«Spectacular» φωτογραφίες με κλάδεμα δέντρων Cyprus Style

«Spectacular» φωτογραφίες με κλάδεμα δέντρων Cyprus Style

Ναι, οι τεχνικές κλαδέματος έχουν ΜΕΓΑΛΗ σημασία

Η διαχρονική αντιμετώπιση της πολιτείας αλλά και μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας απέναντι στη φροντίδα, την περιποίηση και τη γενικότερη θέση των δέντρων στις πόλεις μας είναι ένα τεράστιο κεφάλαιο, που αν και επιτέλους έχει μπει ως hot θέμα συζήτησης στη δημόσια σφαίρα, ο δρόμος προς τη σωστή κατεύθυνηση, όπως αποδεικνύουν οι παρακάτω φωτογραφίες, είναι μακρύς και δύσβατος.

Από πέρσι το καλοκαίρι, ένα ενθαρρυντικό κίνημα ευαισθητοποιημένων πολιτών, μπήκε δυναμικά στη ζωή μας, με απόπειρες για μαζικές δεντροφυτεύσεις σε όλες τις επαρχίες. Θετική υπήρξε η στάση που έδειξε να παίρνει κάποια στιγμή το προηγούμενο φθινόπωρο και η κυβέρνηση, αν και μάλλον για πυροτέχνημα φαίνεται να μιλάμε, αφού οι σωστές και απαραίτητες πρωτοβουλίες γρήγορα λησμονήθηκαν.

Πέρα όμως από την ζωτική ανάγκη για μαζικές δεντροφυτεύσεις, ένα επιμέρους θέμα που χρήζει προσοχής και καταγγελίας είναι οι τεχνικές κλαδέματος στα υφιστάμενα δέντρα.

«Ναι, οι τεχνικές κλαδέματος έχουν μεγάλη σημασία. Ναι, το κλάδεμα είναι μία μορφή τέχνης. Ναι, απαιτούμε αυτοί που διαχειρίζονται το περιβάλλον μας να είναι αρκούντως καταρτισμένοι. Ναι, απαιτούμε διαφάνεια για τη διαδικασία κλαδέματος και ενημέρωση για την κατάληξη των κλαδεμάτων και της ξυλείας που προκύπτει. Ναι, απαιτούμε να μπει φρένο στην ανεξέλεγκτη κόπη των δέντρων με πρόστιμα και ποινές φυλάκισης» αναφέρουν σε ψήφισμά τους πολίτες.

Αλιεύσαμε από τις σελίδες 300,000 δέντρα στη Λευκωσία και 300,000 δέντρα στη Λεμεσό spectacular φωτογραφικό υλικό από κλαδέματα δέντρων Cyprus style:

σγσγσγσ

γσγσγσ

ηδηηδ

γσγσγσ

Loader