Λεμεσός: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για την Γιορτή του Κρασιού

Λεμεσός: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για την Γιορτή του Κρασιού

Δείτε αναλυτικά όλα όσα θα γίνουν στο μεγάλο ετήσιο ζιαφέττιν!

Για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Λεμεσού φέρνει κοντά μας τη Γιορτή του Κρασιού.

Η 63η Γιορτή του Κρασιου θα ξεκινήσει στις 28 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2024.

Ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα σας περιμένει στη φετινή γιορτή , με συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και φυσικά τη λαογραφία, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκδήλωσης. Μικρές συναυλίες θα πραγματοποιούνται κάτω από τον βρακά, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα.

Για τα παιδιά, θα υπάρχει ένας υπέροχος παιδότοπος με δραστηριότητες όπως κατασκευή αγγείων σχετικών με το κρασί, ζωγραφική, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο και ταχυδακτυλουργικές παραστάσεις.

Εισιτήρια:

Ενήλικες: €5

Παιδιά και έφηβοι: €3

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα της μεγάλης γιορτης:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟΥ

28/09- ΣΑΒΒΑΤΟ 

Την τελετή έναρξης εμπλουτίζουν τα χορευτικά συγκροτήματα του 17ου Ευρωμεσογειακού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού και της Μέσα Γειτονιάς.

Η Ορχήστρα Βιολιώνε του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας θα παρουσιάσει με τον δικό της μοναδικό τρόπο ένα πρόγραμμα  με ελληνική και κυπριακή παραδοσιακή μουσική αλλά και ρεμπέτικα τραγούδια με θέμα το κρασί.

29/09 - ΚΥΡΙΑΚΗ 20:00

Οι διεθνούς φήμης Κύπριοι ταχυδακτυλουργοί της Οικογένειας Λιοτατή παρουσιάζουν ένα εντυπωσιακό Illusion magic show για μικρούς και μεγάλους.

21:30 «… χορός, τραγούδι και κρασί!» Μια λαϊκορεμπέτικη βραδιά με χορούς και τραγούδια από την Σμύρνη και το Ρεμπέτικο. Με τους Κατερίνα Τσιρίδου, Πέτρο Κουλουμή και Άννα Αριστείδου. Πλαισιώνει Ρεμπέτικη Κομπανία από την Αθήνα και η χορευτική Ομάδα του Λαογραφικού Ομίλου Λεμεσού.

30/09 - ΔΕΥΤΕΡΑ 20:00

Συναυλία με τίτλο «Εσύ μιλάς στην καρδιά μου» με τον γνήσιο λαϊκό τραγουδιστή Γιώργο Μαργαρίτη και 8μελή ορχήστρα από την Ελλάδα. Μαζί του ο Κωνσταντίνος Μαργαρίτης και η Μαρίνα Νικολοπούλου. Μια συναυλία με τραγούδια που άφησαν ιστορία με την πιο αντιπροσωπευτική λαϊκή φωνή.

01/10 - ΤΡΙΤΗ 20:00

Ο Πολιτιστικός και Χορευτικός Όμιλος Λεμεσού ΔΙΟΝΥΣΟΣ παρουσιάζει την παράσταση «Πίννω κρασίν να’χω ζωήν» εμπνευσμένη από το γλυκόπιοτο Κυπριακό κρασί.

21:30  Θεατρική παράσταση με τίτλο «Κοτζιάκαρες έτοιμες για ούλλα» από τη θεατρική Ομάδα το Παρασκήνιο σε σκηνοθεσία Ξένιου Ξενοφώντος. Πρωταγωνιστούν Ιωάννα Σιαφκάλη, Αθηνά Βιολάρη, Ειρήνη Μυλωνά, Νεοπτόλεμος Νεοπτολέμου, Ξένιος Ξενοφώντος, Γιώργος Αντωνίου. Εκτέλεση παραγωγής Σκεύος Πολυκάρπου.

02/10- ΤΕΤΑΡΤΗ 20:00

Συναυλία «Τρεις φωνές» με τον Δημήτρη Μπάση. Σε ερμηνείες σπουδαίων τραγουδιών  που καθιέρωσαν με τις φωνές τους ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Δημήτρης Μητροπάνος και ο ίδιος. Συμμετέχει στο τραγούδι ο Λευτέρης Πιτσιλλίδης. Συνοδεύει 8μελές μουσικό σχήμα. Ενορχηστρώσεις / επιμέλεια : Άδμητος Πιτσιλλίδης.

