Αυτές είναι οι 4 αλλαγές που έφερε η άφιξη της πανδημίας στο ερωτικό κομμάτι

Αυτές είναι οι 4 αλλαγές που έφερε η άφιξη της πανδημίας στο ερωτικό κομμάτι

Πως επηρέασε τις σχέσεις

Είναι γεγονός πως η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει και τις ερωτικές σχέσεις. 

Οι άνθρωποι λόγω της πίεσης που βιώνων από τα μέτρα για την αναχαίτηση της πανδημίας, τους περιορισμούς αλλά και την αποστασιοποίηση, πλέον δεν έχουν όρεξη για σχέση και πόσο μάλλον για σεξ. Οι επιπτώσεις σε αυτό το κομμάτι είναι εξίσου μεγάλες.

Από την άλλη όμως, υπάρχει και ένα φως που εκπέμπει αισιοδοξία και δείχνει πως τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα. 

Οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο σεξ 

Σύμφωνα λοιπόν με το Ινστιτούτο Kinsey, περισσότερο από το 50% των Αμερικανών, μεταξύ 18 και 35 ετών, ανέφεραν μειωμένο σεξουαλικό ενδιαφέρον, δυσκολία στον οργασμό και διαφορετική λίμπιντο από τη σύντροφό τους, κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μιλάμε φυσικά για ευρήματα που στην πραγματικότητα δεν μας εκπλήσσουν. Οικογένειες που ήταν όλη μέρα μαζί, ζευγάρια με σχέση εξ αποστάσεως αλλά και τα υψηλά επίπεδα άγχους που μπλόκαραν σοβαρά τη λίμπιντο. Ο ιός έγινε η βασική πηγή άγχους, με τους ανθρώπους να αγωνιούν πρωτίστως για την υγεία τους. 

Διάβασε Επίσης: Ανασκόπηση: Αυτές είναι οι στάσεις που αναζήτησε περισσότερο ο πλανήτης στην Google το 2021

Το καλό όμως είναι πως:

Τα ζευγάρια επικοινωνούν περισσότερο 

Τα νέα δεν είναι μόνοι αρνητικά. Η πανδημία τέσταρε τα όρια των ανθρώπων και τους ανάγκασε να έρθουν πιο κοντά και να επικοινωνήσουν πολύ πιο ουσιαστικά. Το 47% των συμμετεχόντων στην έρευνα παραδέχτηκε ότι άρχισε να μιλά περισσότερο για τα προβλήματα στο σεξ, ενώ αυτή η συζήτηση τους βοήθησε να οδηγηθούν πιο εύκολα στον χωρισμό, αν αυτή ήταν η λύση. 

Πειραματιζόμαστε περισσότερο στο σεξ 

Μπορεί να μειώσαμε την ποσότητα, αλλά αυξήσαμε την ποιότητα. Τα ζευγάρια της καραντίνας δοκίμασαν νέες στάσεις και ερωτικά βοηθήματα και ανέφεραν ότι η σεξουαλική ζωή τους βελτιώθηκε (συγκριτικά με εκείνους που δεν πειραματίστηκαν). 

Περισσότερο online dating 

Αυτή η πληροφορία δεν μας εκπλήσσει, εφόσον όλοι έχουμε φίλους που έφτιαξαν Tinder κατά τη διάρκεια της πανδημίας, γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε άλλος τρόπος να γνωρίσουν κάποιον. Δεν ήταν όμως το μόνο που άλλαξε. Πριν την καραντίνα, το online dating είχε βασικό στόχο το casual sex. Μετά την καραντίνα, οι άνθρωποι γνωρίζονται online αλλά κάνουν πολύωρες και πιο εξομολογητικές συζητήσεις, χωρίς απαραίτητα να καταλήξει όλο αυτό σε σεξ ή σχέση. 

Πηγή

Loader