Τα μεγαλύτερα και ομορφότερα πάρκα της Λευκωσίας

Τα μεγαλύτερα και ομορφότερα πάρκα της Λευκωσίας

Με μακριούς πεζόδρομους για ατελείωτες βόλτες

Είναι γεγονός πως η Λευκωσία διαθέτει πολλά, μικρά και μεγάλα πάρκα που η ομορφία τους δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από αυτά του εξωτερικού. Πεζόδρομοι για περπάτημα και βόλτα με φίλους, εντυπωσιακά συντριβάνια και λίμνες που θα σε εντυπωσιάσουν και φυσικά καφετέριες στις οποίες θα κάνεις μια στάση για ξεκούραση αλλά και για να απολαύσεις τον καφέ σου και όχι μόνο. Στιγμές ξεγνοιασιάς για όλες τις ώρες της ημέρας μαζί με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

 

Πάρκο Αθαλάσσας

/

Βρίσκεται λίγο έξω από την Αγλαντζιά και είναι ένας πλούσιος εκδρομικός χώρος με μακριούς ποδηλατοδρόμους και πεζοδρόμους. Καλύπτει μια έκταση 8,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων  και είναι δανικός προορισμός για βόλτες με την οικογένεια, τους φίλους και έχοντας παρέα τα ζώα σου. Οι βόλτες γύρω από τη λίμνη είναι ιδανικές για χαλάρωση, τάισε και τις πάπιες απόλαυσε τις καλύτερες στιγμές με τους ανθρώπους σου. Έχε κατά νου πως το πάρκο δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό δίπλα στο εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας αλλά  η δασική του έκταση απλώνεται στην ευρύτερη περιοχή της Αγλαντζιας δημιουργώντας μοναδικές εικόνες στον επισκέπτες του.

Πάρκο Ακρόπολης

parko akropolis

Πρόκειται για το πιο γνωστό πάρκο της Λευκωσίας στο οποίο θα βρεις σιντριβάνια μια μεγάλη έκταση γρασιδιού για κύλισμα και φυσικά για πολλά πικ-νικ αλλά και δεκάδες δέντρα. Ένας επίγειος παράδεισος για όλη την οικογένεια και όχι μόνο που σου προσφέρει στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Στο πάρκο θα βρεις και καφετερία που προσφέρει ό,τι μπορείς να φανταστείς. Από λαχταριστούς χυμούς και ποτά μέχρι φαγητό εάν πεινάσεις από τη μεγάλη σου βόλτα. Και για τους αθλητικούς τύπους, στο πάρκο της Ακρόπολης θα βρεις το γήπεδο του μπάσκετ το οποίο είναι εκεί και σε περιμένει.

Πηγή φωτογραφίας

Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας

/

Βρίσκεται μεταξύ των Λεωφόρου Νεχρού, Μουσείου και της οδού Κινύρα, πίσω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο κήπος διαθέτει καθιστικούς χώρους που είναι σκιεροί το καλοκαίρι και ζεστοί το χειμώνα κάνοντας τον ιδανικό για όλες τις εποχές. Φυσικά είναι γεμάτο από παιχνίδια, παιδική χαρά, όμορφες λίμνες με μεγάλη ποικιλία από νούφαρα, πάπιες αλλά και μεγάλη δεξαμενή με σιντριβάνια. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο κήπο της πρωτεύουσας και πόλος έλξης για εκατοντάδες κόσμου που θέλει να απολαύσει ξέγνοιαστες στιγμές με τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου

ζ

Mε έναν μεγάλο ποδηλατόδρομο και έναν πεζόδρομος μήκους 14 χλμ. που επεκτείνεται κατά στους δήμους Λακατάμιας, Στροβόλου και Λευκωσίας, το πάρκο αποτελεί έναν μοναδικό χώρο για βόλτες, τρέξιμο, περπάτημα. Είναι γεμάτο από πράσινα δέντρα και θάμνους, μια φυσική βλάστηση που δίνει το κάτι διαφορετικό στον πεζόδρομο. Όταν πέφτει ο ήλιος και ανάβουν το φώτα του Γραμμικού Πάρκου Πεδιαίου, το θέαμα που προσφέρεται είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Δεν έχουν άδικο όσοι λένε πως ο πεζόδρομος και ο ποδηλατόδρομος του Πεδιαίου είναι το καμάρι της Λευκωσίας!

Πάρκο Αγίου Δημητρίου

-

Είναι το μεγαλύτερο σε έκταση πάρκο του Στροβόλου και βρίσκεται μεταξύ του Νοσοκομείου «Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ’» και της Αγγλικής Σχολής. Επίσης γειτονεύει με το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Στροβόλου. Στο πάρκο φυσικά θα βρεις  πεζόδρομους για ατελείωτες βόλτες, λίμνες για να χαζέψεις, ένα αμφιθέατρο ενώ είναι ιδανικό χώρος για εξωτερικές εκδηλώσεις και όχι μόνο.

Loader