Υπάρχει στόρι πίσω από τον Joker που χορεύει στις τουαλέτες

Υπάρχει στόρι πίσω από τον Joker που χορεύει στις τουαλέτες

Μίλησε γι' αυτό ο Χοακίν Φίνιξ

Η ταινία-φαινόμενο του 2019,  ο Joker του Τοντ Φίλιπς, διεκδικεί με 11 υποψηφιότητες να αποκτήσει κάποια από τα πολυπόθητα αγαλματάκια.

Ο βραβευμένος ήδη με Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού για το ρόλο του ως Άρθουρ Φλεκ, Χοακίν Φίνιξ, μίλησε στην εκπομπή 60 Minutes και τον Άντερσον Κούπερ για μια από τις πιο διάσημες σκηνές της ταινίες, αυτή με τον περίεργο, αργό χορό μέσα στην τουαλέτα αφότου ο χαρακτήρας έχει διαπράξει τους πρώτους φόνους μέσα στα βαγόνια του μετρό, ενώ αποκάλυψε ότι δεν συνηθίζει να κάνει πρόβες για το ρόλο του.

«Ένιωθα ότι ο χαρακτήρας απομάκρυνε το παρελθόν έχοντας την ευκαιρία να εκφράσει κάτι διαφορετικό, αλλά δεν ήξερα τί ήταν αυτό ακριβώς. Νόμιζα ότι υπήρχε κάποιου είδους κίνηση, μια μετάλλαξη, έτσι δεν είναι; Μια μεταμόρφωση», εξηγεί ο διάσημος ηθοποιός.

Η συγκεκριμένη σκηνή δεν υπήρχε στο σενάριο αλλά ήταν αυτοσχεδιασμός του Φίνιξ υπό τους ήχους της μουσικής της Χίλντουρ Γκουοναντοτίρ, συνθέτρια της πρωτότυπης μουσικής της ταινίας.  

 

Στην επίμαχη σκηνή ο ηθοποιός μπαίνει στις δημόσιες τουαλέτες και αντί να μιλάει στον εαυτό του μπροστά στον καθρέφτη, όπως έλεγε το σενάριο, ο Άρθουρ Φλεκ επιδίδεται σε έναν αργό χορό που σηματοδοτεί τη γέννηση του Joker. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: 

Τουριστική ατραξιόν τα σκαλιά του Τζόκερ

Το Joker δεν είναι σύμπτωμα μιας άρρωστης εποχής είναι ο καθρέφτης της, από τον Μαρίνο Νομικό 


Η δημιουργός αποκάλυψε τη συνομιλία της με τον Φίνιξ ο οποίος της είπε ότι αντιμετώπιζε δυσκολία στο να βρει την μετάβαση από τον Άρθουρ Φλεκ στον Joker, εξηγώντας ότι η μουσική «ξεκλείδωσε» την ερμηνεία του Φίνιξ και τον βοήθησε στη μεταμόρφωσή του στον αντί-ήρωα της DC. 

«Υπάρχουν σκηνές που δεν ήταν γραμμένες στο σενάριο και είναι απλά η αντίδραση του Χοακίν στην μουσική» σημείωσε η Γκουοναντοτίρ «αυτό που παρακολουθούμε είναι εκείνον να ανταποκρίνεται σε πραγματικό χρόνο στη μουσική και αυτό είναι το κρίσιμο σημείο στο οποίο ο Άρθουρ μεταμορφώνεται σε Joker», κατέληξε. 

Πηγή 

Loader