Θέλω κι εγώ να μπω στη φυλακή

Θέλω κι εγώ να μπω στη φυλακή

 

Guest star* Γράφει ο Γιώργος Κωνσταντίνου 


Διάβαζα πριν από λίγες μέρες ότι άντρας που αποφυλακίστηκε, επέστρεψε οικειοθελώς στις Κεντρικές Φυλακές κλαίγοντας, ζητώντας στέγη, ρούχα και φαγητό. Νεαρός στα 30, από την Ελλάδα, κι ενώ είχε εκτίσει την ποινή του, βρέθηκε έξω απ’ το κτίριο και ζητούσε από τους δεσμοφύλακες της πύλης των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας να τον αφήσουν να… ξαναμπεί στη φυλακή για να κάνει μπάνιο και να φάει. 

Σήμερα διαβάζω στην ιστοσελίδα σας ότι ένας εκ των δύο ομοφυλόφιλων που υπέγραψαν το σύμφωνο συμβίωσης την περασμένη Παρασκευή δήλωσε ότι στις φυλακές έχουν ένα καθημερινό πρόγραμμα που περιλαμβάνει... απ' όλα!

Στην ερώτηση που του θέσατε, "Μια τυπική μέρα στη φυλακή, πώς είναι;", σάς απάντησε και αντιγράφω από το ρεπορτάζ σας: "Θα ξυπνήσουμε το πρωί η ώρα 7:30, θα κάνουμε το μπάνιο μας, θα πιούμε τον καφέ μας και το τσιγάρο μας, σιγά σιγά θα ντυθούμε, κι αν είναι Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, θα πάμε στην εργασία μας. Ακολούθως θα πάμε στο σχολείο μας να παρακολουθήσουμε τα μαθήματά μας, στο γυμναστήριο να γυμναστούμε, θα πάμε την ώρα του φαγητού να φάμε, θα κάνουμε μπάνιο, θα ξεκουραστούμε και το απόγευμα θα δούμε DVD και θα παίξουμε playstation ή θα δούμε ταινία. Προσπαθούμε γενικώς να γεμίζουμε τις ώρες μας ευχάριστα".  


Η ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΔΗΛΩΣΗ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ AVANT GARDE ΜΕ ΤΙΤΛΟ: Πήγα στον πρώτο γκέι γάμο των Φυλακών


Και ερωτώ, αγαπητοί μου, που ζείτε και ζούμε στην ζούγκλα της καθημερινότητας, του τρεχάματος, της τρέλας και της κορδέλας, των ενοικίων που δεν προσεγγίζονται, του σούπερμαρκετ που δεν μπορείς να το πλησιάσεις αν δεν έχεις πενηντάευρω στην τσέπη και των δανείων κόκκινων, κίτρινων και μαύρων. 

Γιατί στο καλό να διαμένεις εκτός (φυλακών) σε αυτή τη χώρα και όχι να είσαι όμορφος, καθαρός, γυμνασμένος και συγυρισμένος στα... εντός; 

Προσωπικά μια χαρά μου ακούγεται και πέστε μου έναν λόγο γιατί να μην θέλω κι εγώ να μπω στη φυλακή. 


Γίνε κι εσύ GUEST STAR στέλνοντάς μας τις σκέψεις, τη δουλειά ή δείγμα της τέχνης σου στο [email protected]


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Δεν είμαστε άχρηστοι, λέει ο Μακαριότατος 

Loader