Στη μόδα εκτός από μεζούρα είναι χρήσιμο να υπάρχει και άλλου είδους μέτρο

Στη μόδα εκτός από μεζούρα είναι χρήσιμο να υπάρχει και άλλου είδους μέτρο

Η Kardashian μάλλον ξεπέρασε τα όρια

Από τις φορές που καλύτερα να "γδύνεσαι" παρά να ντύνεσαι.

Ωραία, καιρός δεν είναι να μπει κάπου ένα διαχωριστικό μέτρο ως προς το τι είναι μόδα, τι ή ποιους εξυπηρετεί και πόσο προσβλητική μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι, καθώς και ποια μηνύματα περνάει συνειδητά ή και υποσυνείδητα;

Η κίνηση της Kim Kardashian να εμφανιστεί στα met gala 2021 με το συγκεκριμένο μαύρο Balenciaga "σύνολο" που φαίνεται στις φωτογραφίες και το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα θύμιζε dominatrix (ξεπερασμένο αν μη τι άλλο), σε μια εποχή που οι γυναίκες στο Αφγανιστάν υποχρεώνονται να εγκλωβιστούν ξανά μέσα στα χιτζάμπ, είναι για μένα, τουλάχιστον, ασεβές απέναντι σε αυτές τις γυναίκες. 

Γυναίκες που αναγκάζονται να "πνίξουν" το λόγο τους, να κρύψουν το πρόσωπο, τις σκέψεις, τις επιθυμίες, συναισθήματα, κατ' επέκταση την ίδια την ύπαρξή τους. 

445455456
kim kardashian instagram account

Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν όλο αυτό είναι τυχαίο, αν δείχνει άγνοια, αδιαφορία, αν παραπέμπει σε απερισκεψία τόσο των δημιουργών - σχεδιαστών του κοστουμιού, όσο και της κοσμικιάς κυρίας που το φόρεσε και η οποία είναι ας μην ξεχνάμε ινφλουένσερ - άλλη μεγάλη συζήτηση αυτή, κάποια στιγμή να την κάνουμε.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 

Αλήθεια πιστεύεις ακόμη στο φαινόμενο του mummy porn;

Όχι, οι γυναίκες δεν είναι "αμφορείς" που "κουβαλούν" μέσα σεξουαλικά υπονοούμενα και στερεότυπα. Ας μην τις παρουσιάζουμε και ας μην αυτοπαρουσιαζόμαστε ορισμένες από εμάς ως τέτοιες.

Ίσως, με κάπως διαφορετικό τρόπο, περισσότερη ενσυναίσθηση, άλλο σύνθημα και όχι το "What's more american than a t-shirt head to toe", η Κιμ και ο διάσημος οίκος, να έκαναν ένα κοινωνικό statement υπέρ όλων αυτών των γυναικών που αυτή τη στιγμή δεινοπαθούν. Να είχε αξία όλη αυτή η "μαυρίλα" και η "κλεισούρα - φίμωμα".

Και αν είμαι υπερβολική, δεν απολογούμαι. Προσωπικά, έτσι σκέφτομαι. 

3443545665
Γυναίκες στο Αφγανιστάν μετά την επιβολή του χιτζάμπ από τους Ταλιμπάν.
Loader