32 γιορτινές εκδηλώσεις για το το πρώτο σαββατοκυρίακο του Δεκέμβρη

32 γιορτινές εκδηλώσεις για το το πρώτο σαββατοκυρίακο του Δεκέμβρη

Χριστουγεννιάτικα χωριά, θεατρικά, μουσικές επιλογές έρχονται να μας χαρίσουν ένα αξέχαστο διήμερο

Ο πιο γιορτινός μήνας της χρονιάς είναι εδώ και μαζί του φέρνει ξεχωριστές εκδηλώσεις για όλους μας. Μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν και θα δημιουργήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις. Ετοιμάσου για μοναδικές στιγμές γεμάτες λάμψη, μαγεία και χρώματα.

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων στη Λευκωσία - 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2024

Μας χωρίζουν μόλις λίγες ημέρες από την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα που όλα γύρω μας μοιάζουν παραμυθένια με τα λαμπιόνια και τα στολίδια στην πόλη να μας φτιάχνουν τη διάθεση. Η Λευκωσία τα τελευταία χρόνια μας έχει συνηθίσει σε πολύ ξεχωριστές ημέρες κατά τη διάρκεια των γιορτών με την Παραμυθούπολη των Χριστουγέννων στην τάφρο Νταβίλλα να αποτελεί το επίκεντρο των εορτασμών στην πρωτεύουσα. Η Παραμυθούπολη των Χριστουγέννων, λοιπόν είναι έτοιμη να ανοίξει τις πόρτες της για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στον δημοτικό χώρο στάθμευσης Νταβίλα στην καρδιά της πόλης με θέα τα μεσαιωνικά τείχη της Λευκωσίας μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2024. Συγκεκριμένα, η Παραμυθούπολη αναμένεται να ανοίξει επίσημα την Παρασκευή στις 16:00 και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 23:00. Περισσότερες πληροφορίες για το ωράριο αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα από τον Δήμο Λευκωσίας. Φέτος, η Παραμυθούπολη των Χριστουγέννων θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παγοδρόμιο αλλά και τα διάσημα παιχνίδια από το Πάρκο Παλιάτσο «μεγάλη ρόδα», τρενάκι σκουληκάκι, music express, crazy frog αλλά και διάφορες λιχουδιές. 

 

 Χριστουγεννιάτικο Χωριό Λεύκαρα- 1η Δεκεμβρίου  - 14 Ιανουαρίου 2024

Ο Δήμος Λευκάρων ανήκει και φέτος στην ομάδα των 7 περιοχών της Κύπρου με το σλόγκαν SanTa Lefkara όπου σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υφυπουργείου Τουρισμού θα λειτουργήσουν μέχρι και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου χριστουγεννιάτικα χωριά.

Τι μπορεί να πει κανείς για τα όμορφα Λεύκαρα. Μία ιστορική κοινότητα της Κύπρου, φημισμένη και ξακουστή διεθνώς για τα σπάνια κεντήματά της, την τέχνη της αργυροχοϊας, τα νόστιμα λουκούμια της αλλά και την ομορφιά της αρχιτεκτονικής της. 

Ένα πανέμορφο χωριό τόσο ξεχωριστό για την Κύπρο που συγκεντρώνει τόσα πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μας κάνουν περήφανους. Ο απόλυτος τουριστικός προορισμός για ντόπιους και ξένους τα Λεύκαρα έχουν να προσφέρουν πολλά στον κάθε επισκέπτη. Ιστορία, πολιτισμό, τέχνες, λαογραφία, ζεστή φιλοξενία, ομορφιά και γαστρονομία. 

 

Τα ξακουστά Λεύκαρα, που σμίγουν τους μύθους, τους θρύλους τους με την ιστορία τους μας προσκαλούν ξανά την το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου από τις 14:30 για να βιώσουμε την έναρξη του Χριστουγεννιάτικου Χωριού που έχει στηθεί εκεί. Φέτος, τα Λεύκαρα θα πρωτοτυπήσουν στολίζοντας το ψηλότερο φυσικό δέντρο της Κύπρου, ένα κυπαρίσσι που ξεπερνά σε ύψος τα 26 μέτρα και βρίσκεται στην αυλή του παλιού δημαρχείου της κοινότητας. 

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων η αγαπημένη μας τραγουδίστρια και πρέσβειρα του Προορισμού Αριστείας της Ορεινής Λάρνακας Στέλλα Γεωργιάδου θα βρεθεί εκεί για να μας τραγουδήσει το νέο της χριστουγεννιάτικο τραγούδι και όχι μόνο. 

Μέσα σε αυτό το όμορφο γιορτινό κλίμα θα περπατήσετε στα σοκάκια, θα γνωρίσετε τα περίπτερα με τα λογής λογή καλούδια, λιχουδιές, street food, vegan πιάτα, χειροτεχνίες, επίσκεψη σε εργαστήρια και πολλά πολλά άλλα. 

