Πως με την «Αναστού» η Άλκηστις Παυλίδου αποτίναξε την περσόνα της «Πέπας»

Πως με την «Αναστού» η Άλκηστις Παυλίδου αποτίναξε την περσόνα της «Πέπας»

Η επιβλητική κακιά της σειράς «Πέτρινο ποτάμι» που διατηρεί το ακατάρριπτο ρεκόρ των τριών συνεχόμενων τηλεοπτικών βραβείων

Αναμφισβήτητα η εμβληματική “Πέπα” της θρυλικής σειράς (και ταινίας) “Βουράτε γειτόνοι” ήταν ρόλος ζωής για την Άλκηστη Παυλίδου, που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρο το νησί, όμως υπάρχει μια τηλεοπτική ερμηνεία της που αποδεδειγμένα συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη αγάπη του κόσμου και εμπράκτως αφού φορτώθηκε με τρία συνεχόμενα βραβεία. Και μάλιστα ήταν ίσως ο πιο κόντρα ρόλος της πλούσιας και πολυσχιδούς καριέρας της: εκείνος της Αναστούς στη σειρά “Πέτρινο ποτάμι” του ΡΙΚ που προβλήθηκε με επιτυχία για τέσσερις σεζόν στο ΡΙΚ από το 2013 έως το 2017. 

Η αξέχαστη ηθοποιός είχε αγαπηθεί όχι μόνο για το ρόλο της typical νεοκυπραίας μεσήλικης συζύγου/πεθεράς στην επιδραστική κωμωδία του Γιώργου Τσιάκκα αλλά και ως (συνήθως) καλοκάγαθη, πονεμένη ή χαροκαμμένη από την εισβολή μάνα, συνεπώς ο ρόλος της σκληρής, αυταρχικής και αδίστακτης μητριάρχη που δεν λογαριάζει τίποτα και κανέναν (και ειδικά τους δικούς της ανθρώπους) ήρθε κάπως σαν σοκ για τους fans. 

Βέβαια μια ηθοποιός αυτού του βεληνεκούς δεν χαμπαριάζει από κόντρα ρόλους και η Άλκηστις ανέτρεψε για τα καλά την εικόνα της και η Αναστού εντάχθηκε στο πάνθεον των αξέχαστων ΄τηλεοπτικών “κακών”. Μάλιστα ο ρόλος διαθέτει κι ένα εντυπωσιακό και ακατάρριπτο μέχρι σήμερα ρεκόρ: Ως Αναστού η Άλκηστις απέσπασε το Τηλεφίλ Αγαπημένης Ηθοποιού Δραματικής Σειράς για ΤΡΕΙΣ συνεχόμενες χρονιές (2014-16) στα τηλεοπτικά βραβεία που απένειμε το περιοδικό TV Μανία από το 2004 έως το 2016. Το γεγονός ότι οι νικητές αναδεικνύονταν ύστερα από ψηφοφορία των αναγνωστών/τηλεθεατών δείχνει το μέγεθος της αγάπης του κόσμου προς το πρόσωπό της αλλά και τον τεράστιο αντίκτυπο του ρόλου στη σύγχρονη ποπ κουλτούρα.

Ειδικά αν σκεφτείς πόσο ανατριχιαστικά πειστικά κακιά ήταν η Αναστού και πόσο γλυκός, καλοσυνάτος και πράος άνθρωπος ήταν η Άλκηστις. 

Loader