03/10- ΠΕΜΠΤΗ 20:00

Το Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού «Αλεξάνδρα» παρουσιάζει τη παράσταση «Από την Κύπρο εις την Πόλη».

21:30 Θεατρική παράσταση με τίτλο «Για τα μάθκια της Εγγλέζας» με τη θεατρική ομάδα της Μαρίας Χαραλάμπους. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Λουκία Μουσουλιώτου, Άλκης Χρίστου, Χρίστος Κυριάκου Παλόδιας, Σκεύη Παπαμυλτιάδους, Γιωργής Χριστοδούλου, Ευαγγελία Νικολάου, Αλεξάνδρα Παπαδημητρίου. Οι χορογραφίες της παράστασης είναι από τη σχολή χορού Success του Γιώργου Νικολάου.

04/10 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20:00

Λαογραφική βραδιά.

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Ζήδρος  θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα παραδοσιακών Κρητικών χορών με συνοδεία μουσικού συγκροτήματος.

Μουσικοχορευτική παράσταση με τον Όμιλο Λαογραφικών Ερευνών Λεμεσού «Οι Αμαθούσιοι» και το μουσικό σχήμα «Νομάδες» με τίτλο «Με το κρασί και τα νησιά μας και τον αέρα στα πανιά μας».

Αφιέρωμα στην Κυπριακή Παράδοση με τον Πολιτιστικό Όμιλο Νόστος Πισσουρίου.

05/10 - ΣΑΒΒΑΤΟ 19:30

Συναυλία με τίτλο «Αν δεν γεννηθείς αστέρι»  με την Κατερίνα Κούκα και το μουσικό σχήμα ΑΣΜΑ υπό την διεύθυνση του Σάββα Χρυσάνθου. Συμμετέχει η Έλενα Γιαννακού.

06/10 - ΚΥΡΙΑΚΗ 20:00

Συναυλία με τον Γιάννη Ζουγανέλη και τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο. Μια βραδιά γεμάτη διασκεδαστικά τραγούδια , χιούμορ και πρωτοτυπία. Συμμετέχουν ο Αλέξανδρος Ζουγανέλης, η ηθοποιός Τάνια Ρόκκα και πενταμελής ορχήστρα.  

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής του Κρασιού, ο ξυλοπόδαρος βρακάς θα περιφέρεται στον χώρο του Δημοτικού Κήπου, βγάζοντας φωτογραφίες-selfie με τους επισκέπτες.

Τρίτη 1 Οκτωβρίου στις 19:30

Ιστορικό Αρχείο

Παρουσίαση από τον Όμιλο Οινοφίλων Κύπρου- «Οίνοι ΠΟΠ Κύπρου»

Εισηγητές:  κ. Μάρκος Ζαμπάρτας, Οινολόγος

                   κ. Ορέστης Τσιάκκας, Οινολόγος, Μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Οίνων

 Έκθεση γελοιογραφίας

Έκθεση Γελοιογραφίας, με τίτλο «Οινογελοιογραφίες 2024», σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Κυπρίων Γελοιογράφων «ΓΕΛ.Α.» και το «Εργαστήρι Γελοιογραφίας και Σκίτσου Πιν».

Ζωντανή μουσική στις ταβέρνες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΚΑ

29/09- ΚΥΡΙΑΚΗ

Ποιοτικά Λαϊκά Ακούσματα Αντώνης Γεωργίου- πιάνο, τραγούδι, Γεωργία Κόμπου- μπουζούκι, μαντολίνο, Άντρια Μαρία Κουνά- τραγούδι, Παναγιώτης Πείδης- μπάσο, κιθάρα, Andreas Davidson- κρουστά.

30/09 - ΔΕΥΤΕΡΑ

Ένα ρεμπέτικο σεργιάνι με τίτλο «Λόγια Μαγικά» με το μουσικό σχήμα Ορφέας Ιδρύματος «Πανίκος Χατζηχαμπής». Τραγουδούν Λίζα Θεοφάνους, Πάρης Παράσχος και Λευτέρης Πιτσιλλίδης. Η συναυλία είναι μια προσφορά του Ιδρύματος «Πανίκος Χατζηχαμπή».

