Μελέτη: Η σεξουαλική διέγερση γίνεται αισθητή μέσω του αέρα

Μελέτη: Η σεξουαλική διέγερση γίνεται αισθητή μέσω του αέρα

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη χημεία αυτή

Πανεπιστήμιο στην Πορτογαλία έκαναν μία νέα ανακάλυψη για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα.

Φαίνεται πως η σεξουαλική διέγερση ενός ατόμου μπορεί να συμβεί με διάφορους τρόπους. Ένας εξ αυτών είναι μέσω του αέρα.

Ο χημικός Jonathan Williams μαζί με επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Johannes Gutenberg στο Μάιντς, δημοσίευσαν μια μελέτη μετρώντας τη συγκέντρωση μίας συγκεκριμένης οργανικής ένωσης, του ισοπρενίου, στον αέρα των κινηματογραφικών αιθουσών. Η συγκέντρωση αυτής της ουσίας αυξάνεται στον αέρα που αναπνέουν οι άνθρωποι, ειδικά όταν φοβούνται. «Η μελέτη τράβηξε μεγάλη προσοχή», είπε ο Ουίλιαμς στη DW γελώντας.

Διάβασε Επίσης: Αναποφάσιστο ζευγάρι έπαιξε “κορώνα ή γράμματα” για το επώνυμο που θα έπαιρναν

Η «Χημεία της Σεξουαλικής Διέγερσης» είναι μικρή πιλοτική μελέτη, για την οποία 12 άνδρες και 12 γυναίκες τοποθετήθηκαν μπροστά από μια οθόνη στο SexLab στο Πανεπιστήμιο του Πόρτο. Παρακολούθησαν διαφορετικά βίντεο διάρκειας 10 λεπτών με τυχαία σειρά: ένα ντοκιμαντέρ για τη φύση, μια ταινία τρόμου, έναν αγώνα ποδοσφαίρου και μια ταινία πορνό.

Ενώ οι ερευνητές της σεξουαλικότητας μέτρησαν τη διέγερση μέσω των γεννητικών οργάνων, οι χημικοί της ατμόσφαιρας ανέλυσαν τον εκπνεόμενο αέρα των υποκειμένων.

Τα επίπεδα των κύριων χημικών συστατικών της αναπνοής, όπως η ακετόνη ή η μεθανόλη, δεν αλλοιώθηκαν από την συναισθηματική κατάσταση των συμμετεχόντων στην έρευνα, ανεξάρτητα από τη συναισθηματική κατάσταση που βρίσκονταν οι συμμετέχοντες από τα αποσπάσματα ταινιών.

Διάβασε Επίσης: Το Sistema Cyprus συλλέγει μουσικά όργανα που δε χρειάζεσαι

Σύμφωνα με τον ερευνητή, «αν και η σεξουαλική διέγερση είναι πολύ ατομική, βρήκαμε μερικά πολύ ξεκάθαρα χημικά στοιχεία, που αυξάνονται σε συγκέντρωση όταν κάποιος αισθάνεται ευχαρίστηση». Αυτές οι ουσίες ονομάζονται φαινόλη, κρεσόλη και ινδόλη. Είναι προϊόντα διάσπασης του αμινοξέος τρυπτοφάνη, το οποίο με τη σειρά του συνδέεται με τον νευροδιαβιβαστή της σεροτονίνης, που επηρεάζει τη διάθεση, την απόδοση και την ευεξία.

Πηγή

Πηγή φωτό

Loader