Πώς προστατεύουμε τα παιδιά μας από κακοποιητικούς ανθρώπους

Πώς προστατεύουμε τα παιδιά μας από κακοποιητικούς ανθρώπους

«Τα θύματα να μη νιώθουν ενοχή, να καταγγείλουν, να μιλήσουν, να το φωνάξουν, να το βγάλουν από μέσα τους»

ΓΡΑΦΕΙ Η ΞΕΝΙΑ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

Με το μήνυμα «υπάρχει ελπίδα» τα θύματα να ξεπεράσουν το τραύμα του βιασμού, το οποίο όμως μένει πάντοτε χαραγμένο στη ψυχή του θύματος, η Ειδική Εγγεγραμμένη Ψυχολόγος, Πέρσα Κορφιάτη, αναφέρθηκε στον τρόπο που οι γονείς / κηδεμόνες μπορούν να θωρακίσουν τα παιδιά μας από το να πέσουν θύματα βιασμού, αλλά και τι πρέπει να κάνει το θύμα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση στην εκπομπή Offsite on Air την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Οι θύτες επιλέγουν ευάλωτα άτομα 

Όπως ανέφερε, στόχοι δραστών φαίνεται να είναι συνήθως ευάλωτα άτομα που αυτό μεταφράζεται με χαμηλή αυτοπεποίθηση, τα οποία αναζητούν έγκριση ή επιβεβαίωση ή μοναχικά άτομα. «Οι βιαστές ή θύτες, αντιλαμβάνονται αν το θύμα χρειάζεται επιβεβαίωση», σημείωσε. Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο πια η μοναξιά, σημείωσε, επισημαίνοντας ότι ακόμη και το φλερτ έχει αλλάξει στις μέρες μας αφού το δια ζώσης έχει αντικατασταθεί από το διαδικτυακό. Αυτός ο παράγοντας, σημείωσε καταργεί την προσωπική εμπειρία και επαφή ώστε να κτιστεί η εμπιστοσύνη.

Διάβασε Επίσης: ΠΟΥ: Πιθανόν να έρχεται το τέλος της πανδημίας στην Ευρώπη με την Όμικρον

3

«O θύτης είναι σαγηνευτικός, λεει στην κοπέλα αυτά που θέλει να ακούσει και δεν έχει να κάνει με αν το θύμα είναι ενήλικας ή και όχι», σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα στην Offsite 

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader