Θέλουμε πίσω την Britney

Θέλουμε πίσω την Britney

Εδώ και δύο δεκαετίες έχουμε κάνει την Britney το περιφερόμενο τσίρκο μας. Καιρός ν’αφεθεί ελεύθερη

Η χρονιά είναι 2007:

I'm Miss American Dream since I was seventeen

Don't matter if I step on the scene

Or sneak away to the Philippines

They still gon' put pictures of my derriere in the magazine

You want a piece of me?

 

I'm Miss bad media karma

Another day another drama

Guess I can't see no harm

In working and being a mama

And with a kid on my arm

I'm still an exception

And you want a piece of me.

Piece of Me // Britney Spears 

Οι σχέσεις μας με τα pop είδωλα που καθόρισαν το soundtrack της γενιάς μας δεν είναι απλή ιστορία. Και η γνωριμία μας με την Britney δεν ξεκίνησε ακριβώς toxic. Μας πήρε καιρό ν’αρχίσουμε ν’ ανησυχούμε για εκείνη και ναι, αν χρειαστεί, θα γίνουμε και Σταυροφόροι της ελευθερίας της.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Εάν οι φυλακές μας είχαν και αυτή την «κανονικότητα»;


To κοριτσάκι από τη Λουιζιάνα που ξεκίνησε από το Disney club και εκτοξεύτηκε το 1998 με το Baby One More Time για να γίνει η Πριγκίπισσα της Pop, ενηλικιώθηκε άσχημα με σημείο καμπής το 2007-2008, τότε που έπαθε τον νευρικό κλονισμό μπροστά στα αδηφάγα μάτια ενός πλανήτη που πρώτα την έκανε είδωλο, κι έπειτα τη ξέρασε σαν τελειωμένη γελώντας με τις φωτογραφίες του ξυρισμένου κεφαλιού της. 

Όταν ένα άτομο θεωρείται ανίκανο να φροντίσει τον εαυτό του, ένας ενήλικας που έχει σχέση με αυτό το άτομο μπορεί να υποβάλει αίτηση σε δικαστήριο της κομητείας για έλεγχο της ζωής του. Γι’ αυτό και από τότε που τέθηκε σε εφαρμογή το “conservatorship” της Britney το 2008, η κηδεμονία της πέρασε στα χέρια όσων ορίστηκαν από το δικαστήριο να επιβλέπουν τη ζωή και τα οικονομικά της, με επικεφαλής τον πατέρα της. Παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 για “προσωπικούς λόγους υγείας” για να τον διαδεχθεί ο manager της Britney.  

Μέσα σε όλη αυτή τη δεκαετία βέβαια, η καριέρα της ‘ασταθούς’ Britney συνέχισε να θριαμβεύει. Το Circus το 2008 ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, sold out tours, συμβόλαιο στο Las Vegas, κριτής σε reality, εμπορικές συνεργασίες. Η Britney δεν σταμάτησε ποτέ να είναι η κότα με το χρυσό αυγό κι εδώ ακριβώς έγκειται και η αναβίωση του κινήματος #FreeBritney που επιδιώκει να απελευθερώσει την τραγουδίστρια από αυτή τη ρύθμιση, με την ελπίδα ότι θα αποκαταστήσει την προσωπική και οικονομική της αυτονομία.

Οι φήμες σχετικά με την επιτήρηση επανεμφανίστηκαν τον Ιανουάριο του 2019, όταν η Spears ακύρωσε τη δεύτερη συναυλία της στο Vegas λόγω της κακής υγείας του πατέρα της. «Πριν από μερικούς μήνες, ο πατέρας μου νοσηλεύτηκε και κόντεψε να πεθάνει», έγραψε στο Instagram. «Είμαστε όλοι τόσο ευγνώμονες που βγήκε από αυτό ζωντανός, αλλά έχει ακόμα μακρύ δρόμο μπροστά του. Πρέπει να πάρω τη δύσκολη απόφαση να αφοσιωθώ εξ' ολοκλήρου στην οικογένειά μου αυτή τη στιγμή».

Ακολούθησε μια τρίμηνη απουσία από το Instagram, με το κουτσομπολίστικο κανάλι TMZ να ισχυρίζεται ότι είχε εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική, επειδή ένιωθε διαλυμένη από την ασθένεια του πατέρα της. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο περίεργα, όταν το podcast “Britney’s Gram”, το οποίο είναι αφιερωμένο στην «ανάλυση» των δημοσιεύσεων της Britney (ναι υπάρχει τέτοιο podcast), κυκλοφόρησε ένα μήνυμα τηλεφωνητή από μια ανώνυμη πηγή που έθεσε σοβαρές ανησυχίες για την ψυχική και σωματική υγεία της τραγουδίστριας και την ικανότητά της να παίρνει τις δικές της αποφάσεις.

To #FreeBritney movement έχει πάρει τώρα ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις γιατί στα μέσα Ιουλίου, η Entertainment Tonight ανέφερε ότι η μητέρα της Britney είχε πλέον υποβάλει αίτηση να λαμβάνει ειδική ειδοποίηση για όλα τα θέματα σχετικά με το Trust της Spears, που δημιουργήθηκε για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων της.     

Μερικοί θαυμαστές ανησυχούν για τη ψυχική της υγεία (σε ένα video είπε ότι είχε κάψει κατά λάθος το γυμναστήριο της) και άλλοι είναι πεπεισμένοι ότι οι δημοσιεύσεις της είναι κωδικοποιημένες και αν τις διαβάσει κανείς σωστά η Britney ζητά απεγνωσμένα βοήθεια. Δεν είμαι καθόλου σίγουρη για το τι από αυτά ισχύει αλλά, ναι, #FREEBRITNEY.  

Άλλωστε, όσα χρειάζεται να ξέρουμε γι’ αυτήν είναι συνοψίζεται στον στίχο της:  “All eyes on me, in the center of the ring, just like a circus”.

Εδώ και δύο δεκαετίες έχουμε κάνει την Britney το περιφερόμενο τσίρκο μας. Καιρός ν’ αφεθεί ελεύθερη.

Loader