Χριστουγεννιάτικο Χωριό Φικάρδου - 1η Δεκεμβρίου - 14 Ιανουαρίου 2024

Το Φικάρδου, ένα από τα μοναδικά χωριά της Κύπρου που διατηρεί την αρχιτεκτονική και τον χαρακτήρα των κοινοτήτων του νησιού του περασμένου αιώνα θα μεταμορφωθεί και φέτος σε Χριστουγεννιάτικο Χωριό και οι προετοιμασίες ξεκίνησαν. Οι προετοιμασίες αυτή την περίοδο είναι εντατικές και πυρετώδεις στο πανέμορφο χωριουδάκι της επαρχίας Λευκωσίας, το Φικάρδου Το γραφικό  χωριό από τις 25 Νοεμβρίου θα καλωσορίσει το κοινό για να του προσφέρει μοναδικές γιορτινές στιγμές με ποικίλες εκδηλώσεις και δρατηριότητες που θα κρατήσουν μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου.  Ετοιμάσου για τις πιο παραμυθένιες στιγμές που θα ζήσεις για άλλη μια χρονιά στο Φικάρδου. Από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

 Χριστουγεννιάτικο Χωριό Αγρός - 1η Δεκεμβρίου - 14 Ιανουαρίου 2024

Ο Αγρός είναι ένα από τα χριστουγεννιάτικα χωριά που ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Τουρισμού για φέτος. Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο χωριό θα ξεκινήσουν στις 25 Νοεμβρίου και θα  διαρκέσουν μέχρι τις 14 Ιανουαρίου και είμαστε όλοι καλεσμένοι για να ζήσουμε αξέχαστες στιγμές. Ο Αγρός, μαζί με τα υπόλοιπα 6 χωριά και περιοχές της Κύπρου ετοιμάζονται να βάλουν τα γιορτινά τους και να μεταμορφωθούν σε Χριστουγεννιάτικα Χωριά συμμετέχοντας στο ειδικό σχέδιο του Υφυπουργείου Τουρισμού.  Το κεφαλοχώρι της Πιτσιλιάς, ο όμορφος Αγρός ετοιμάζεται πυρετωδώς για να μας βάλει στο κλίμα των Χριστουγέννων. Εκεί, θα λειτουργήσουν και φέτος τα ξύλινα σπιτάκια με τις διάφορε λιχουδιές, τα παραδοσιακά προϊόντα και τις δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. 

Βρες το πρόγραμμα ΕΔΩ

 Χριστουγεννιάτικο Χωριό Καλοπαναγιώτης - 1η Δεκεμβρίου -14 Ιανουαρίου 2024

.

Από τις 25 Νοεμβρίου 2023 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2024, φανταστικά εργαστήρια και ξεχωριστές εκδηλώσεις περιμένουν τους μικρούς μας φίλους, αλλά και τους πιο μεγάλους, για να ζήσουν αξέχαστες στιγμές! Το κέντρο του χωριού θα είναι στολισμένο με χιλιάδες λαμπάκια και στολίδια. Περίπτερα με νόστημα φαγητά, γλυκά, χειροποίητες δημιουργίες και τοπικές λιχουδιές πλαισιώνουν την πλατεία, προσκαλώντας τους επισκέπτες να γευτούν τις γεύσεις των Χριστουγέννων. Είναι αδύνατο να μην αισθανθείτε την αγάπη, την ελπίδα και τη χαρά που πλημμυρίζει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Καλοπαναγιώτη. Κάθε γωνιά, κάθε σπίτι, κάθε χαμόγελο είναι ένας ύμνος στην εορταστική ατμόσφαιρα που μας θυμίζει τις πραγματικές αξίες των Χριστουγέννων: την αγάπη, την κοινότητα και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://kalopanayiotis.com.cy

Χριστουγεννιάτικο χωριό Κυπερούντας - 1η Δεκεμβρίου  - 14 Ιανουαρίου 2024

/

Φέτος, η Κυπερούντα θα μεταμορφωθεί ξανά σε χριστουγεννιάτικο χωριό και μας προσκαλεί για να βιώσουμε το πνεύμα των ημερών και να περάσουμε όμορφες στιγμές, μικροί και μεγάλοι. Οι κάτοικοι και οι νεολαία του χωριού ετοιμάζονται με χαρά για όλες τις λεπτμέρειες των φετινών εκδηλώσεων που έχουν ετοιμάσει. Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα βρίσκεται και φέτος στην γραφική πλατεία της Κυπερούντας και θα περιλαμβάνει δραστηριότητες για παιδιά, χειροτεχνίες, street food, διάφορα είδη από γλυκά, φαγητό, ποτά, ζεστά και κρύα αλλά και διάφορα τοπικά προϊόντα προς πώληση. Η κοινότητα μας έχει ετοιμάσει ενημερωτικές καρτέλες ώστε να γνωρίζουμε πού θα πάμε για φαγητό, πού διανυκτερεύσουμε αν το επιθυμούμε και τι θα δούμε στο χωριό. 

Δες αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

Χριστουγεννιάτικο χωριό Δήμου Δερύνειας - 1η Δεκεμβρίου  - 14 Ιανουαρίου 2024

Ο Δήμος Δερύνειας έχει επιλεγεί και φέτος από το Υφυπουργείο Τουρισμού για τη λειτουργία «Χριστουγεννιάτικου Χωριού 2023-2024» για την περίοδο 25 Νοεμβρίου 2023 μέχρι 14 Ιανουαρίου 2024. Η Δερύνεια θα πραγματοποιεί πολλές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες στην πλατεία Παναγίας και στους χώρους των Μουσείων μέχρι την πλατεία Αγίου Μοδέστου.  Φέτος, εκεί θα συναντήσουμε ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο χωρίο όπου θα υπάρχει και το γιορτινό Σπίτι της Φράουλας μιας και η Δερύνεια φημίζεται για αυτό το υπέροχο φρούτο. Ο Δήμος ετοιμάζεται πυρετωδώς οργανώνοντας πολλές εκδηλώσεις με μουσική, χορό, τραγούδι ενώ εκεί θα βρεις διάφορα περίπτερα αγοράς φαγητού, εδεσμάτων και ποτών. Παράλληλα, θα υπάρχουν σημεία με αγορές στολιδιών και διαφόρων άλλων χειροτεχνιών και όχι μόνο.  

