Viral επεισοδιακή σύλληψη στην παραλία της Λεμεσού

Viral επεισοδιακή σύλληψη στην παραλία της Λεμεσού

Η επίσημη τοποθέτηση από την Αστυνομία

«Προστασία της δημόσιας υγείας ή αστυνομικό κράτος;»

Αρκετές χιλιάδες κοινοποιήσεις, σχόλια και views έχει συγκεντρώσει χθεσινό βίντεο από κεντρική παραλία της Λεμεσού που δείχνει πολίτη που φορεί μαγιό να συλλαμβάνεται με επεισοδιακό τρόπο από αστυνομικούς που επιτηρούσαν την παραλία.

Μια υπολογίσιμη μερίδα πολιτών διατυπώνει έντονη δυσαρέσκειά τόσο για τη σύλληψη όσο και για τον τρόπο με τον οποίο αυτή έγινε, αφού, όπως ξεκάθαρα φαίνεται στο βίντεο, πέρα από το ότι υπήρξε σθεναρή αντίδραση δεν λαμβάνονται ούτε τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Ζούμε προστασία της δημόσιας υγείας ή αστυνομικό κράτος, διερωτώνται οι διαμαρτυρόμενοι.

Αυτό είναι το viral βίντεο:

H επίσημη τοποθέτηση από την Αστυνομία

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Χρίστο Ανδρέου, γύρω στις 3 και 20 λήφθηκε πληροφορία ότι στην παραλία απέναντι από το Ζωολογικό Κήπο, υπήρχαν δύο άνδρες που έκαναν ηλιοθεραπεία.

Αρχικά στο σημείο έσπευσαν δύο μέλη που εντόπισαν τους δύο άνδρες 40 και 32 ετών να ξαπλώνουν. Μόλις οι δύο αντιλήφθηκαν τα μέλη της δύναμης έτρεξαν και βούτηξαν στη θάλασσα, ενώ ειρωνεύονταν τους αστυνομικούς και τους προκαλούσαν να μπουν στη θάλασσα.

Αμέσως στο σημείο κλήθηκαν ενισχύσεις και σε κάποια στιγμή τρίτο πρόσωπα, 24 ετών που βρισκόταν στον πεζόδρομο φώναζε τους αστυνομικούς.

Ακολούθως ο 40χρονος που βρισκόταν στη θάλασσα βγήκε έξω και όταν τον πλησίασαν οι αστυνομικοί, αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία του με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.

Την ίδια ώρα το τρίτο πρόσωπο, δηλαδή ο 24χρονος έβριζε τους αστυνομικούς και προσπαθούσε να ματαιώσει τη σύλληψη του 40χρονου, ενώ χρησιμοποιήθηκε η ανάλογη βία για τη σύλληψη του, για τα αδικήματα της δημόσιας εξύβρισης και αντίστασης κατά τη νόμιμη σύλληψη.

Σύμφωνα με τον Reporter που μετέδωσε τις δηλώσεις του Εκπροσώπου, στην προσπάθεια των αστυνομικών να οδηγήσουν τον 24χρονο στο όχημα, βγήκε έξω από τη θάλασσα και ο 32χρονος ο οποίος άρχισε να βρίζει τους αστυνομικούς ενώ επιτέθηκε, σπρώχνοντας στο στήθος το ένα μέλος.

Ακολούθως και τέταρτο πρόσωπο, 45 ετών, κινήθηκε προς το μέρος των αστυνομικών, τους οποίους άρχισε να βρίζει, να σπρώχνει και να επιχειρεί τη ματαίωση της σύλληψης των προσώπων. Και οι τέσσερις συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο τμήμα, με τον 40χρονο να καταγγέλλεται εξωδίκως, ενώ οι άλλοι τρεις κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κλητευθούν αργότερα ενώπιον του Δικαστηρίου.  

Σε σχέση με τις επικρίσεις που δέχεται η Αστυνομία, ο κ. Ανδρέου τονίζει ότι ο ρόλος της Αστυνομίας και οι οδηγίες είναι να γίνονται παρατηρήσεις και υποδείξεις στους πολίτες με καλό τρόπο, ωστόσο στις περιπτώσεις που παρατηρείται κατάφωρη αμέλεια ή υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές από πολίτες που κοροϊδεύουν αστυνομικούς, αυτοί θα καταγγέλλονται.

Να σημειωθεί πως μέσα στο Σαββατοκύριακο έγιναν συνολικά 91 καταγγελίες σε λουόμενους.

Loader