Μόλις το 49% των γυναικών βιώνουν οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ

Μόλις το 49% των γυναικών βιώνουν οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ

Μόλις το 49% των γυναικών βιώνουν οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ
Άντρες, συγκεντρωθείτε. Δεν είναι όλα για την πάρτη σας

Ερευνητές του Brigham Young University των ΗΠΑ κατέληξαν πρόσφατα στο συμπέρασμα πως το 43% των συζύγων δεν συνειδητοποιούσαν το πόσο συχνά φτάνουν σε οργασμό οι γυναίκες τους. Ταυτόχρονα, οι άνδρες σε ποσοστό 87% βιώνουν οργασμό στη διάρκεια του σεξ. Το ίδιο ποσοστό για τις γυναίκες ανέρχεται μόλις στο 49%.

Η Kate Moyle, ψυχοθεραπεύτρια σε θέματα που αφορούν το σεξ και τα ζευγάρια σχολιάζει πως πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό. «Η έμφαση δίνεται στη συνουσία και λιγότερο στην διέγερση της κλειτορίδας. Βέβαια πλέον έχουμε καλύτερη ενημέρωση γύρω από το ζήτημα», εξηγεί.

Ανάλογη έρευνα του 2014 δημιούργησε την «Faking Orgasm Scale for Women», η οποία αναφέρει ως κίνητρα των γυναικών για την προσποίηση τέσσερις παράγοντες: το να τελειώσει το σεξ, το να αυξήσουν την προσωπική τους διέγερση, το να αποφύγουν τον «φόβο» και την «ανασφάλεια» πως δεν μπορούν να έρθουν σε οργασμό και, συνηθέστερα, το να μην πληγώσουν τα αισθήματα του συντρόφου τους.

Σύμφωνα με την Moyle ειδικότερα το πρόβλημα είναι το εξής: «Αν ξεκινήσεις να προσποιείσαι οργασμούς, μπορεί να νιώσεις την ανάγκη να το συνεχίσεις και αυτό υψώνει έναν τοίχο σε επίπεδο επικοινωνίας σχετικά με το τι έχει ωραία αίσθηση και τι όχι. Η γυναίκα σύντροφος μπορεί να σκεφτεί: ”Δεν μπορώ να του πω πως ποτέ δεν είχα οργασμό και πως πρέπει να κάνει κάτι διαφορετικό”. Αυτός, από την άλλη, πιστεύει πως εκείνη περνάει καλά και πως δεν χρειάζεται να κάνει τίποτα διαφορετικό».

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα κατέληξε στο συμπέρασμα πως το 17% των συζύγων υποτιμά την απόλαυση και τη διασκέδαση των γυναικών τους. Η Moyle θεωρεί πως αυτό οφείλεται εν μέρει στην έλλειψη εκπαίδευσης. «Δεν διδασκόμαστε για την γυναικεία ικανοποίηση», τονίζει. Την ίδια ώρα η πορνογραφία συνήθως κάνει τους γυναικείους οργασμούς να μοιάζουν σαν κάτι που εκδηλώνεται με φωνές και είναι πασιφανές, αλλά δεν συμβαίνει έτσι σε κάθε γυναικεία σεξουαλική εμπειρία.

«Αν η γυναίκα σας έχει οργασμό αλλά δεν έχει την εικόνα που ίσως δείτε σε ένα πορνό στο ίντερνετ, τότε μπορεί να μπερδευτείτε ή να το υποτιμήσετε», εξηγεί η Moyle.

Loader