 

Χριστουγεννιάτικο Χωριό Λαϊκή Γειτονιά, Λευκωσία - 1η Δεκεμβρίου  - Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

9

Ο Δήμος Λευκωσίας, διοργανώνει φέτος με μεγάλη χαρά κάτι μοναδικό για τη Λευκωσία, ένα ιδιαίτερο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στη Λαϊκή Γειτονιά. Με σλόγκαν «Εκεί που η μαγεία συναντά την παράδοση» το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Λαϊκής Γειτονιάς στη Λευκωσία προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να βιώσουν μία μοναδική εμπειρία φέτος τις γιορτές. Κάθε Παρασκευή βράδυ στο μπαράκι του Χριστουγεννιάτικου Χωριού θα λαμβάνουν χώρα διάφορα διασκεδαστικά events όπως open mic-stand-up comedy, retro μουσικές βραδιές με djs, νύχτες με σαξόφωνο και πολλές άλλες βραδιές για ενήλικες, αφού το μικρό αυτό γιορτινό χωριό, δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά και οικογένειες. Η μικρή πλακόστρωτη πλατεία της Λαϊκής Γειτονιάς, με τα πανέμορφα, αναπαλαιωμένα σπίτια θα ανοίξουν τις πόρτες τους και θα λειτουργήσουν για την περίοδο των γιορτών ως παραδοσιακά μαγαζάκια πώλησης προϊόντων του τόπου μας, ως χώροι βιωματικών εργαστηρίων, χειροτεχνιών και γαστρονομικών επιδείξεων. 

Κυριακή 26 Νοεμβρίου-Κυριακή 14 Ιανουαρίου, Χριστουγεννιάτικο Χωριό Λαϊκής Γειτονιάς Λευκωσίας. Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, τα περίπτερα, τα εργαστήρια, οι μέρες και οι ώρες λειτουργίας.

Χριστουγεννιάτικο χωριό Πάνω Κυβίδων - 1-3 Δεκεμβρίου 

/

Οι Πάνω Κυβίδες διοργανώνουν το απόλυτο χριστουγεννιάτικο χωριό με πολλές εκπλήξει για μικρούς και μεγάλους. Λαχταριστα γλυκά, περίπτερα με όλα τα καλά μας περιμένουν για ένα μοναδικό τριήμερο.

1η Δεκεμβρίου από τις 5:00 μέχρι τις 12:00 το βράδυ

2 Δεκεμβρίου από τις 3:00 μέχρι τις 12:00 το βράδυ

3 Δεκεμβρίου από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το βράδυ

Στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα με φαγητά, ποτά, γλυκά και χειροτεχνίες

Χριστουγεννιάτικο παζαράκι στη Μαρίνα Λάρνακας - 2 Δεκεμβρίου

.

Υποδεχθείτε τη μαγεία των Χριστουγέννων στην εκδήλωση της Φιλοπτώχου Αμμοχώστου! Mια γιορτινή ατμόσφαιρα γεμάτη από χριστουγεννιάτικα καλούδια. 2 Δεκεμβρίου στη Μαρίνα Λάρνακας στις 16:30-21:00

Χριστουγεννιάτικο χωρίο στην Ερήμη - 2 Δεκεμβρίου

/

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Ερήμης και οι Σύνδεσμοι Γονέων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου διοργανώνουν ένα μαγευτικό Χριστουγεννιάτικο διήμερο στην πλατεία Τιμίου Προδρόμου Ερήμης. Σάββατο 02 Δεκεμβρίου θα γίνει η φωταγώγιση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, στην συνέχεια θα διεξαχθεί τόμπολα και για το κλείσιμο της βραδιάς θα έχουμε μαζί μας παρέα, τον εξαιρετικό τραγουδιστή Λούκα Γιώρκα. Τιμή Εισόδου €10

Κυριακή 03 Δεκεμβρίου θα υπάρχουν μικροπωλητές (παζαράκι), ταχυδαχτυλουργός, διάφορα διαδραστικά work-shops και παιχνίδια για παιδιά, φουσκωτά, τρενάκι, κρέπες, hotdogs, γλυκοπωλειον, καφετέρια και διάφορα άλλα. θα υποδεχτούμε φυσικά τον Άγιο Βασίλη και θα απολαύσουμε χορούς και τραγούδια. Είσοδος δωρεάν στον χώρο. Εξαίρεση: Για τα παιχνίδια, work shops , λιχουδιες, ποτό κλπ θα υπάρχει ticket.

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην πλατεία Κυριάκου Καραολή επιστρέφει για 2η συνεχή χρονιά - 2 και 3 Δεκεμβρίου

 

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά στην πλατεία Κυριάκου Καραολή επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά το σαββατοκύριακο 2 και 3 Δεκεμβρίου με ακόμα πιο πολλούς δημιουργούς. Στην αγορά θα βρείτε χειροποίητες κατασκευές, κοσμήματα, χριστουγεννιάτικα στολίδια, υφασμάτινες, πλεκτές και κεραμικές δημιουργίες, νόστιμα σπιτικά εδέσματα, ευχετήριες κάρτες 

και πολλά άλλα από διάφορους καλλιτέχνες.

Ελάτε να απολαύσετε χριστουγεννιάτικες μελωδίες με ζωντανή μουσική. 

Συναυλία από σαντούρια και κιθάρες και φυσικά ζεστό κρασί. 

Συνδιοργανωτές:

Καφενείο η μικρή ροδιά  

OliveMangoStudio Art Centre.

