Οι 5+1 ταινίες που έκαναν αίσθηση την δεκαετία του 90’

Οι 5+1 ταινίες που έκαναν αίσθηση την δεκαετία του 90’

Από το Goodfellas μέχρι το American beauty

Ταινίες με ιδιαίτερο περιεχόμενο, πρωτότυπο σενάριο και εμβληματικές ερμηνείες, καθήλωσαν την δεκαετία του 90 και μέχρι σήμερα τις παρακολουθούμε.

Παρακάτω θα βρεις μερικές από τις καλύτερες ταινίες που κυκλοφόρησαν την συγκεκριμένη δεκαετία και σίγουρα τις έχεις δει πάνω από μια φορά.

 

Goodfellas

Ο πρώην μαφιόζος Χένρι Χιλ αφηγείται την πολύχρωμη αλλά βίαιη άνοδο και την πτώση του σε μια εγκληματική οικογένεια της Νέας Υόρκης -- ένα απίστευτο όνειρο μετατράπηκε σε παρανοϊκό εφιάλτη.

Pulp fiction

Οι ζωές δύο μαφιόζων δολοφόνων, ενός πυγμάχου, ενός γκάνγκστερ και της γυναίκας του και ενός ζευγαριού ληστών μπλέκονται σε τέσσερις ιστορίες βίας και λύτρωσης.

Διάβασε Επίσης: Ο “απατεώνας του Tinder” ζει ελεύθερος και δίνει τη δική του εκδοχή για την ιστορία του

Groundhog

Σταλμένος για να καλύψει το ετήσιο τελετουργικό του αγριόχοιρου Punxsutawney Phil, ένας εγωκεντρικός τηλεοπτικός μετεωρολόγος αρχίζει μυστηριωδώς να ζει την ίδια μέρα ξανά και ξανά.

American beauty

Ένας σεξουαλικά απογοητευμένος πατέρας των προαστίων αντιμετωπίζει μια κρίση μέσης ηλικίας αφού ερωτεύτηκε τον καλύτερο φίλο της κόρης του.

Διάβασε Επίσης: Φοβερό βίντεο με αυτοσχεδιασμό της Meryl Streep για σκηνή του «Don’t Look Up» 

The matrix

Όταν ένας όμορφος ξένος οδηγεί τον χάκερ υπολογιστών Neo σε έναν απαγορευτικό υπόκοσμο, ανακαλύπτει τη συγκλονιστική αλήθεια -- η ζωή που γνωρίζει είναι η περίτεχνη εξαπάτηση μιας κακής κυβερνο-νοημοσύνης.

 

Se7en

Ένας έμπειρος ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών και η νέα του σύντροφος βρίσκονται σε ένα απεγνωσμένο κυνήγι για έναν δολοφόνο του οποίου τα φρικιαστικά εγκλήματα βασίζονται στα Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα.

Loader