Οι must κωμωδίες του φετινού καλοκαιριού

Οι must κωμωδίες του φετινού καλοκαιριού

Η θερινή περίοδος είναι συνώνυμο της ανεμελιάς και της διασκέδασης 

«Καλοκαίρι είναι όταν η τεμπελιά βρίσκει σεβασμό» ! Ένα εύστοχο motto από τον Αμερικανό συγγραφέα Sam Keen που αποτυπώνει με μόλις εφτά λέξεις το πραγματικό νόημα της θερινής περιόδου.

Το καλοκαίρι ίσως αυτομάτως να ασκεί μια ακούσια πίεση, δίνοντας μας την αίσθηση πως οφείλουμε να περνάμε καλά.  Ότι πρέπει να αφήσουμε πίσω μας έναν απαιτητικό χειμώνα και να αφεθούμε στη χαλαρότητα που «επιτάσσει» η εποχή. Καλοκαίρι όμως, δεν είναι μόνο λίγο κρασί, λίγο θάλασσα, ηλιοκαμένα πρόσωπα και αλμύρα. 

Γιατί όσο κλισέ και αν ακούγεται, η ομορφιά στη ζωή κρύβεται στα μικρά. Σε αυτά που μας δίνουν χαρά. Τέτοιες στιγμές μπορεί να προσφέρει μια καλογυρισμένη ταινία με σένα ξάπλα στον καναπέ «αγκαλιά» με οικογενειακό παγωτό ή συντροφιά με αγαπημένους φίλους. 

Ωστόσο εάν στο δικό σου μυαλό το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τις επαναλήψεις, έφτασε η ώρα να αναθεωρήσεις, καθώς έχεις τη δυνατότητα να μετατρέψεις το σπίτι σου σε θερινό cinema και μάλιστα μ' ένα πλούσιο πρόγραμμα, «αφιερωμένο» στον βασιλιά του είδους, την κωμωδία!

nova

Φωτογραφία: shutterstock 

Μια ευκαιρία που σου προσφέρει απλόχερα η Nova Cyprus μέσω του καναλιού Novacinema2, εφαρμόζοντας στην πράξη τη φράση: «Η τηλεόραση που αγαπάς». Σε ελεύθερη μετάφραση αυτό σημαίνει ότι από την Παρασκευή 10 Ιουνίου έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου, κάθε Δευτέρα με Παρασκευή στις 22:00, προβάλλει μια σειρά από επιλεγμένες κωμωδίες. 

Το ραντεβού με το γέλιο ξεκινά στις 10 Ιουνίου με την ταινία «The Other Guys» (Μπάτσοι από τον Πάγκο). Ένας συνδυασμός αστυνομικής περιπέτειας και κωμωδίας, με τους απολαυστικούς Will Ferrell και Mark Wahlberg, έχοντας στο πλευρό τους την εκρηκτική Eva Mendes

Theotherguy

Φωτογραφία: «The Other Guys» 

Στις 13 Ιουνίου, σειρά έχει το «The Hangover II». Στην προκειμένη, οι συστάσεις περισσεύουν. Δύο χρόνια μετά το επικό bachelor party στο Las Vegas, η «συμμορία» των Phil, Stu, Alan και Doug αφήνει τη χάρη της να ταξιδεύσει μέχρι την Ταϊλάνδη λόγω του επικείμενου γάμου του δεύτερου. Μια μέρα μόνο θα περιμένεις για να δεις τι καινούργιο σκάρωσαν οι εκπληκτικοί Bradley Cooper, Zach Galifianakis, Ed Helms και Justin Bartha, καθώς στις 14 Ιουνίου έχει προβολή το «The Hangover IIΙ»

hangover

Φωτογραφία: «The Hangover» 

 

