Οι εργαζόμενοι που δεν καπνίζουν κερδίζουν... και σε μέρες άδειας

Οι εργαζόμενοι που δεν καπνίζουν κερδίζουν... και σε μέρες άδειας

Τα αντικαπνιστικά μπόνους και κίνητρα εταιρειών σε Κύπρο και Βρετανία

Δύο εταιρείες, σε Κύπρο και Βρετανία, επιβραβεύουν με επιπλέον ημέρες άδειας τους υπαλλήλους που δεν καπνίζουν.

 

Mε τέσσερις ημέρες επιπλέον άδεια θα ανταμείβονται οι εργαζόμενοι σε εταιρεία στο Σουίντον της Βρετανίας επειδή έκοψαν το τσιγάρο και το κάπνισμα εντός του εργασιακού χώρου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ευρέσεως εργασίας και εργασιακής κατάρτισης «KCJ», Ντον Μπράιντεν, δήλωσε ότι θέλει να επιβραβεύσει και να αποζημιώσει το προσωπικό που δεν καπνίζει, από το να τιμωρήσει με πρόστιμα τους καπνίζοντες. Ο ίδιος πρόσθεσε, μιλώντας στο BBC, ότι είναι καπνιστής.

Το κίνητρο-δωράκι με τις εξτρά ημέρες αδείας «αγκαλιάστηκε» από μη καπνιστές και καπνιστές. «Κανείς δεν αισθάνθηκε ριγμένος. Εάν θέλουν οι καπνιστές να κάνουν διάλειμμα για τσιγάρο, δικαίωμά τους. Αλλά το κάθε τσιγάρο κρατάει ένα δεκάλεπτο. Ο μη καπνιστής δεν έχει αυτό το δεκάλεπτο διάλειμμα και για αυτό δικαιούνται κάποιες μέρες άδεια».  

Και στην Κύπρο έχουν αρχίσει τα μπόνους από τους εργοδότες προς τους εργαζόμενους για να κόψουν το κάπνισμα. Η εταιρεία Exclusive Capital, που διατηρεί γραφεία στη Λεμεσό, αποφάσισαν να δώσουν επιπλέον 5 ημέρες αμειβόμενη ετήσια άδεια ως ανταμοιβή στους εργαζόμενους που θα προσπαθήσουν να μην καπνίζουν εν ώρα εργασίας ή θα σταματήσουν το κάπνισμα. Επιπλέον, δόθηκαν στους εργαζόμενους καπνιστές συσκευές IQOS Duo που είναι μια εναλλακτική στο κάπνισμα χωρίς τον ενοχλητικό καπνό και τη μυρωδιά του.

Πηγή  

Loader