Αισθησιακές ταινίες που άφησαν εποχή

Αισθησιακές ταινίες που άφησαν εποχή

Τις λάτρεψαν κριτικοί και κοινό για διαφορετικούς λόγους

Έχουν γραφτεί ολόκληρα κείμενα ταινιών μόνο για το sex, τον ερωτισμό και το πάθος.

Τις έχουμε δει, τις έχουμε ξαναδεί και θα τις ξαναδούμε. Πιο κάτω θα βρεις επτά από τις καλύτερες ταινίες που αγάπησαν κριτικοί και μη. 

 

Eyes Wide Shut (1999)

Ο Stanley Kubrick εδώ σκηνοθετεί το ζεύγος Tom Cruise και Nicole Kidman να δοκιμάζει τα δικά του ηθικά όρια: Εκείνος μαθαίνει ότι τον απάτησε και αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το άγριο σεξ ως εκδίκηση. 

 

Brokeback Mountain  (2005)

 

Όσκαρ καλύτερης ταινίας για το Brokeback Mountain και άπειρες συζητήσεις σχετικά με την ομοφοβία στα late '00s. Heath Ledger και Jake Gyllenhaal υποδύονται δύο καουμπόηδες που ανακαλύπτουν ότι έλκονται μεταξύ τους και ξεκινούν μία κρυφή σχέση που δε μπορεί παρά να επηρεάσει τις ζωές τους.

Mulholland Drive (2007)

Αυτό το αριστούργημα του David Lynch ξεκινά από ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην οδό Mulholland Drive κατά το οποίο μία γυναίκα παθαίνει αμνησία. Προσπαθώντας να βρει στοιχεία και απαντήσεις, μπαίνει σε μία τρελή περιπέτεια που ακροβατεί μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. 

Διάβασε Επίσης: Το skateboarding ως «σύμβολο αντίστασης» για τις αθλήτριες της Βολιβίας 

Shame (2011)

Με πρωταγωνιστές τους Michael Fassbender και Carey Mulligan, το Shame μιλά για το σαδομαζοχισμό και τον εθισμό στο σεξ, μέσα από την ιστορία ενός άνδρα με μία ανεξέλεγκτη και αυξανόμενη ανάγκη να νιώθει σεξουαλική ευχαρίστηση. Βασικός στόχος της ταινίας είναι να προβάλλει μία ρεαλιστική απεικόνιση της υπερσεξουαλικοποιημένης κοινωνίας στην οποία ζούμε και των ψυχικών και συναισθηματικών επιπτώσεων που συνοδεύουν έναν τέτοιο εθισμό.

Nymphomaniac (2013)

Ο Lars von Trier βρίσκεται πίσω από αυτή την αμφιλεγόμενη ταινία με τη Charlotte Gainsbourg που προκάλεσε αντιδράσεις εκείνη την εποχή. Η υπόθεση επικεντρώνεται σε μία εθισμένη στο σεξ γυναίκα, η οποία, αναζητώντας να νιώσει ξανά κάτι, βιώνει κάθε είδους σεξουαλικές εμπειρίες, ακόμα και βίαιες. Απώτερος σκοπός της ωστόσο είναι, να βρει κάτι ή κάποιον που μπορεί να της σώσει τη ζωή.

Blue is the Warmest Colour (The Life of Adèle) (2013)

H ταινία συγκέντρωσε δεκάδες υποψηφιότητες για Όσκαρ, BAFTA και πολλά άλλα, κυρίως για τη γενναιότητα με την οποία απεικονίζει μία έντονη σχέση μεταξύ δύο γυναικών (τοποθετώντας τις Léa Seydoux και Adèle Exarchopoulos στο διεθνή χάρτη) από τη γέννησή της μέχρι και την αυτοκαταστροφή. Όσο για την πολυσυζητημένη ξεκάθαρη σκηνή σεξ που είναι διαφορετική από οτιδήποτε είχε δει κανείς στο παρελθόν, σύμφωνα με τον εμπνευστή της είναι απαραίτητη για να κατανοήσουμε την ψυχική κατάσταση των πρωταγωνιστριών της. 

 

Midsummer (2019)

 

Η ταινία του Ari Aster με τη Florence Pugh ανήκει στις καλύτερες ιστορίες τρόμου που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια και αφορά πολλά πράγματα. Τοξικές σχέσεις, φολκλορικός φόβος, τρομακτικές τελετουργίες και μακάβρια φεστιβάλ είναι μερικά από τα βασικά σημεία της ταινίας που κατάφερε να προκαλέσει αντιδράσεις. 

 

Διάβασε Επίσης: Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για την 6η σεζόν του Peaky Blinders 

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader