Οικολογικές κάρτες από την Ελληνική Τράπεζα

Οικολογικές κάρτες από την Ελληνική Τράπεζα

Το περιβάλλον μετράει και η Ελληνική Τράπεζα πρωτοπορεί

Εξοικονόμηση τουλάχιστον 20 χλμ. πλαστικού τον χρόνο - Ένταξη στο δίκτυο Priceless Planet Coalition μαζί με κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο.

Ο πλανήτης είναι το σπίτι μας. Η κλιματική αλλαγή καταστρέφει το σπίτι μας. Η Ελληνική Τράπεζα επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση σε αυτόν τον τομέα και αναλαμβάνει περαιτέρω περιβαλλοντική δράση. 

Ως πρωτοπόρος σε θέματα περιβάλλοντος, η Ελληνική Τράπεζα σκοπεύει να εκδώσει οικολογικές κάρτες στο προσεχές διάστημα, χρησιμοποιώντας υλικά από τον Κατάλογο Βιώσιμων Υλικών της Mastercard (Mastercard Sustainable Materials Directory). Αυτό της παρέχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί 82% λιγότερο PVC σε κάθε κάρτα, διατηρώντας ανεπηρέαστη στην εμπειρία του καταναλωτή. Έτσι, θα εξοικονομούνται πέραν των 20 χλμ. πλαστικού ετησίως.

Στην Ελληνική Τράπεζα θεωρούμε ότι αυτό είναι ύψιστης σημασίας, από όποια σκοπιά κι αν το εξετάσει κανείς Είμαστε η πρώτη τράπεζα στην Κύπρο που εντάσσεται στο δίκτυο Priceless Planet Coalition της Mastercard. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν τραπεζικά ιδρύματα και οργανισμοί από όλο τον κόσμο, όπως οι HSBC, Barclays, Finix, Frank Green, και Scotiabank.

Σκοπός του Priceless Planet Coalition είναι να συντονίσει σε μία κοινή πλατφόρμα τις περιβαλλοντικές δράσεις καταναλωτών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εμπόρων και πόλεων, με απώτερο στόχο να ενισχύσει τα αποτελέσματα και τον θετικό αντίκτυπο των δράσεών τους.

φαφαφαφα

Ως πρώτο βήμα, η πρωτοβουλία Priceless Planet Coalition έχει δεσμευτεί να φυτέψει 100 εκατομμύρια δέντρα στα επόμενα πέντε χρόνια. Το δίκτυο θα ενθαρρύνει, επίσης, τους καταναλωτές να υιοθετήσουν οικολογικά βιώσιμες συνήθειες.

«Στην Ελληνική Τράπεζα, κατανοούμε ότι ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και πιστεύουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι κάτι παραπάνω από μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Αποτελεί δέσμευση και πρόκληση την οποία λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Ως εκ τούτου, κρίνουμε επιβεβλημένο να συμμετέχουμε σε δράσεις που συμβάλλουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και συγχρόνως να υιοθετήσουμε έναν τρόπο λειτουργίας πιο φιλικό απέναντι στο περιβάλλον», δήλωσε ο κ. Γιώργος Σκλάβος, Επικεφαλής της Υπηρεσίας Εταιρικής Επικοινωνίας και Ταυτότητας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κλείτος Λεωνή, Διευθυντής Υπηρεσίας Καρτών στην Ελληνική Τράπεζα, επεσήμανε: «Όταν ήρθε η ώρα να επανασχεδιάσουμε το χαρτοφυλάκιο των καρτών  μας, αποφασίσαμε να κάνουμε τη διαφορά και να επικεντρωθούμε σε κάτι που πραγματικά έχει σημασία. Για εμάς, αυτό είναι το περιβάλλον, από όποια σκοπιά κι αν το εξετάσει κανείς. Επιπλέον, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με τη Mastercard και συμμετέχουμε στο δίκτυο Priceless Planet Coalition». 

«Στη Mastercard πιστεύουμε ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να συμβάλλουν σημαντικά στην ευημερία του πλανήτη, καθώς η οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να επιτυγχάνεται εις βάρος του πλανήτη. Η Mastercard ενδιαφέρεται για τον πλανήτη και είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που το ίδιο πιστεύει και η Ελληνική Τράπεζα, την οποία με χαρά υποδεχόμαστε στο δίκτυο Priceless Planet Coalition. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε και να δώσουμε το παράδειγμα για να προστατέψουμε τον πλανήτη», τόνισε η κ. Άσπα Παλημέρη Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα. 

Loader