The 20 euros Review στο «Silver Star»

The 20 euros Review στο «Silver Star»

The 20 euros Review στο «Silver Star»
Κοκτέιλ με τα συνοδευτικά του από 6 μέχρι 10 ευρώ

Η Κύπρος έχει γενικώς εξελιχθεί στον τομέα των bar. Δεν έχω παράπονο.

Όταν όμως βγαίνεις συχνά, δεν ενθουσιάζεσαι εύκολα, με δυσκολία εντυπωσιάζεσαι.Όλοι είναι mixologists και πίνουν gin and tonic. Για να ξεχωρίσει συνεπώς ένα bar, πρέπει να έχει τη δική του ταυτότητα. Πράγμα που σαφώς εξαρτάται αποκλειστικά από τον ιδιοκτήτη.

Το Silver Star είναι ίσως το κατ’ εξοχήν after-work bar, το οποίο διατηρεί τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να εδραιωθεί και να παραμείνει ψηλά στις προτιμήσεις πολλών. Σημαντικότερα όμως έχει ταυτότητα και γι'αυτό το προτιμώ σχεδόν πάντοτε από άλλες επιλογές. Εκτός από τα πολύ καλά κοκτέιλ που είναι δεδομένα θα παραθέσω τους 3 + 1 λόγους που θεωρώ ότι πρέπει να (αγα)πας το Silver Star.

ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ-Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, φαίνεται.

Με το που θα πατήσεις το πόδι σου, αισθάνεσαι ότι μπήκες σε ένα χώρο που δεσπόζει η ποιότητα, την οποία, όταν την έχεις, οφείλεις να τη διατηρείς. Έργον όχι εύκολο.

Eδώ, στην αστραφτερή, μαρμαρένια επιφάνεια ενός μίνιμαλ μπαρ, θα δεις σχεδόν πάντα φρέσκα λουλούδια σε βάζο, ενώ, ακόμη κι αν έχει λαοθάλασσα έξω, το μπαρ παραμένει πάντοτε το ίδιο συγυρισμένο.

Τα κοκτέιλ συνοδεύονται από ελιές και ξεροψημένη πίτα σε λωρίδες και όχι από Serano-no offence. Κορυφή είναι τα wasabi nuts τα οποία αναλώνω μετά μανίας, απλά για να έχω την ψευδαίσθηση ότι είμαι σε ευρωπαικη μητρόπολη.

Σημαντικότερα όμως, είναι τα τέλεια events και οι ξεχωριστές νύχτες που διοργανώνονται συνήθως από κοινού με το delicatessen ΚΑΝΤΙΝΑ που βρίσκεται δίπλα. Από deli burger και pizza nights μέχρι raclette events, ποτέ δεν θα σε απογοητεύσουν.

Το γενικό point είναι ότι δεν υπάρχει στασιμότητα, ούτε εφησυχασμός στη σχέση του Silver Star με τους πελάτες του, αφού απλούστατα δεν τους θεωρεί δεδομένους. Και όλοι γνωρίζουμε ότι οι καλές σχέσεις διατηρούνται όταν διατηρείς το ενδιαφέρον του άλλου ζωντανό.

ΜΟΥΣΙΚΗ-These people know their s—t

ΝΑΙ είναι η απάντηση στην ερώτηση εάν η μουσική είναι εξίσου σημαντική σε ένα κοκτέιλ μπαρ με την ποιότητα των ποτών. Στα πλείστα μπαρ ακούς το λεγόμενο background music, μια βαρετή μουσική υπόκρουση απλά για να μπορείς να συνομιλείς και να αργο-ρουφας το ποτό. Όταν κάποιος έχει όμως καλό γούστο στη μουσική είναι βέβαιο ότι αναγνωρίζει την ποιότητα σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής. Eδώ τα βράδια ζωντανεύουν με εναλλακτική και indie ροκ dance punk, electronica και ναι θα το πω, αν και απεχθάνομαι τη λέξη, «ψαγμενα» dj sets. Για να ακριβολογούμε, εδώ θα ακούσεις από Bowie, Nick Cave, μέχρι The Avalanches και LCD Soundsystem. Είναι από τους λιγοστούς χώρους που μπορεί κάποιος να συνδυάσει τον ορο music venue και κοκτέιλ μπαρ.

SERVICE Σε αντίθεση με άλλα μπαρ, το Silver Star έχει τη γρηγορότερη εξυπηρέτηση και όταν είναι γεμάτο. Τα παιδιά παίρνουν παραγγελία με tablet. Τέλος.

+1 Cool vibe και πάντοτε μαζεύει ωραίο κόσμο

Loader