Έρευνα: Η ορμόνη που ευθύνεται για την υπερσεξουαλική συμπεριφορά των αντρών

Έρευνα: Η ορμόνη που ευθύνεται για την υπερσεξουαλική συμπεριφορά των αντρών

Πιθανό να χρησιμοποιηθεί και ως φάρμακο για την καταπολέμηση της διαταραχής

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Καρολίνσκα στη Σουηδία και το παρών του έδωσε ο Δρ. Ανδρέα Χατζηττοφή.

Καλό το sex ωστόσο από την απόλαυση στον εθισμό, τα πράγματα διαφέρουν. Η μελέτη που έγινε, έδειξε πως υπάρχει μία ορμόνη η οποία είναι υπεύθυνη για την υπερσεξουαλική συμπεριφορά που έχουν οι άντρες.

Έγινε ανάλυση αίματος από 64 άντρες οι οποίοι έχουν τη διαταραχή και από 37 που δεν την έχουν. Οι πρώτοι αποδείχθηκε πως έχουν διπλάσια επίπεδα ωκυτοκίνης στο αίμα τους.

Διάβασε Επίσης: Η νέα εφαρμογή που έρχεται να βάλει τέλος στην πρόωρη εκσπερμάτωση 

Οι πιο πάνω άντρες, κλήθηκαν για 7 εβδομάδες να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα ομαδικής γνωστικής συμπεριφορικής θεραπείας. Στο τέλος έγινε ξανά μέτρηση της ωκυτοκίνης στο αίμα τους. Μετά τη θεραπεία αποδειχθεί πως τα επίπεδα της ορμόνης μειώθηκαν αισθητά.

Πιθανότατα τα επίπεδα ωκυτοκίνης αυξάνονται στην προσπάθεια του οργανισμού να ελέγξει το στρες και να το διατηρήσει σε φυσιολογικά επίπεδα. Ο αντιρροπιστικός αυτός μηχανισμό φαίνεται να δυσλειτουργεί στα συγκεκριμένα άτομα. Η ωκυτοκίνη είναι επίσης γνωστή ως η ορμόνη της αγάπης. Ελευθερώνεται όταν οι άνθρωποι έρχονται κοντά, σωματικά και κοινωνικά και παράγεται στον οπίσθιο λοβό της υπόφυσης, στη βάση του εγκεφάλου.

 

Πηγή

 

Πηγή φωτογραφίας

Loader