Η Λάρνακα ανάβει τα γιορτινά φώτα της πόλης και μας προσκαλεί στη μεγάλη της γιορτή - 3 Δεκεμβρίου  πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες

Η Λάρνακα ετοιμάζεται να μπει στο κλίμα των γιορτινών ημερών και θα φωταγωγήσει δρόμους και πλατείες με μία μεγάλη γιορτή την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στην πλατεία Ευρώπης.

Η πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες της Λάρνακας θα είναι το επίκεντρο των εορτασμών της φωταγώγησης της Λάρνακας. Με ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα αρχίσει στις 17:00 η πόλη του Ζήνωνα έχει φτιάξει ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα διασκεδάσει τον κόσμο που θα βρεθεί εκεί για την φωταγώγηση της πόλης. 

Ο Δήμαρχος της πόλης ως ο επικεφαλής της πόλης θα ανάψει τα φώτα των γιορτών για να ακολουθήσει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό Πρόγραμμα με την Δημοτική Παιδική Φιλαρμονική, την Τσβέτα Χριστοφόρου (μετζοσοπράνο) & Svetlomir Dimitrov (σαξόφωνο), το Κέντρο Χορευτικών Σπουδών Μαργαρίτας Ανδρέου, την Σχολή Μπαλέτου και Χορογραφίας Αλίκης Περδίου και τέλος συναυλία με ΒΟNEY M XPERIENCE. 

Ο Δήμος Παραλιμνίου ανακοίνωσε τη Χριστουγεννιάτικη Πλατεία - 2,3 Δεκεμβρίου

Από τις 2 Δεκεμβρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών, ο κεντρικός χώρος στάθμευσης της πλατείας Αγίου Γεωργίου έχει μετατραπεί σε μία Χριστουγεννιάτικη Πλατεία. Στον χώρο έχει στηθεί μία Χριστουγεννιάτικη Αγορά ενώ γύρω από το πανέμορφο Χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει στηθεί ένα μικρό λούνα παρκ όπου μπορούν να διασκεδάζουν τα μικρά παιδιά.

Στον χώρο θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις κάθε Σαββατοκύριακο και θα περιλαμβάνουν μουσικοχορευτικές παραστάσεις, συναυλίες, δραστηριότητες για παιδιά και άλλα.

Οι εκδηλώσεις στη Χριστουγεννιάτικη Πλατεία θα πραγματοποιηθούν τα Σαββατοκύριακα 2 και 3, 9 και 10, και 16 και 17 Δεκεμβρίου καθώς και την Παρασκευή 22 και Σάββατο 23 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται ότι τα Σάββατα 2 και 9 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις υπό τον τίτλο «Λευκό Σάββατο» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καταστηματαρχών Παραλιμνίου με στόχο την τόνωση της τοπικής αγοράς.

Επισημαίνεται ότι η συναυλία της Ελευθερίας Ελευθερίου που αναβλήθηκε λόγω της κακοκαιρίας θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στον χώρο της Χριστουγεννιάτικης Πλατείας.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις της Χριστουγεννιάτικης Πλατείας είναι δωρεάν.

Φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Λευκωσίας - 2 Δεκεμβρίου

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πρωτεύουσας στο πάνω διάζωμα της Πλατείας Ελευθερίας. Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα πλαισιωθεί από πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο Μακαρίου και θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας.

Πρόγραμμα:

17:00 – 17:30

Στασικράτους - Μακαρίου

Παρέλαση με μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, τις οποίες θα συνοδεύουν η Φιλαρμονική του Παγκυπρίου Γυμνασίου, ξυλοπόδαροι και μασκότ με κορίνες και κρίκους. Εκκίνηση από τη διασταύρωση Μνασιάδου - Στασικράτους, με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού, θα διασχίσει τη Λεωφόρο Μακαρίου και μέσω της Ευαγόρου θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας – πάνω διάζωμα.

Της παρέλασης θα προπορεύεται ο Άγιος Βασίλης με μοτοσυκλέτα, από το Μουσείο Ιστορικής Μοτοσυκλέτας

Λήδρας-Ονασαγόρου

Παρέλαση με μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, με τη συνοδεία της μπάντας του Συστήματος Προσκόπων Γερίου και ξυλοπόδαροι με κορίνες και μασκότ.

Εκκίνηση θα γίνει από την Πλατεία Φανερωμένης (μπροστά από την είσοδο της Εκκλησίας Φανερωμένης), θα κατευθυνθεί προς οδό Ονασαγόρου και Λήδρας με τερματισμό την Πλατεία Ελευθερίας – πάνω διάζωμα.

Πλατεία Ελευθερίας – πάνω διάζωμα

17:15 – 21:00

Τραγούδια από το Αστρινίδειο Ωδείο Κύπρου

Σόου με Μαζορέτες και ξυλοπόδαρους στην πλατεία Ελευθερίας

Μουσικό πρόγραμμα από τη Μαρίζα Αναστασιάδη και τον Μάριο Ανδρέου

Φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου

18:15 Φωταγώγηση του δέντρου της πόλης από το Δήμαρχο Λευκωσίας  και πυροτεχνήματα

Fire show με ξυλοπόδαρους

Musicals – Χριστουγεννιάτικα και άλλα τραγούδια από το Μουσικό Σχολείο Λευκωσίας

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από Παγκύπριο Ωδείο Λευκωσίας

Fire Show με ξυλοπόδαρους

Φωτογραφηθείτε με τους ξυλοπόδαρους και τον Άγιο Βασίλη

ΘΕΑΤΡΟ

Το τέρας έρχεται - 2,3 Δεκεμβρίου Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

9

Στο Θέατρο Αποθήκες, δίνονται οι παραστάσεις της παραγωγής των Δράσεων 2023-2024 του ΘΟΚ Νέ@ σε έρηµο νησί “Το τέρας έρχεται” που είναι  βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Πάτρικ Νες, εμπνευσμένο από μια πρωτότυπη ιδέα της Σοβόν Ντάουντ, σε διασκευή των Σάλι Κούκσον και Άνταμ Πεκ, στηριγμένο στους αυτοσχεδιασμούς της «Original Company».

