναι η ικανότητα του πλούσιου και βολεμένου πολιτικού να πείσει τον φτωχό ότι για τη φτώχεια του δεν φταίει ο πρώτος που την προκάλεσε αλλά ένας άγνωστος, φτωχότερος απ’ αυτόν ξένος. Κι αντί η οργή του αδικημένου πολίτη να διοχετευτεί προς εκείνον που προκάλεσε τα δεινά του, στρέφεται προς τον εξαθλιωμένο ξένο, έναν εύκολο στόχο που χτυπάνε όλοι, δεν μπορεί να αντιδράσει γιατί θα του την πέσουν επειδή εισήλθε παράνομα (είναι γνωστό άλλωστε πως η αισχρότητα λατρεύει να κρύβεται πίσω από τη νομιμοφάνεια) και -το κυριότερο- δεν έχει να προσφέρει τίποτα (δεν ψηφίζει, δεν κάνει ρουσφέτια, δεν αγοράζει διαμερίσματα και επαύλεις-φούσκες). Την ίδια ώρα δίνει συγχωροχάρτι στον πολιτικό που τον φτώχυνε, αφενός γιατί δεν θέλει να παραδεχτεί τη μαλακία που έκανε και τον ψήφισε κι αφετέρου γιατί τρέφει την ελπίδα ότι αν τον γλείψει λίγο παραπάνω θα τον βολέψει κάπου. Ας μοίραζαν οι πρόσφυγες χαρτονομίσματα και θα σου έλεγα πόσοι απ’ αυτούς τους “πατριώτες” θα ανησυχούσαν για την αλλοίωση του δημογραφικού. Όπως φυσικά δεν ανησυχούν αυτοί που τους εκμεταλλεύονται και βγάζουν τα κέρατά τους με δίδακτρα, λευκούς γάμους ή νοικιάζοντας πρώην τουαλέτες και στάβλους για ρετιρέ. Αλλά βλέπεις φταίνε οι σκλάβοι όχι οι σύγχρονοι δουλέμποροι στην πλειοψηφία τους “ευυπόληπτοι” πολίτες της κυπριακής κοινωνίας. 

Γι’ αυτό και σου απαντάνε με το... ατράνταχτο, ευφυέστατο, ουάου-τώρα-πραγματικά-με-αποστόμωσες επιχείρημα “πάρτους έσω σου” λες και το ποιον θα βάλεις σπίτι σου εξαρτάται από την καταγωγή ή το θρήσκευμα και όχι από τον χαρακτήρα του. Για να καταλάβετε το μέγεθος της μπετοστοκίασης που έχει πλήξει όσους επιστρατεύουν το εν λόγω “επιχείρημα” είναι η ψευδαίσθηση ότι η κυπριακή καταγωγή τους αποτελεί για κάποιο χρυσό διαβατήριο που θα ανοίξει όλα τα σπίτια για να περάσει η αφεντιά τους μέσα περπατώντας σε κόκκινο χαλί λες και είναι στις γαμημένες Κάννες. “Πάρτους σπίτι σου” λένε και πρόκειται να πάρεις τη φασιστική, ρατσιστική και σκατόψυχη ύπαρξή τους μόνο και μόνο επειδή είναι Κυπραίοι. Λες και κινδυνεύεις από Κυπραίο, Πακιστανό, Ινδό ή καλαμαρά και όχι απλά από έναν κακό άνθρωπο. 

Έχω αντιπρόταση: Πάρτε τον Νουρή σπίτι σας. Και όλη τη συνοπαρτζιά που φωνάζει για αλλοίωση του δημογραφικού όταν μοίρασαν πάνω από 7000 διαβατήρια σε κάθε καρυδιάς καρύδι απ’ όλη την υφήλιο - ανάμεσά τους και διαβόητοι καταζητούμενοι για πλειάδα εγκλημάτων, από white collar μέχρι γενοκτονία. Κι όταν μαζευτείτε απλώστε γύρω γύρω και το συρματόπλεγμα του Αστρομερίτη. Άλλωστε δεν τοποθετήθηκε ώστε να εμποδίσει κάποιους να μπουν στη Δημοκρατία αλλά για να μη βγουν οι ακροδεξιοί από το μαντρί του ΔΗΣΥ.

Loader