6+1 τρόποι για να προετοιμαστείς για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με τα πεθερικά 

6+1 τρόποι για να προετοιμαστείς για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με τα πεθερικά 

Χωρίς κανένα άγχος 

Οι γιορτές είναι εδώ και τα εορταστικά τραπέζια ξεκίνησαν.

Αν βρίσκεσαι σε μια φρέσκια σχέση και αυτές τις γιορτές θα γνωρίσεις τα πεθερικά σου, μην αγχώνεσαι για το πως θα περάσεις το τεστ γνωριμίας. Υπάρχουν επτά τρόποι που αν τους εφαρμόσεις , τότε όλα θα πάνε όλα καλά.  

Από την άλλη, μπορεί να γίνει δύσκολο, άβολο και να σας προκαλέσει έξτρα άγχος, για δύο λόγους. Πρώτον, επειδή αυτό ίσως σημαίνει ότι περνάτε στο επόμενο επίπεδο της σχέσης και δεύτερον, επειδή θα θέλατε να υπάρξει αμοιβαία συμπάθεια και καλή επικοινωνία. Η αλήθεια είναι ότι η πραγματικότητα μπορεί να μας προσγειώσει,  δεν χρειάζεται να πανικοβληθούμε. 

Διάβασε Επίσης: 5+1 πράγματα που δεν πρέπει να λες στους single φίλους σου 

Ρωτήστε πράγματα τον σύντροφό σας 

Θέλω να πιστεύω ότι πριν την πρώτη επαφή, γνωρίζετε ήδη βασικά πράγματα για την οικογένειά του. Στοιχεία προσωπικοτήτων, τις σχέσεις μεταξύ των μελών και ποιες παραδόσεις τηρούν. Ξεκινάμε από τα απλά για να περάσουμε στα σύνθετα. 

Μοιραστείτε τις ανησυχίες σας 

Το ζητούμενο είναι να νιώθετε υποστήριξη και όχι ότι επισκέπτεστε μία οικογένεια σαν να είστε μόνη και ξένη. Μιλήστε με τον σύντροφό σας για όσα σας προβληματίζουν, για το τι φοβάστε περισσότερο και ζητήστε του να είναι στο πλευρό σας, κυρίως μεταφορικά. 

Προσέξτε τα τζιζ θέματα 

Ας πούμε ότι έχετε φτάσει στο οικογενειακό τραπέζι, έχετε συστηθεί και γνωρίζεστε. Για το καλό όλων, ας μην πιάσετε πολύ σοβαρά κοινωνικά, πολιτικά, θρησκευτικά θέματα με το καλημέρα σας. Ας το κρατήσουμε χαλαρό για τις γιορτές. Ούτως ή άλλως, οι διαφορές θα κάνουν την εμφάνισή τους, αργά ή γρήγορα. 

Προσφερθείτε για βοήθεια 

Αν είστε εσείς η προσκλεκλημένη, μην πλύνετε τα πιάτα. Μπορείτε όμως να δείξετε ότι προσφέρεστε και ότι σκέφτεστε τον κόπο του οικοδεσπότη. Δείχνει ευγένεια και ενσυναίσθηση. 

Ενημερώστε για διατροφικούς περιορισμούς 

Συμβαίνει συχνά. Είσαι vegetarian και επισκέπτεσαι μία οικογένεια που λατρεύει το αρνί ή μισείς τους ξηρούς καρπούς και κάθε πιάτο έχει μερικές χούφτες σταφίδες. Καλό είναι να υπάρχει προσυνεννόηση για να μην μείνει κανένας νηστικός. 

Δεν πειράζει αν δεν γίνετε φίλοι 

Η αλήθεια είναι ότι όλοι θα θέλαμε να έχουμε εξαιρετική σχέση με τα πεθερικά και όλα να είναι ρόδινα. Επειδή όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι πάντα, αποδεχθείτε ότι δεν ταιριάζετε και ότι οι σχέσεις σας δεν χρειάζεται να γίνουν φιλικές. Στην τελική, επιλέξατε τον σύντροφό σας και όχι όλη του την οικογένεια. 

Να είστε ο εαυτός σας 

Αυτή είναι μάλλον η πιο δύσκολη πίστα. Όταν θέλουμε να είμαστε αρεστοί, έχουμε την τάση να συμφωνούμε με πράγματα που απέχουν από την ιδεολογία μας και να μην εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας. Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις. Επιλέγουμε τις μάχες που θα δώσουμε και που επιβάλλεται να διαφωνήσουμε ή να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας. Αλλά αυτά είναι για τις επόμενες γιορτές. 

Πηγή

Loader