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2018 από το θέατρο The Old Vic στο Λονδίνο, σε συνεργασία με το Bristol Old Vic. Σκηνοθεσία: Ειρήνη Ανδρέου, Γιάννης Καραούλης. Παίζουν: Στέλιος Ανδρονίκου, Ιάσονας Ασημακόπουλος, Γιώργος Κυριάκου, Νίκος Μανωλάς, Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου, Αντρέας Πατσιάς, Μέλανη Στέλιου, Άννη Χούρη. 

Κάθε Σ (20:30), Κ (18:00), Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ, Λατσιά. Πληρ: 77772717. 

Ο Θείος Βάνιας - 1-3 Δεκεμβρίου Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία

9

Το Θέατρο Διόνυσος, παρουσιάζει το κλασικό αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ «Ο Θείος Βάνιας», που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Αύρας Σιδηροπούλου. Κλασικό αριστούργημα της Ρωσικής δραματουργίας και οικουμενικό κτήμα της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς, ο Θείος Βάνιας του Τσέχωφ είναι μία συγκλονιστική αποτύπωση της ανθρώπινης μοίρας – πέρα από τον τόπο και τον χρόνο -- που καταργεί γεωγραφικούς και πολιτισμικούς περιορισμούς. Παίζουν: Πατρίτσια Πεττεμερίδου, Σίμος Τσιάκκας, Βασίλης Μιχαήλ, Μανώλης Μιχαηλίδης, Γιώργος Αναγιωτός, Μυρσίνη Χριστοδούλου,  Έλενα Δημητρίου, Έλενα Χριστοφή. 

Κάθε Τετ, Παρ, Σ (20:30) & Κ (18:30) Θέατρο Διόνυσος, Λευκωσία μέχρι τις 30 Δεκ. Εισιτήρια: SoldOutTickets. 

 

«Η Ζαχαρωτούλα που πρικροποιήθηκε»  - 2 Δεκεμβρίου στο My Mall Limassol

 

O Σύνδεσμος για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στην οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στον κόσμο του παραμυθιού ''Η Ζαχαρωτούλα που πρικροποιήθηκε'' της Ραφαέλικας Γεωργαλλή. 

Το παραμύθι μέσα από την αφήγηση και βιωματική μάθηση μιλάει στα παιδιά με γλώσσα παραμυθένια για τις ορατές και τις αόρατες μορφές βίας, ξεκινώντας από την πικροποίηση-κακοποίηση και καταλήγει στη ζαχαρωτοκτονία με τρόπο συμβολικό.

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 11-1μμ

1ος όροφος, απέναντι από το κατάστημα Holland & Barrett

Είσοδος ελεύθερη. 

TIFL - 2 και 3 Δεκεμβρίου Κτήριον 53, Λεωφόρος Αθήνας Χρυσαλινιώτισσα, Λευκωσία

9

Το ‘’TIFL’’, η νέα παραγωγή της θεατρικής πλατφόρμας ‘’Βήμα σε νέους καλλιτέχνες’’ σε συνεργασία με την ομάδα ‘’Θέατρο Ergo’’, βυθίζεται στην τρικυμία της προσφυγικής κρίσης και δίνει την ευκαιρία στο κοινό να βγάλει και πάλι την ελπίδα και την ανθρωπιά στην επιφάνεια. 38 άνθρωποι βρίσκονται αποκλεισμένοι σε μία νησίδα, στη μέση ενός ποταμού που χωρίζει δύο χώρες. Πίσω δεν υπάρχει. Μπρος δεν επιτρέπεται.

Και οι μέρες ξεκινούν να κυλούν σαν αιώνες. Κείμενο: Βαγγέλη Γέττος. Σκηνοθεσία: Στέλιος Θεοχάρους. Παίζουν: Ονησίφορος Ονησιφόρου, Δήμητρα Χατζηγιάννη, Κρίστη Χαραλάμπους. Κάθε Σ-Κ μέχρι τις 24 Δεκ, Κτήριον 53, Λεωφόρος Αθήνας 25-27 Χρυσαλινιώτισσα, Λευκωσία, 18:00. Πληρ: 97680073. 

Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας - 1-3 Δεκεμβρίου Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, Θέατρο ΘΟΚ, Λευκωσία

9

Ο Νεόφυτος Ταλιώτης επιστρέφει στον ΘΟΚ για να μοιραστεί με το κοινό τη δική του ανάγνωση πάνω σε αυτό το σπουδαίο, διαχρονικό έργο, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην κρατική μας σκηνή το 1988, σε μια εμβληματική παράσταση. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Βασίλης Βασιλάκης, Θανάσης Γεωργίου, Μιχάλης Καζάκας, Βαλεντίνος Κόκκινος, Παναγιώτης Κυριάκου, Κλείτος Κωμοδίκης, Σταύρος Λούρας, Ντίνος Λύρας, Πάνος Μακρής, Νεοκλής Νεοκλέους, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Αλέξανδρος Παρίσης, Χριστίνα Παπαδοπούλου, Αθηνά Σάββα, Αννίτα Σαντοριναίου. Κάθε Παρ-Σ (20:00) & Κ (18:00), Κεντρική Σκηνή Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης, Θέατρο ΘΟΚ, Λευκωσία. Πληρ: 77772717. 

