Οι Τρίο Τεκκέ κυκλοφορούν καινούριο δίσκο!

Οι Τρίο Τεκκέ κυκλοφορούν καινούριο δίσκο!

Στις 24 Απριλίου

Strovilos είναι ο τίτλος του καινούριου δίσκου από τους Trio Tekke που κυκλοφορεί στις 24 Απριλίου από τη βρετανική Riverboat Records!

Οι Trio Tekke εισέρχονται στη νέα δεκαετία με την τέταρτη τους κυκλοφορία η οποία σηματοδοτεί και την αρχή της συνεργασίας τους με την βρετανική δισκογραφική Riverboat Records, θυγατρική της κολοσσού World Music Network.

Ο δίσκος περιέχει 10 αυθεντικές συνθέσεις, κυρίως από τον Αντωνίου, οι οποίες έχοντας ως βάση το ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι, κινούνται ανάμεσα σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών ιδιωμάτων, στο οποίο κυριαρχεί η ψυχεδελική διάθεση και ενέργεια. Ο Strovilos προχωράει ένα βήμα παραπέρα σε ό,τι αφορά στην ηχητική παλέτα που έχει κτίσει το γκρουπ στα τρία τελευταία του άλμπουμ, εισάγοντας synthesizers, organ, farfisa, κρουστά και περισσότερα ηλεκτρονικά, σε μια πολύ πιο εστιασμένη παραγωγή.

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο, με επιπλέον ηχογραφήσεις στη Λευκωσία και την Αθήνα. Τρεις σημαντικοί καλλιτέχνες, οι οποίοι έχουν αφήσει ο καθένας με τον τρόπο του το σημάδι τους στην ελληνική δισκογραφία των τελευταίων δύο δεκαετιών, συμμετέχουν στον δίσκο ερμηνεύοντας από ένα τραγούδι: ο γνωστός κιθαρίστας και τραγουδιστής, διδάσκαλος του ρεμπέτικου Δημήτρης Μυστακίδης, ο πρωτοπόρος βιολιστής και τραγουδοποιός Φώτης Σιώτας και ο Γιάννης Διονυσίου, μια ανερχόμενη φωνή στην σκηνή του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

ξκλξηκξκλνκλ

Το Trio Tekke δημιουργήθηκε το 2005 στο Λονδίνο και από τότε εξακολουθεί να δίνει νέα πνοή στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι, σπρώχνοντας τα όρια αυτών με την κάθε τους κυκλοφορία, αρχικά διασκευάζοντας κλασικά ρεμπέτικα και αργότερα με τις δικές τους συνθέσεις. Έχοντας εμπνευστεί από την κουλτούρα του ρεμπέτικου και σε μια προσπάθεια να προσεγγίσουν την ιδιοσυγκρασία αυτή στο πλαίσιο του 21ου αιώνα, οι Trio Tekke έχουν ενσωματώσει ιστορίες και ηχοτοπία εμπνευσμένα από τα ακούσματα τους, αλλά και από τα ταξίδια και τις συναυλίες τους ανά τον κόσμο κατά τα 15 χρόνια ύπαρξης της μπάντας.

Ενώνοντας δυνάμεις με τον ντράμερ Dave De Rose (Moloko, Mulatu Astatke, Rokia Traore) για την προηγούμενη κυκλοφορία τους 'Zivo' (2017), οι Κύπριοι Αντώνης Αντωνίου (φωνή, τζουράς, ηλεκτρονικά), Λευτέρης Μουμτζής (κιθάρα, φωνή, synths) και ο Αγγλοχιλιανός Colin Somervell (μπάσο), εισήλθαν σε καινούρια ηχητικά μονοπάτια, ανοίγοντας ένα καινούριο κεφάλαιο στην μουσική τους πορεία.

Για περισσότερες πληροφορίες και για παραγγελία του νέου δίσκου ΕΔΩ και ΕΔΩ

Loader