Τα παγκάκια μας και σ' άλλη παραλία

Τα παγκάκια μας και σ' άλλη παραλία

Πόσο πρήξιμο για το τίποτα;

Guest Star ο Νεόφυτος Κωνσταντίνου  


Για ποια παγκάκια μάς πρήξατε; Της Πλατείας Ελευθερίας; Για πες εσύ, που μουρμουράς και γράφεις και πίνεις και δεν μας δίνεις: Πότε έκατσες σε παγκάκι (τον καιρό που υπήρχε Πλατεία Ελευθερίας) τελευταία φορά; Πότε έκατσες σε παγκάκι στην Κύπρο… γενικότερα; 

Η γενικότερη κούραση και απογοήτευση και ταλαιπωρία που προκαλεί η διαδικασία ολοκλήρωσης της περιβόητης Πλατείας της πρωτεύουσας νιώθω ότι μάς την έχει δώσει κατακούτελα. 

Θα μπορούσε το συγκεκριμένο σχέδιο (που ναι, μπορεί να “μοιάζει με υπόθετο” ή να είναι “οργανική αρχιτεκτονική φόρμα” ή “μεταμοντέρνα πρόταση” ή whatever) να την είχε σχεδιάσει και ο τελευταίος πρωτοετής φοιτητής αρχιτεκτονικής. Και να τα είχε φτιάξει ο καλουπάρης της γειτονιάς σου. 

Το θέμα είναι άλλο.

Ο Δήμος της πόλης βγήκε σε διαγωνισμό. Το συγκεκριμένο γραφείο κέρδισε. Το εν λόγω σχέδιο εκτελείται. Εμείς κουραστήκαμε και μας φταίνε όλα. 

Πολύ ωραία, πάμε παρακάτω, γιατί στα παγκάκια -ας είμαστε ειλικρινείς- ούτε τις βροχερές καιρόφιλες ημέρες δεν θα κάτσουμε πάνω (διπλής ανάγνωσης), ούτε στους 40 υπό σκιάν του κυπριακού Ιούλη. 

Αυτά είναι τα παγκάκια, αυτή είναι η πλατεία, αυτό είναι το σκηνικό που αποφασίστηκε ότι θα βλέπουμε για τις επόμενες δεκαετίες. Ας το ξεπεράσουμε. 

Στον πλανήτη κάνει κουμάντο ένας δημοκρατικά εκλεγμένος Τζόκερ (διάβασε εδώ τα σημερινά), λίγη ώρα παραπέρα απ’ τα παγκάκια της πλατείας, κόσμος σκοτώνεται και προσφυγοποιείται, ο πλανήτης λιώνει και τσουρουφλίζεται. 

Και πολύ ασχοληθήκαμε με τα παγκάκια-χωρίς-πλάτη στα οποία, ας το παρεδεχθούμε, δεν θα καθίσουμε ποτέ. 

Άντε να προχωρούμε παρακάτω. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Σήμερα είναι τα παγκάκια ή η Συρία viral;


 

Loader