«Θεία σούπα»: Η γυναίκα που μαγείρευε στα παιδιά σε ένα καταφύγιο της Ουκρανίας

«Θεία σούπα»: Η γυναίκα που μαγείρευε στα παιδιά σε ένα καταφύγιο της Ουκρανίας

«Η ζύμη στο νερό και οι κονσέρβες γίνονταν το πιο νόστιμο φαγητό στον κόσμο»

«Θεία σούπα» φώναζαν τα παιδιά μια νεαρή γυναίκα που τους μαγείρευε στα καταφύγια της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Natalia, μια νεαρή γυναίκα στο Azovstal της Μαριούπολης, που επί δύο μήνες μαγείρευε φαγητό για παιδιά και ενήλικες χρησιμοποιώντας περιορισμένες ποσότητες τροφίμων, ενισχύοντας έτσι παράλληλα και το ηθικό τους.

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης με ανάρτηση του στο Telegram αναφέρθηκε στο πολύτιμο έργο της Natalia με ένα σχετικό βίντεο με την ίδια που κατάφερε, μετά την απομάκρυνση των αμάχων από το εργοστάσιο, να φθάσει στη Ζαπορίζια.

Διάβασε Επίσης: Ο OHE προειδοποιεί για κίνδυνο παγκόσμιου λιμού λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

«Η θεία σούπα. Έτσι έλεγαν τα παιδιά την Natalia στο Azovstal. Στα καταφύγια του εργοστασίου μαγείρευε φαγητό. Μαζί με τα παιδιά ζωγράφιζαν τα φαγητά που τρώγανε στα σπίτια τους. Στη συνέχεια προσπαθούσαν ''να ενσωματώσουν'' στις ζωγραφιές τα προϊόντα που είχαν στη διάθεσή τους. Έτσι η ζύμη στο νερό και οι κονσέρβες γίνονταν το πιο νόστιμο φαγητό στον κόσμο» αναφέρεται στην ανάρτηση του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως είπε η Natalia, παρέμεινε με το σύζυγο της στο καταφύγιο δύο μήνες και τέσσερις μέρες και η ενασχόληση και των δύο με το μαγείρεμα τους βοηθούσε να συνεχίσουν να ζουν και να έχουν ένα κίνητρο μέσα σε εκείνο το σκοτεινό υπόγειο. «Μαγειρεύαμε φαγητό για τα παιδιά, για τους μεγάλους. Τα παιδιά δεν συγκρατούσαν το όνομά μου γι' αυτό τους έλεγα θα με λέτε ''θεία σούπα''. Και αυτό ήταν ένα κίνητρο. Τους έφερνα ζωγραφιές, κάναμε διαγωνισμό. Αυτό σε κρατούσε σε εγρήγορση και πήγαινες να ετοιμάσεις το πρωινό τους και για τους μεγάλους το μεσημεριανό γεύμα. Αυτό σου έδινε μεγάλη δύναμη για να κρατιέσαι όρθιος», είπε χαρακτηριστικά η Natalia.

Διάβασε Επίσης: «Ο πατέρας μας»: Η νέα αληθινή ιστορία που παρουσιάζει το Netflix

Το δημοτικό συμβούλιο στην ανάρτησή του, αναφερόμενο στη δύναμη που βρήκαν οι άνθρωποι αυτοί στα καταφύγια επισημαίνει: «Πόλεμος, γύρω ο θάνατος, οι βόμβες πέφτουν κάθε λεπτό, κι εκείνοι συνεχίζουν να αγωνίζονται για να ζήσουν, πιστεύουν στο καλύτερο και δωρίζουν ο ένας στον άλλο αγάπη».

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

Loader