Πώς να «ξεγελάσεις» τα νέα τέλη της Τράπεζας Κύπρου

Πώς να «ξεγελάσεις» τα νέα τέλη της Τράπεζας Κύπρου

Και να μην πληρώσεις ούτε σεντ

Μια σχετική αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στο κοινό το τελευταίο διάστημα γύρω από τις νέες χρεώσεις που ανακοινώθηκαν από την Τράπεζα Κύπρου και οι πολίτες έχουν αρχίσει να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και με το δίκιο τους.

Αν βεβαίως εξετάσει κανείς τη κάθε χρέωση μεμονωμένα, δεν μιλάμε για μεγάλα ποσά από τη νέα αυτή πρακτική, που σε άλλες χώρες έχει αρχίσει να εφαρμόζεται εδώ και καιρό. Συνυπολογίζοντας ωστόσο το μηναίο ή ετήσιο κόστος από τις νέες χρεώσεις, τότε το συνολικό ποσό, ειδικά για χαμηλοαμειβόμενους, ευκαταφρόνητο δεν το λες. Μιλάμε άλλωστε για καθημερινές τραπεζικές συναλλαγές και πράξεις που όλοι πρέπει να κάνουμε και που δύσκολα μπορούμε να τις γλυτώσουμε.

Υπάρχει ωστόσο τρόπος να «ξεγελάσουμε» τις νέες χρεώσεις, αν βασικά κάνουμε τη δουλειά ψηφιακά. 2020 είναι αυτό, τι να κάνουμε.

Αναλυτικότερα και για να μιλήσουμε με παραδείγματα:

Για ανάληψη μετρητών, αν εξυπηρετηθεί κανείς στο ταμείο, η νέα χρέωση θα φτάνει μέχρι και 2 ευρώ τη φορά. Αν ωστόσο η πράξη γίνει μέσω των λεγόμενων ψηφιακών καναλιών (βλέπε ATM, applications και ιστοσελίδα) το κόστος θα είναι μηδαμινό.

Για καταθέσεις σε τρίτο άτομο (πιχί πληρωμή ενοικίου) αν η φάση γίνει στο ταμείο, η νέα χρέωση θα αγγίζει τα 5 ευρώ τη φορά! Αν όμως γίνει μέσω ψηφιακών καναλιών, θα είναι δωρεάν.

Αντιστοίχως, αν πάτε στο ταμείο και ζητήσετε να σας εκτυπωθεί το υπόλοιπο του λογαριασμού σας ή το IBAN ή θελήσετε απλά να μεταφέρετε λεφτά σε άλλο λογαριασμό, χρέωση θα κυμαίνεται από 2 μέχρι και 6 ευρώ τη φορά. Αν γίνει ψηφιακά, θα είναι δωρεάν.

Loader