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία - 2 και 3 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Ένα Λευκωσία

9

 

Το Θέατρο Ένα παρουσιάζει το δημοφιλές παραμύθι του Κάρολου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» σε σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη. O Εμπενίζερ Σκρουτζ ένας φιλάργυρος και γκρινιάρης ηλικιωμένος παραμονή Χριστουγέννων στοιχειώνεται από τις επισκέψεις του νεκρού, παλιού του συνεταίρου Τζέικοπ  Μάρλεϊ και των τριών πνευμάτων των Χριστουγέννων που αναλαμβάνουν, με τον δικό τους τρόπο, να τον κάνουν να συνειδητοποιήσει ότι τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή δεν είναι τα πλούτη.

Παίζουν: Μαρία Ανδρέου, Χαριτίνη Ηλιάδου, Αντώνης Λαπηθιώτης,  Στέλιος Μαρτάς, Σωτήρης Μεστάνας, Αντώνης Παρχαρίδης. Κάθε Παρ (20:30) & Σ-Κ (19:00), Θέατρο Ένα, Λευκωσία. Κρατήσεις: 22348203.

Αυτή η νύχτα μέλι - 2 και 3 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

9

H νέα ξεκαρδιστική και διαδραστική κωμωδία της Pirasmos Productions σε κείμενο και σκηνοθεσία Λώρη Λοϊζίδη. Ένα ζευγάρι αποφασίζει να σπάσει την ρουτίνα της πολύχρονης σχέσης του κάνοντας μια απόδραση σε ένα πολυτελές θέρετρο.

Η πολυτελής σουίτα του ξενοδοχείου φαντάζουν ως το ιδανικό σκηνικό για την αναζωπύρωση του πάθους στην ερωτική τους ζωής. Κι όμως δεν θα γίνουν όλα ακριβώς έτσι. Παίζουν: Λώρης Λοϊζίδης, Μιχάλης Σοφοκλέους, Μαρία Μαστριδου, Μαρία Παπακώστα, Στέλλα Φιλιππίδου, Ειρήνη Σαλάτα, Κωνσταντίνος Τσίτσιος. Σ 2, Κ 3, Σ 9, Κ 10, Δ 11, Σ 16, Κ 17, Δ 18, Πέμ 21, Παρ 22, Σ 23 Δεκ & Πέμ 4, Παρ 5, Σ 6, Κ 7 Ιαν, Δημοτικό θέατρο Λατσιών, 20:30. Εισιτήρια: SoldOutTickets. 

Ανεμοδαρμένα Ύψη - 1-3 Δεκεμβρίου Θέατρο Ανεμώνα Λευκωσία

9

 

Το κλασικό αριστούργημα της αγγλικής λογοτεχνίας ανεβαίνει σε θεατρική μεταφορά της Ιρένε Μαραντέι και σε σκηνοθεσία του Αντρέα Τηλεμάχου για 2 τελευταία ΠΣΚ στην έδρα μας και περιοδεία σε Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο! Τα Ανεμοδαρμένα ύψη είναι η θυελλώδης, παθιασμένη ιστορία ενός παράφορου και καταδικασμένου έρωτα ανάμεσα στην Κάθριν Έρνσο-την ατίθαση κόρη ενός πλούσιου γαιοκτήμονα- και τον Χήθκλιφ-ένα "αδέσποτο" παιδί που περιμάζεψε απ' τους δρόμους και μεγάλωσε σαν παιδί του ο πατέρας της Κάθριν, κύριος Έρνσο. Σκηνοθεσία: Αντρέας Τηλεμάχου. Παίζουν: Μαρίνος Ξενοφώντος, Ελένη Αναστασίου, Έλενα Χειλέτη, Νικόλας Πέτρου, Σάββας Μενοίκου, Φανή Σωκράτους, Γιώργος Ιωσήφ, Κλαούντιο Ντιμονού. 

Παρ & Σ (20:30) Παρ 1, Σ 2 & Κ 3 Δεκ (19:00), Θέατρο Ανεμώνα Λευκωσία. Πέμ 7 Δεκ, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας Γεώργιος Λυκούργος, 20:30 / Τρ 12 Δεκ, Θέατρο Ριάλτο, 20:30 (εισιτήρια online από ΡΙΑΛΤΟ και από το ταμείο) / Πέμ 14 Δεκ, Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 20:30. Εισιτήρια: SoldOutTickets. Πληροφορίες: 70007721. 

Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα - 2,3 Δεκεμβρίου στο θέατρο Σκάλα

9

Το «Ταξίδι μιας μεγάλης μέρας μέσα στη νύχτα» θεωρείται το αριστούργημα του Ο’ Νήλ και το καλύτερο έργο στην ιστορία του αμερικάνικου θεάτρου. Σε μια εποχή όπου ο σύγχρονος άνθρωπος έχει να παλέψει με πολλά σκοτάδια, σε μια εποχή όπου ο οικογενειακός και κοινωνικός ιστός δοκιμάζονται και πολλές φορές δυαλύονται, στην εποχή όπου οι εξαρτησιογόνες ουσίες είναι στην καθημερινότητα με όλα τα συνεπακόλουθα, προσδίδουν στο έργο μια επικαιρότητα όσο ποτέ άλλοτε. Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μελέκης. Παίζουν: Κρίστοφερ Γκρέκο, Μόνικα Μελέκη, Κωνσταντίνος Γαβριήλ, Δημήτρης Γιωρκάτζης, Έλενα Παπαμιχαήλ. 

