Καλοί οι καφέδες υπάρχουν όμως κι άλλες λύσεις

Καλοί οι καφέδες υπάρχουν όμως κι άλλες λύσεις

Εναλλακτικοί τρόποι για τόνωση και μεγαλύτερη ενέργεια

Ενδιαφέρει ιδιαίτερα φοιτητές με διάβασμα και εργαζόμενους με μεγάλο φόρτο εργασίας

Σπουδάζεις και έχεις ατελείωτες ώρες διαβάσματος μπροστά σου που απαιτούν εγρήγορση και αφοσίωση; Δουλεύεις πολλές ώρες τη μέρα μπροστά από τον υπολογιστή και χρειάζεσαι τονωτικά βοηθήματα που θα κάνουν τη ζωή σου εύκολη; Επιθυμείς απλώς να αισθάνεσαι μεγαλύτερη ζωντάνια ρε αδερφέ και να μην κυκλοφορείς δεξιά και αριστερά σαν την άδικη κατάρα, για να το δραματοποιήσουμε και λίγο;

Πέρα απ’ την αθάνατη και ευρέως διαδεδομένη δόση «παραδοσιακής» καφεΐνης, που όλοι μας σχεδόν παίρνουμε σε καθημερινή βάση, υπάρχουν εναλλακτικές μέθοδοι και τρόποι για να φορτίζουμε μπαταρίες και να ανακτούμε ενέργεια και καλό είναι να τους έχουμε υπόψη. Δεν μιλάμε στο μεταξύ για τίποτα ακραίο και εξεζητημένο αλλά για απλές, εύκολες και μικρές αλλαγούλες στο daily life που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Άφησε το φως να μπει στο υπνοδωμάτιο σου το πρωί: Μάλιστα φίλε μου. Το φως του ήλιου αποτελεί τον τρόπο που έχει η φύση να ενημερώσει το βιολογικό σου ρολόι ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις τη μέρα σου, αναφέρει ο Michael Terman, Ph.D., συγγραφέας του βιβλίου Reset Your Inner Clock. Άφησε λοιπόν τις γρίλιες σου ανοιχτές το πρωί. Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή, είναι αντί να σηκωθείς αμέσως μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι, αφιέρωσε μερικά λεπτά για να επικεντρωθείς και να καθαρίσεις το μυαλό σου, κάνοντας ασκήσεις αναπνοών. Αφου σηκωθείς, ρίξε κρύο νερό στο πρόσωπό σου. Αυτή η τεχνική ξυπνά κυριολεκτικά τον εγκέφαλο βοηθώντας το να μεταβεί από το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα (λειτουργία ύπνου) στο συμπαθητικό νευρικό σύστημα (λειτουργία ξύπνιου).

Πάρε ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες: Κλισέ αλλά ισχύειΈνα πρωινό γεμάτο με πρωτεΐνες βοηθά τα κύτταρα του εγκεφάλου σου να λειτουργούν φυσιολογικά, αναφέρει ο Joy Bauer, R.D., συγγραφέας του βιβλίου The Joy Fit Club. EXTRA τσαχπίνικο TIP: Φάε κάτι με λάδι καρύδας! Τα τριγλυκερίδια που περιέχονται στο λάδι της καρύδας αποτελούν μία ταχύτατη πηγή ενέργειας την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει το σώμα σου πιο γρήγορα και από τον καφέ, λέει η Kingsley.

Όσπρια, σαλατικά, ψάρια και γενικά όχι κάτι βαρύ για μεσημεριανό: Για να μεγιστοποιήσεις την ενέργειά σου το μεσημέρι –και να αποφύγεις την απογευματινή κατάρρευση–, προτίμησε τροφές υψηλές σε φυτικές πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, όπως τα όσπρια. Μην τρως τον αγλέορα μεσημεριάτικα αν η σιέστα δεν παίζει ως σενάριο.  

Μην τρως αργά τη νύχτα: Όταν τρως ένα βαρύ γεύμα αργά τη νύχτα πριν κοιμηθείς, μπορεί να σε επηρεάσει μέχρι και το επόμενο πρωί, λέει ο Bauer. Αν δεν μπορείς να κρατηθείς, καλύτερα να φας κάτι ελαφρύ, με λιγότερες από 150 θερμίδες, ώστε να μη νιώθεις εξάντληση με το που ξυπνήσεις.

Το σημαντικότερο κλισέ από όλα, που αυτό κι αν ισχύει: Πίνε νερό!

Όταν ξεχνάς να πίνεις νερό, μπορεί να νιώθεις ακόμα και υπνηλία, τονίζει ο Bauer. Φρόντισε λοιπόν να ενυδατώνεσαι συνεχώς, καθόλη τη διάρκεια της μέρας. 

Προσπάθησε να κοιμάσαι περισσότερο: Ο μόνος τρόπος να μη νιώθεις υπνηλία είναι να κοιμάσαι επαρκώς. Ο Terman συμβουλεύει να πηγαίνεις το βράδυ για ύπνο 45 λεπτά νωρίτερα από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, ώστε να φτάνεις τις 4 συνολικά παραπάνω ώρες ύπνου τη βδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα γεμίζεις ενέργεια στη διάρκεια της μέρας.

Και κάτι πιο… συμβατικό και εύκολο: Μάθε για τη φετινή κυκλοφορία του SHARK Energy Zero Calories, που έχει πανομοιότυπες επιδράσεις με το γνωστό δημοφιλές ποτό, χωρίς όμως καθόλου θερμίδες!

hfhhf

Loader