1/10 - ΤΡΙΤΗ

Συναυλία με τίτλο «Του Φεγγαριού και του Έρωτα» με τον Δημήτρη Μεσημέρη και την Κατερίνα Παράσχου.  Συνοδεύει 8μελές μουσικό σχήμα. Συμμετέχει η Σχολή χορού Μαχαλλεκίδη.

2/10 - ΤΕΤΑΡΤΗ

Συναυλία με τους Άγγελο Αυγουστή and Friends. Συμμετέχουν Άγγελος Αυγουστή - Τραγούδι

Μαρία Θεοδότου – Τραγούδι, Στέλιος Γερασίμου – Πλήκτρα, Ξένιος Ευαγγέλου – Ντραμς, Τόμμυς Τρίττης - Ηλεκτρικό Μπάσο, Άριστος Σάββα – Μπουζούκι

3/10 - ΠΕΜΠΤΗ

Συναυλία με τους Γιώργο Σταματάρη- τραγούδι, Κωνσταντίνο Ζορπά- πιάνο, Ξένιο Παπασοφρωνίου- μπάσο, Γιώργο Αντωνίου- μπουζούκι, Δημήτρη Αλέκου- ντραμς, Αντώνη Πάφιο- κλαρίνο, Σταυριάνα Κούτρα- τραγούδι.

4/10 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Παραδοσιακά τραγούδια και σκοποί  από Κύπρο, Αιγαίο και Σμύρνη από το Μουσικό σχήμα ΑΝΤΑΜΑ με τους: Άννα Αριστείδου φωνή, κρουστά, Νικόλας Βρυώνη βιολί, φωνή, Γρηγόρης Ιωάννου: λαούτο, κιθάρα, Αντρέα Λεωνίδου: μπουζούκι. Επί σκηνής η Μαρία Μιχαήλ- κεραμίστρια η οποία θα δημιουργήσει στον τροχό ένα αγγείο - οινοχόη όπου αποθήκευαν το κρασί. Με αυτό τον τρόπο το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί επιτόπου την εξελικτική πορεία που έχει ένα κεραμικό έργο που  σχετίζεται με το κρασί.

Συμμετέχει ο πολιτιστικός όμιλος Νέοι Ορίζοντες.

5/10 - ΣΑΒΒΑΤΟ

Συναυλία με τους Χρίστο Σίκκη και Στέφανο Πελεκανή, με τίτλο «Εις γην εναλίαν Κυπρον».

Συμμετέχει ο Όλυμπος Αγίου Νικολάου σε ένα πρόγραμμα με παραδοσιακούς, λαϊκούς και κυπριακούς χορούς.  

6/10 - ΚΥΡΙΑΚΗ

Η Βασιλική Χατζηαδάμου, παρέα με μια σπουδαία ομάδα 7 καταξιωμένων Κύπριων μουσικών, ετοιμάζεται για ένα μουσικό ταξίδι στην παράδοση. Συμμετέχουν οι μουσικοί: Σωτήρης Πέτσας: κιθάρα, τραγούδι, Παύλος Μιχαηλίδης: βιολί, Χαράλαμπος Παντελή: λαούτο, Παντελής Ιωνάς: μπουζούκι, , Αντρέας Ιωάννου: κανονάκι , Μιχάλης Μέσσιος: μπάσο, Ξένιος Ευαγγέλου: κρουστά

Παιδότοπος στον χώρο πίσω από τον Βρακά

Τα παιδιά έχουν τον χώρο τους στη Γιορτή του Κρασιού. Ελάτε να χειροτεχνήσετε τον Βρακά όπως εσείς τον φαντάζεστε. Να φτιάξετε το βρακά σε ξύλινες φιγούρες και σε μαγνητάκια.

Μαζί μας ο ξυλοπόδαρος Βρακάς. Παραστάσεις θεάτρου σκιών, εργαστήρι αγγειοπλαστικής και η μαγεία πλανάται στην ατμόσφαιρα από τους υπέροχους ταχυδακτυλουργούς Λιοτατή.

Εργαστήρι Αγγειοπλαστικής 7 μ.μ.-10 μ.μ 

Ελάτε να παίξετε και να κατασκευάσετε  στον τροχό (εργαλείο αγγειοπλαστικής) πιατάκια, κούππες ή και ποτηράκια με πηλό

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

28/09 - ΣΑΒΒΑΤΟ 20:00

Παιδική μαγική παράσταση με την ομάδα ταχυδακτυλουργών Λιοτατή

29/09 - ΚΥΡΙΑΚΗ 19:30

Θέατρο σκιών Πάφιος «Ο Καραγκιόζης τραγουδιστής»

30/09 - ΔΕΥΤΕΡΑ 19:30

Κουκλοθέατρο με τους Uncover Masks, με τίτλο «Αλαντίν». Σκηνοθεσία, διασκευή, στίχοι τραγουδιών, κουκλοπαίχτης: Άντρεα Κάσινου. Μουσική: Κλιφ Κλεοβούλου.