Κάθε Σ 20:30 & Κ 18:30 μέχρι 17 Δεκ στο θέατρο Σκάλα. Πέμ 14 & Παρ 15 Δεκ,  WhereHaus 612, Λευκωσία, 20:30. Πληροφορίες: 24652800 / 99490102. Εισιτήρια: tickethour.com.cy/ACS Courier και στο ταμείο του θεάτρου. 

Φεγγίτης - 3 Δεκεμβρίου στο Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία

9

 

Το Θέατρο Δέντρο παρουσιάζει το διπλά βραβευμένο έργο του Ντέιβιντ Χέαρ. Κατερίνα Λούρα και Ανδρέας Αραούζος συνεργάζονται για πρώτη φορά, σε ένα σύγχρονο love story, μια δραματική ακτινογραφία του τι αποτελεί μια ισχυρή σχέση ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, από τον σπουδαίο και πολυβραβευμένο Ντέιβιντ Χέαρ. 

Κ 3, Κ 10, Τετ 13, Σ 16, Κ 17 Δεκ, Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία, 20:30. Εισιτήρια: SoldOutTickets. Πληρ: 99520835. 

Αχτίδα Φωτός - 2,3 Δεκεμβρίου Κεντρική Σκηνή Σατιρικού Θεάτρου, Λευκωσία

 

9

Το Σατιρικό θέατρο συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια δημιουργικής πορείας στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου και ανεβάζει στην Κεντρική Σκηνή το συγκινητικό έργο «Αχτίδα Φωτός» («Silver Lining»), της Σάντι Τόκσβικ σε σκηνοθεσία Νεοκλής Νεοκλέους. Έξι υπέροχες γυναίκες που έχουν εγκαταλειφθεί στη μοναξιά και τη θλίψη, αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Μέσα από αναταραχές, εντάσεις, συγκινήσεις, ανατροπές αλλά και αστείρευτο χιούμορ, χτίζουν μια ουσιαστική σχέση. Παίζουν: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Λένια Σορόκου, Πόπη Αβραάμ, Έρικα Μπεγέτη και Ιωάννα Σιαφκάλη. Κάθε Σ (20:30) & Κ (18:30), Κεντρική Σκηνή Σατιρικού Θεάτρου, Λευκωσία. Εισιτήρια: SoldOutTickets. 

Η Αφροδίτη με γούνα - 2 Δεκεμβρίου Θέατρο Χώρα, Λευκωσία

9

Το έργο διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη του σήμερα. Ο Τόμας Νόβατσεκ, συγγραφέας και σκηνοθέτης, έχει κάνει τη διασκευή του κλασικού σαδομαζοχιστικού / ερωτικού μυθιστορήματος του Leopold Sacher – Masoch, «Η Αφροδίτη με τη Γούνα» (1870), που είναι η ιστορία μιας εμμονικής εξωσυζυγικής σχέσης μεταξύ ενός άντρα - του Severin von Kushemski - και της ερωμένης του - Vanda Dunayef - στην οποία ορκίζεται αιώνια υποταγή. Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά. Παίζουν: Αντρέϊ Κρουπά, Αντωνία Χαραλάμπους. Σ, 2, Δ 4, Τετ 6, Σ 9, Δ 10, Πέμ 14, Δ 18 (20:30) & Κ 3, 10 (19:30), Θέατρο Χώρα, Λευκωσία. Εισιτήρια:  96147809. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

 

A Crescendo of dreams από το Sistema Cyprus με 160 μουσικούς επί σκηνής - 3 Δεκεμβρίου  στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, «A crescendo of Dreams» έρχεται να σας ταξιδέψει στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας στις 17:00. Το Sistema Cyprus θα παρουσιάσει στη σκηνή 160 νέους μουσικούς με μοναδικά όνειρα από τρεις διαφορετικές ορχήστρες από τη Λάρνακα και τη Λευκωσία υπό τη διεύθυνση του αναγνωρισμένου Βενεζουελάνου μαέστρου Ruben Cova Villalobos.

Όπως και η ορχήστρα μας ετσι και το πρόγραμμα της συναυλίας είναι πολύχρωμο. Σε αυτή την συναυλία θα μπορείτε να ακούσετε συνθέσεις από Αμερική, Τουρκία, Κύπρο, Ρωσία, Αγγλία, Πορτογαλία, Κολομβία, Μεξικό και Βενεζουέλα. 

 

Ακόμα, η σύνθεση Alas a Malala του Arturo Marquez κατέχει ξεχωριστή θέση σε αυτή τη συναυλία αφού αντιπροσωπεύει τους στόχους μας ως κοινότητα. Το Alas a Malala είναι ένα κομμάτι αφιερωμένο στη Μαλάλα Γιουσαφζάι που πάλεψε για τον κόσμο που ονειρευόταν, έναν κόσμο ισότητας και ειρήνης! Έτσι, και εμείς σας προσκαλούμε στη συναυλία και να ταξιδέψετε μαζί μας σε αυτό το κρεσέντο συναισθημάτων και ονείρων!

Η είσοδος για την συναυλία θα ανέρχεται στα 6 ευρώ και οι θεατές θα μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους ηλεκτρονικά από: https://tinyurl.com/b4434bv5 και από όλα τα καταστήματα Stephanis.

