Tα φετινά Φώτα απολαμβάνουμε λουκουμάδες χωρίς ζάχαρη!
Θα τηρήσουμε το έθιμο, αλλά με λιγότερες ενοχές
Λίγη υπομονή χρειάζεται μόνο και μαεστρία, για να φτιάξεις τους πιο λαχταριστούς λουκουμάδες. Εννοείται πως η μέρα των Φώτων είναι η μόνο η πρόφαση για να τους ετοιμάσεις.
Γιατί μετά από σήμερα, θα μπεις άπειρες φορές στην κουζίνα για να φτιάξεις αυτή τη συνταγή. Όρεξη να υπάρχει.
Υλικά
- 500 γρ αλεύρι
- 500 γρ νερό
- 5 γρ μαγιά
- 5 γρ αλάτι
- 100 γρ πατάτα (ψημένη στον ατμό και λιωμένη)
Υλικά για το σιρόπι
- 1000 ml νερό
- 800 γρ μέλι
- 150 ml ροδόνερο
Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνετε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Εκτέλεση (για τους λουκουμάδες)
- Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι. Ανακατεύετε με ένα σύρμα. Βάζετε την πατάτα, αφού πρώτα τη λιώσετε μέσα στο νερό και ανακατεύετε τα δυο υλικά.
- Ρίχνετε το μείγμα με το νερό στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και έχετε ένα λείο μείγμα.
- Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 30 με 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.
- Όταν φουσκώσει, ζεσταίνετε το λάδι στους 170 με 180 βαθμούς κελσίου.
- Με ένα κουταλάκι "κόβετε" τους λουκουμάδες και τους τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
- Βγάζετε από το τηγάνι και τους ρίχνετε κατευθείαν στο σιρόπι. Ανακατεύετε και τους βγάζετε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρετε με ταχίνι με μέλι, ταχίνι με κακάο και ταχίνι με χαρούπι για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση.
Ακολούθησέ μας στα social media channels του WTF για περισσότερες συνταγές