1/10 - ΤΡΙΤΗ 19:30

Θέατρο Σκιών με το μουσείο εργαστήριο θεάτρου σκιών Πάφιος «Ο καραγκιόζης συνομιλητής»

2/10 - ΤΕΤΑΡΤΗ 19:30

Σύγχρονο Παιδικό Θέατρο Σκιών Ελένη Παπαχριστοφόρου «Κύπρος ταξίδι στην παράδοση μας»

3/10 - ΠΕΜΠΤΗ 19:30

Θέατρο σκιών Πάφιος «Ο Καραγκιόζης υπηρέτης»

4/10 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19:30

Παιδική μαγική παράσταση με την ομάδα ταχυδακτυλουργών Λιοτατή

5/10 - ΣΑΒΒΑΤΟ 19:30

Θέατρο Σκιών με το μουσείο εργαστήριο θεάτρου σκιών Πάφιος «Ο Μέγα Αλέξανδρος και ο κατηραμένος Όφης.»

6/10 - ΚΥΡΙΑΚΗ 19:30

Θέατρο Σκιών Χαράλαμπος Χαραλάμπους «Ο Καραγκιόζης και το πνεύμα του Κρασιού»

Κατά τη διάρκεια της Γιορτής του Κρασιού η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού θα παιανίζει ως ακολούθως:

Σάββατο 28/09/2024 στις 19.30 μπροστά από το βρακά και ακολούθως στο Κηποθέατρο

Κυριακή 06/10/2024 στις 19:30  μπροστά από το βρακά.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 6 Οκτωβρίου θα γίνει παρασκευή παλουζέ στο χώρο της Γιορτής του Κρασιού πίσω από το βρακά.

Περίπτερο του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος 

2024  «Έτος Γαστρονομίας και Κουμανδαρίας»

Σάββατο 28/09/2024 Εγκαίνια με  παραδοσιακά προϊόντα

Κυριακή 29/09/2024 Κέρασμα γλυκού του κουταλιού από σταφύλι σουλτανίνα

Δευτέρα 30/09/2024 Παρασκευή και κέρασμα τερτζιελλούθκια με έψημα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας

Τρίτη 01/10/2024 Παρασκευή παλουζέ και κέρασμα σιουσιουκού και κιοφτεριών

Τετάρτη 02/10/2024  Κέρασμα γλυκού του κουταλιού από σταφύλι σουλτανίνα

Πέμπτη 03/10/2024 Παρασκευή παλουζέ και κέρασμα σιουσιουκού και κιοφτεριών

Παρασκευή 04/10/2024  Παρουσίαση με τίτλο «Παρουσίαση και Γευσιγνωσία Κουμανδαρίας» και γευσιγνωσία κουμανδαρίας  σε συνεργασία με τον Όμιλο Οινοφίλων Κύπρου. Εισηγητές:  Ο Δρ. Θουκής Γεωργίου, Τμήμα Γεωργίας, Πρόεδρος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Κύπρουκαι ο κύριος Χαράλαμπος Πιττάκας, Γενικός Διευθυντής ΛΟΕΛ, Χημικός Μηχανικός

Σάββατο 05/10/2024 Παρασκευή και κέρασμα τερτζιελλούθκια με έψημα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας

Κυριακή 06/10/2024 Κέρασμα γλυκού του κουταλιού από σταφύλι σουλτανίνα

Δωρεάν Μεταφορά στη Γιορτή του Κρασιού

Το Υφυπουργείο Τουρισμού προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ με κλιματιζόμενα λεωφορεία

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ - ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

Σάββατο 28/09/2024, Κυριακή 29/09/2024,

Παρασκευή 04/10/2024, Σάββατο 05/10/2024 και Κυριακή 06/10/2024

Λευκωσία

18:30 Αναχώρηση από το χώρο του Κέντρου Χειροτεχνίας στη Λευκωσία

 20:00  Άφιξη στο χώρο της Γιορτής

23:00 Αναχώρηση από το χώρο της Γιορτής

24:15 Άφιξη στο χώρο του Κέντρου Χειροτεχνίας στη Λευκωσία

Λάρνακα

19:00 Αναχώρηση από την Πλατεία Βασιλέως Παύλου (Γραφείο Πληροφοριών Υφυπουργείου) στη Λάρνακα