Στις 15 του μήνα, ετοιμάσου για τη συνάντηση κορυφής των Adam Sandler, Kevin James, David Spade και Chris Rock, στο «Grown Ups 2». Μια ταινία που αποδεικνύει πως η τρέλα...καραδοκεί παντού! Την επόμενη μέρα ακριβώς, στις 16 Ιουνίου, το «Overboard» είναι η διάψευση πως τα remake υστερούν έναντι του πρωτότυπου, καθώς η εκδοχή των Anna Faris και Eugenio Derbez είναι εξίσου απολαυστική με εκείνη των Kurt Russell και Goldie Hawn από το μακρινό 1987. Στις 17 Ιουνίου ετοιμάσου για τις περιπέτειες μιας δημοσιογράφου στον στίβο ενός πολύ ανταγωνιστικού επαγγέλματος και στη σκληρή αρένα της ζωής, να περιγράφεται με τη γνωστή -αλλά αγαπημένη- «συνταγογραφημένη» υπερβολή της Amy Schumer στην ταινία «Trainwreck» (Κατακούτελα), που εμπεριέχει πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία της πρωταγωνίστριας.  

nova

Φωτογραφία: Trainwreck 

Το γέλιο εννοείται πως δε σταματά εδώ. Τη «σκυτάλη» παίρνουν στις 20 Ιουνίου οι «Step Brothers» (Αδέλφια για… Κλάματα), με τους Will Ferrell και John C. Reilly να δίνουν ρέστα ως δυο...12χρονα «εγκλωβισμένα» στο σώμα δυο ενηλίκων. Μια μέρα μετά, στις 21 του μήνα, σειρά έχει η ταινία «The Man Who Killed Don Quixote» ( Ο Άνθρωπος που Σκότωσε τον Δον Κιχώτη), εμπνευσμένη από τον ήρωα του Cervantes σε μια αριστοτεχνική μείξη μύθου και πραγματικότητας. 

Εννοείται πως δε λογιέται κωμωδία χωρίς την ανεπανάληπτη Jennifer Aniston, η οποία πρωταγωνιστεί στην ταινία «We’re the Millers» (Οικογένεια Μίλερ), που θα προβληθεί στις 22 Ιουνίου και καταφέρνει να «μπλέξει» σε μια θεότρελη περιπέτεια έναν έμπορο ναρκωτικών, μια στρίπερ και μια πιτσιρίκα που το έχει σκάσει από το σπίτι. Αμέσως μετά, στις 23 του μήνα, ακολουθεί μια κωμωδία για όλη την οικογένεια, με τον Dave Bautista να υποδύεται τον σκληροτράχηλο κατάσκοπο που καταλήγει...νταντά μιας 9χρονης στο «My Spy» (Ο Κατάσκοπός μου). 

WEARETHEMILLERS

Φωτογραφία:  «We’re the Millers»  

Το «This Is 40» (Καλά 40) στις 24 Ιουνίου σκιαγραφεί εκπληκτικά μια μέση αμερικανική οικογένεια με τα πάνω και τα κάτω της, προσφέροντας αυθεντικές στιγμές χαλάρωσης και γέλιου. Ο Will Smith στις 27 του μήνα είναι ο μετρ του ζευγαρώματος στην ταινία «Hitch», ενώ o Tom Cruise πρωταγωνιστεί στις 28 Ιουνίου στο «Jerry Maguire», μια ταινία που άφησε εποχή για όλους τους σωστούς λόγους. Η αφρόκρεμα του Hollywood συνεχίζει να «φιγουράρει» στο σαλόνι μας, με τον Keanu Reeves να συναντά τον Alex Winter 30 χρόνια μετά κινηματογραφικά, στην ταινία «Bill & Ted Face the Music». 

Ο μήνας κλείνει θριαμβευτικά με το «Zack and Miri Make a Porno» ( Ο Ζακ και η Μίρι γυρίζουν πορνό) στις 30 Ιουνίου, μ' ένα σουρεαλιστικό στόρι, που άνετα θα μπορούσε να ήταν βγαλμένο από τη ζωή. Ο Zack και η Miri, δυο καλοί φίλοι, αποφασίζουν να γυρίσουν μια ταινία ενηλίκων για να βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται. Με τους Seth Rogen και Elizabeth Banks. 

Αυτό θα πει να έχεις σταθερό ραντεβού με το γέλιο κάθε βράδυ! 

 

Loader