Κατασκευάζοντας τζάμπα ήρωες στη χώρα Κύπρο

Κατασκευάζοντας τζάμπα ήρωες στη χώρα Κύπρο

Κατασκευάζοντας τζάμπα ήρωες στη χώρα Κύπρο
Καλοβολεμένοι Τζεπέτο ψάχνουν για μαριονέτες

"Μπράβο που έφαγες το ψάρι σου". "Μπράβο που διάβασες τα μαθήματά σου". "Μπράβο που βοήθησες όταν σε χρειάστηκαν".

"Μπράβο για την γενναιότητά σου και που κατέβασες την σημαία απ’ τον ιστό εν έτει 2019";


Το CNN Turk μεταδίδει ότι 16χρονος ε/κ κατέβασε τουρκική σημαία στα κατεχόμενα


Είναι το μέτρο. Αυτό το γέριμο το μέτρο που φαίνεται ότι το χάνουμε, το ξαναχάνουμε και όσο περνάει ο καιρός λιγοστεύουν οι ελπίδες να το βρούμε.

Που λησμονούμε ότι την κάθε εποχή πρέπει να την αναλύουμε και να σκορπάμε τα "Μπράβο" μας αφού πρώτα την τοποθετήσουμε σε ένα πλαίσιο.

Στα φεισμπούκια θυμούνται τον Γρηγόρη και τον Γλέζο και τον Σάντα. Κάποιοι μονοστέφανοι συνάδελφοι αποφάσισαν να επικοινωνήσουν και με τον άρρωστο πατέρα του Σολωμού για να εξασφαλίσουν δηλωσούλα.


Επάγγελμα πόρνη στην Κύπρο του 2019


Την γενικότερη απελπισία μας φαίνεται ότι κάποιοι επιλέγουν να την θεραπεύουν με τζάμπα εθνικές εξάρσεις, βαφτίζοντας "ηρωικές" τις, όντως ριψοκίνδυνες και παράτολμες, πράξεις ενός εφήβου.

Του λέμε "Μπράβο", στέλνοντάς του το μήνυμα "Ξανακάντο αγόρι μου" και στα υπόλοιπα ανήλικα, ή και ανώριμα ενήλικα, το μήνυμα "Άντε, δώσε μέσα κι εσύ";

Λέμε "Μπράβο" σε ένα παιδί που, αφενός, αυτά τον διδάξαμε - αυτά ξέρει και, αφετέρου, δεν υπολόγισε τις όποιες άλλες συνέπειες (πέραν των σχολίων σε Facebook και Twitter) μπορεί να είχε η πράξη του.

Απ' τον άνετο και παχουλούτσικο καναπέ τους, ασυνείδητοι Τζεπέτο στέλνουν τα "Μπράβο" τους σ' ένα ανήλικο που έδωσε "νόημα" σ' όλα όσα αυτοί θα χέζονταν -με το συμπάθιο- να πράξουν. Κι αυτό γιατί, πέραν της μπαρούφας του πληκτρολογίου, γνωρίζουν πολύ καλά ποιες θα μπορούσαν να ήταν οι συνέπειες για την μαριονέτα που εμείς κατασκευάσαμε και την ρίξαμε στην σκηνή του δημόσιου διαλόγου.

Σε μια χώρα όπου το πούλημα και το ξεπούλημα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη κι όλα δείχνουν ότι προχωράμε ολοταχώς προς διχοτόμηση, κάποιοι εξακολουθούν να κάνουν "invest" σε μία "Cyprus" που θέλει να κατασκευάζει τζάμπα ήρωες.

Φαίνεται ότι τους έχουμε ανάγκη μεγάλη αφού, ενδόμυχα, ντρεπόμαστε για τα καλοβολεμένα ανθρωπάκια που είμαστε.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ:

Ζητούν τη σημαία που κατέβασε ο μαθητής πίσω

To parody account Μακάριος ο Γ' τοποθετείται για τη σημαία


Loader