20:00  Άφιξη στο χώρο της Γιορτής

23:00 Αναχώρηση από το χώρο της Γιορτής

24:00 Άφιξη στην Πλατεία Βασιλέως Παύλου (Γραφείο Πληροφοριών Υφυπουργείου) στη Λάρνακα

Αγία Νάπα

18:30 Αναχώρηση από το χώρο στάθμευσης του Μοναστηριού της Αγίας Νάπας

20:00  Άφιξη στο χώρο της Γιορτής

23:00 Αναχώρηση από το χώρο της Γιορτής

24:15 Άφιξη στο χώρο στάθμευσης του Μοναστηριού της Αγίας Νάπας

Πάφος

18:30 Αναχώρηση από το χώρο στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στο λιμανάκι Πάφου

20:00 Άφιξη στο χώρο της Γιορτής

23:00 Αναχώρηση από το χώρο της Γιορτής

24:00 Άφιξη στο χώρο στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων στο λιμανάκι Πάφου

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο:  25002211

Δευτέρα- Πέμπτη 08:00-14:00

Κυπριακό Οινομουσείο

Πάφου 42, 4630 Ερήμη www.cypruswinemuseum.com  

Από Σταθμό ΕΜΕΛ Λεοντίου προς Κυπριακό Οινομουσείο           Λεωφορεία 16 και 27

Από MY MALL προς Κυπριακό Οινομουσείο                      Λεωφορείο 18

Από Μαρίνα Λεμεσού προς Κυπριακό Οινομουσείο           Λεωφορείο 33

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ώρες λειτουργίας της Γιορτής:            

Καθημερινά από τις 19.00 μέχρι τις 24.00

Τιμή Εισιτηρίων:

Ενήλικες: άνω των 18 ετών: €5.00

Με το εισιτήριο ενηλίκων, ο επισκέπτης δικαιούται 20% έκπτωση σε όλα τα εμφιαλωμένα κρασιά (ισχύει για 1 φιάλη) από τα οινοποιεία ΚΕΟ plc, ΛΟΕΛ, ΣΟΔΑΠ  ή ΟΙΝΟΥ ΓΗ. 

Παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών δικαιούνται δωρεάν είσοδο με συνοδεία ενηλίκων.

Παιδικό/ Εφηβικό: από 13 - 17 ετών: €3.00

Πλαστική φιάλη κρασιού: €1.50

Ποτήρι κρασιού: €1.50

Ποτήρι κρασιού με πόδι: €2.50

Γευσιγνωσία Κρασιού

Από τις 19.30 -22.00 θα πραγματοποιείται γευσιγνωσία σε όλα τα οινοποιεία στο χώρο της Γιορτής του Κρασιού.

Τα οινοποιεία που συμμετέχουν είναι: ΚΕΟ- Οινοποιείο Μαλλιά, ΛΟΕΛ, ΣΟΔΑΠ- Οινοποιείο Καμαντέρενα, Οινοποιείο Ζαμπάρτα, Οινοποιείο Βλασίδη, Οινοποιείο ΜΑΚΚΑΣ, Οινοποιείο Τσιάκκας, Οινοποιείο Κωνσταντίνου, Οινοποιείο Νέλιον, Οινοποιείο Αγία Μαύρη, Οινοποιείο Οίνου Γη, Οινοποιείο Ρεβέκκα, Οινοποιείο Κάλαμος, Οινοποιείο Κ&Κ Βασιλικό Κάθηκας, Οινοποιείο Έζουσα

Το πρόγραμμα υπόκειται σε απρόβλεπτες αλλαγές.

Για πληροφορίες τηλ. 25 344402, 25 344952, 25 745919

www.limassol.org.cy

Στα πλαίσια του Γενικού Κανονισμού για τη προστασία των προσωπικών δεδομένων, πληροφορείστε ότι οι εν λόγω εκδηλώσεις ενδέχεται να φωτογραφηθούν, να οπτικογραφηθούν, ή/και να δημοσιευτούν.

κρασιΠηγή φωτογραφιών

Loader