Χρυσός χορηγός της συναυλίας: Υφυπουργείο Πολιτισμού 

Χορηγός φιλοξενίας: Classic Hotel 

Εταιρικοί χορηγοί Sistema Cyprus: Mohari Hospitality, XM Cyprus

Θεσμικός Χορηγός Sistema Cyprus: Yianis Christodoulou Foundation

Υποστηρικτές Sistema Cyprus: Δήμος Λευκωσίας, Φιλανθρωπικό Σωματείο Αλκυονίδες, Savino Rock Bar,, Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας 

H Ράνια Κωτσάκη και ο Σταμάτης Βάρκινος επιστρέφουν ξανά στη Λεμεσό - 3 Δεκεμβρίου στο Bordello live

Οι αγαπημένοι Ράνια Κωτσάκη και Σταμάτης Βάρκινος έρχονται στην Κύπρο για ένα μοναδικό live. Την ερχόμενη Κυριακή θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε σε ένα μοναδικό live παίζοντας την καλύτερη μουσική για όλους. 

Η Ράνια Κωτσάκη και ο Σταμάτης Βάρκινος υπόσχονται ένα βράδυ γεμάτο διασκέδαση, κέφι και χορό στο Bordello Bar Limassol.

Κάνε την κράτηση σου στο: 99341341

ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

 

H Μακαρίου θα γεμίσει παιχνίδια και δραστηριότητες ξανά για τα παιδιά - 2 Δεκεμβρίου

Κάθε Σάββατο του Δεκεμβρίου η Μακαρίου θα είναι μέρα γεμάτη διασκέδαση και χαρά. Αυτό το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα η Πλατεία Σπυριδάκι στη Λεωφόρο Μακαρίου θα έχει πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:  

DJ's

Ζωγραφική προσώπου

Μπαλόνια

Φουσκωτά

Βαρκούλες

Αλογάκια

Κλόουν

Μαγικό σόου 11:00 - 12:00

Bumblebee Μασκότ 12:00 - 13:00

Φαγητό από το STREET FOOD YARD

Second hand bazaar το σαββατοκύριακο στη Λευκωσία - 2,3 Δεκεμβρίου

Ένα γιορτινό second hand bazaar θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκυρίακο στο Red Coffee Seed δίπλα από το Λύκειο της Ακρόπολης.

Θα προσφέρεται δωρεάν καφές και γλυκό! Εκεί θα βρεις αρκετά ρούχα σε χαμηλές τιμές ξεκινώντας από 5€ και σε άριστη κατάσταση σε πολλά μεγέθη. Θα υπάρχουν ακόμη αξεσουάρ, τσάντες και παπούτσια. 

Ξεκινάει η ώρα 11:00 μέχρι τις 17:00 και τις 2 ημέρες και όσοι επιθυμούν θα μπορούν να πάρουν και στυλιστικές συμβουλές. 

Ένα γιορτινό pop-up art event έρχεται στο Galleria Venti Studio - 2,3 Δεκεμβρίου

Επισκεφθείτε το pop-up art event στο Galleria Venti Studio για μια μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία, προσαρμοσμένη σε άτομα όλων των ηλικιών. Αυτή η ξεχωριστή συγκέντρωση υπόσχεται μια ποικιλία από χειροποίητα δώρα, μοναδικά κοσμήματα και κεριά έως κομψά εσώρουχα, μοντέρνα ρούχα, τσάντες, έργα τέχνης και πολλά άλλα.

Η εκδήλωση προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά, καθιστώντας την εμπειρία ιδανική για παιδιά. Από την κατασκευή κοσμημάτων μέχρι τις χειροτεχνίες, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να απελευθερώσουν τη δημιουργικότητά τους.

Στην εκδήλωση θα υπάρχουν διαθέσιμα φιλανθρωπικά καλάθια για δώρα που προσφέρουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να συμβάλουν για αυτό τον σκοπό. Η συνεργασία με το Hope for Children για την κατασκευή χριστουγεννιάτικων στολιδιών συμβάλλει στη φιλανθρωπική διάσταση της εκδήλωσης, καλλιεργώντας το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και ευαισθητοποίησης από νεαρή ηλικία.

Προσθέτοντας ένα δυναμικό και ενεργητικό στοιχείο στην εκδήλωση, μπορείτε να απολαύσετέ χορευτική παράσταση από επαγγελματική σχολή χορού, Creativity Dance Studio. Επιπρόσθετα, έξω από το Galleria Venti Studio οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να βρουν φαγητό και ποτά, καθιστώντας την εκδήλωση ιδανική για οικογενειακές στιγμές. Αυτή η εκδήλωση υπόσχεται μια αξέχαστη και ξεχωριστή εμπειρία προσφέροντας κάτι για όλους.

Πρόγραμμα:

Σάββατο 02.12.23

11:00-14:00 (Παιδικές Δραστηριότητες) – Δημιουργία χριστουγεννιάτικων στολιδιών από το "Hope For Children" CRC Policy Center (Διεθνής και Ανεξάρτητος Ανθρωπιστικός Οργανισμός). 16:00- 19:00 (Παιδικές Δραστηριότητες) – Χειροτεχνίες του καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Τουμάση & Κατασκευή κοσμημάτων 16:00 – Χορευτική παράσταση από το Creativity Dance Studio

 

Κυριακή 03.12.23

11:00-14:00 (Παιδικές Δραστηριότητες) – Χειροτεχνίες του καλλιτέχνη Κωνσταντίνο Τουμάση & Κατασκευή κοσμημάτων 15:00- 18:00 (Παιδικές Δραστηριότητες) – Δημιουργία χριστουγεννιάτικων στολιδιών από το "Hope For Children" CRC Policy Center (Διεθνής και Ανεξάρτητος Ανθρωπιστικός Οργανισμός).

Loader