Μπούσταρα την επικοινωνία σε άλλο level. Εσύ;

Μπούσταρα την επικοινωνία σε άλλο level. Εσύ;

Η καθημερινότητα ενός δημοσιογράφου

Γράφει ο Κώστας Ιωάννου 


Οι ρυθμοί της ζωής έχουν αλλάξει -ανεπιστρεπτί μη σου πω- το ίδιο και οι ανάγκες μας. Όσο για την τεχνολογία που τρέχει, να 'μαστε καλά να την τρέχουμε ξωπίσω. Ωραίο πράμα η εξέλιξη. Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, ήταν δεν ήταν πριν από μία δεκαπενταετία, όταν και μεσουρανούσαν τα έντυπα, έγραφες μία 500σάρα λέξεις, την πάσαρες για σελίδωση-εκτύπωση και γεια σας. Στην ηλεκτρονική εποχή δεν παίζει το σενάριο κι αν έχεις ξεμείνει πίσω, όχι μόνο στο δικό μου επάγγελμα αλλα γενικότερα, μάλλον εκτός απ' τη δική σου ζωή, δυσκολεύεις κομματάκι κι αυτή των υπολοίπων. 

Σκέψου τώρα να σου ζητήσει ο αρχισυντάκτης σου να στείλεις φωτογραφία απ' το ρεπορτάζ που σε έχει στείλει να ολοκληρώσεις και να ψάχνεις χώρο με ελεύθερο και τζάμι-σήμα wifi επειδή, ξερωγώ, δεν έχεις σωστά φιξαρισμένο το κινητό σου για να την κάνεις την δουλειά. Αν σε τρία λεπτά δεν έχει φωτογραφία και ρεπορτάζ αναρτημένα μια άλλη ιστοσελίδα, να μου τρυπήσεις τη μύτη. 

Για κάποιους από εμάς το κινητό είναι πλέον -και δικαιωματικά- το εξτένσιον του χεριού μας. Τι να κάνουμε, 2020 έχουμε.

Εκτός απ’ το καθημερινό τσεκάρισμα των πληροφοριών και των ειδήσεων που μας έρχεται από έξω, έχουμε και τη δική μας ατζέντα να ντιλάρουμε. Δηλώσεις και συνεντεύξεις, άλλοτε live κι άλλοτε ηχογραφημένες προστίθενται σε κείμενα και βίντεο που θα ανέβουν στη σελίδα μας, οι 3-4 λογαριασμοί email που έχει να διαχειριστεί ο καθένας μας βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, βιντεοκλήσεις με τους συνεργάτες μας στο εξωτερικό, stories σε Insta και facebook απ’ τις σελίδες της εταιρείας (έλα να γράφουν τα clicks και τα engagements) και δώστου να ανταλλάζουμε βίντεος για κόψιμο-ράψιμο-μοντάρισμα έτσι ώστε να ανέβουν στην ώρα τους και να ντύσουν την εκάστοτε είδηση. 

Η δουλειά μας όσο περίπλοκη κι έχει γίνει, ευτυχώς να λέμε, έχει για μόνιμο συνοδοιπόρο την τεχνολογία και τις διευκολύνσεις που μας παρέχει. Κι επειδή τόσο στη δουλειά μας όσο και γενικότερα στη ζωή, τα πάντα υπογραμμίζονται από την ανάγκη για επικοινωνία, το μόνο με το οποίο δεν γουστάρουμε -με καμία δύναμη- να έρθουμε αντιμέτωποι είναι σίγουρα εκείνο το μηνυματάκι, εκείνη τη συγκεκριμένη και σημαντική στιγμή, που έρχεται να μας ενημερώσει ότι ξεμείναμε από χρόνο ή δεδομένα.

Για όλα έχεις να διαχειριστείς, ως δημοσιογράφος ή άλλος επαγγελματίας που έχει την επικοινωνία στο υψηλότερο βάθρο της καθημερινότητάς του, αλλά και στην προσωπική σου ζωή (δεν μπορώ να σκεφτώ να ξεμένω στο εξοχικό Ιούλιο μήνα χωρίς ταινία online!) τα θες να μεταφράζονται σε εύκολες, γρήγορες και αδιάκοπες κινήσεις.  

Όταν είδα το πιο κάτω βίντεο που κυκλοφόρησε απ’ την epic, για να λέμε την αλήθεια, ταυτίστηκα απόλυτα. Ξαφνικά συνειδητοποίησα πως δεν είναι μόνο η δική μου καθημερινότητα απαιτητική αλλά υπάρχουν κι άλλοι εκεί έξω που... συμπάσχουν (meaning έχουν την ανάγκη για επικοινωνία στην ημερήσια διάταξη). Το σημαντικότερο, όμως, είναι που έχουμε βρει τη λύση για να διευκολύνουμε τη ζωή μας. 

Τι άλλο μπορεί να θέλει κάποιος παρά αξιοπιστία απ’ το δίκτυο που επέλεξε, απεριόριστες δυνατότητες επικοινωνίας, τον πολυπόθητο όγκο δεδομένων (Unlimited ALL πλάνο της epic, αυτό είναι ντιλ!) να κάνει τις δουλειές και το κέφι του; 

Το γεγονός ότι όλοι μπορούμε να βρούμε τον τρόπο για να διευκολύνουμε τη ζωή μας δεν μπορεί να είναι παρά ενθαρρυντικό. Κι ο τρόπος αυτός είναι να δείξουμε εμπιστοσύνη στην εταιρική υπόσχεσή της epic“Great network. Great value”. Το έχουμε, εξάλλου, δει να εφαρμόζεται στην πράξη με το οικονομικά ελκυστικό πακέτο Unlimited ALL της epic. Δοκιμασμένο. 

Κάποιοι από μας μπουστάραμε την επικοινωνία σε άλλο level. Εσύ; 

Loader