Παγκόσμιος Χάρτης Ευτυχίας: Οι πιο ευτυχισμένες χώρες του 2022 -Ποια βρίσκεται πρώτη στη λίστα;

Παγκόσμιος Χάρτης Ευτυχίας: Οι πιο ευτυχισμένες χώρες του 2022 -Ποια βρίσκεται πρώτη στη λίστα;

Η Ευρώπη είναι από τις πιο ευτυχισμένες ηπείρους να ζει κάποιος

Η συζήτηση περί ευτυχίας με όλα αυτά που βιώνει ο πλανήτης, μοιάζει κάπως οξύμωρη. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, πολίτες ορισμένων χωρών δηλώνουν πιο ευτυχισμένοι από άλλους.

Το Visualcapitalist.com με στοιχεία που βρήκε από το World Happiness Sreport, έφτιαξε έναν παγκόσμιο χάρτη στον οποίο βρίσκονται 146 χώρες και απεικονίζονται οι πιο ευτυχισμένες και πιο δυστυχισμένες, του κόσμου. Η έρευνα φυσικά πραγματοποιήθηκε με ερωτήσεις σε πολίτες κάθε χώρας.

Διάβασε Επίσης; Ψυχολόγος εξηγεί γιατί πολλοί άνθρωποι πιστεύουν στις θεωρίες συνωμοσίας 

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν κάποιους τομείς της ζωής τους όπως:

–Κοινωνική αποδοχή

-Προσδόκιμο ζωής

-Κατά κεφαλήν εισόδημα

-Ελευθερία επιλογών

Η παγκόσμια ευτυχία για φέτος έχει μέσο όρο το 5,6 στην κλίμακα. Δηλαδή από 5,6 και πάνω η χώρα είναι ευτυχισμένη ενώ από 5,6 και κάτω βιώνει δυστυχία.

Ευρώπη

Η Ευρώπη είναι από τις πιο ευτυχισμένες ηπείρους να ζει κάποιος. Έχει μέσο όρο το 6,5 ενώ η Φιλανδία με 7,8 είναι όχι μόνο η πιο ευτυχισμένη χώρα της Ευρώπης αλλά και του κόσμου.

Βόρεια Αμερική

Η Βόρεια Αμερική έχει μέσο όρο το 6,3. Ο Καναδάς είναι η πιο ευτυχισμένη χώρα με 7,0 αλλά και οι ΗΠΑ έχουν ανέβει τρεις θέσεις και έπιασαν και αυτές το 7,0. Το Μεξικό είναι στο 6,1

Νότια Αμερική

Η Νότια Αμερική έχει μέσο όρο το 5,8 και η πιο ευτυχισμένη χώρα της είναι η Ουρουγουάη με 6,5. Ακολουθεί η Χιλή, η Βραζιλία και η Αργεντινή. Η πιο δυστυχισμένη χώρα είναι η Βενεζουέλα με 4,9.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

 

 

Διάβασε Επίσης: Αυτή την εβδομάδα βλέπουμε την ταινία “The Lost City”

Loader