Η Κακοπετριά μας αποκάλυψε ένα ακόμη παράξενο γλυκό του κουταλιού

Η Κακοπετριά μας αποκάλυψε ένα ακόμη παράξενο γλυκό του κουταλιού

Πραγματοποιήθηκε χθες το Φεστιβάλ του Γλυκού του Κουταλιού και η λίστα των γλυκών έφτασε τα 55

Τα τελευταία χρόνια η κοινότητα της Κακοπετριάς πραγματοποιεί με τεράστια επιτυχία το ετήσιο φεστιβάλ της τιμώντας την μεγάλη της παράδοση στα αγαπημένα μας γλυκά του κουταλιού.

Μία διοργάνωση που προωθεί μεν την παράδοση της παρασκευής των γνωστών μας γλυκών του κουταλιού αλλά παράλληλα και τα ντόπια προϊόντα του τόπου μας. Η Κακοπετριά ένα από τα πιο δημοφιλή και κοσμοπολίτικα χωριά της Κύπρου προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών τόσο ντόπιων όσο και ξένων. 

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου το χωριό για άλλη μια φορά έσφυζε από ζωή με πλήθος κόσμο να περιπλανιέται τόσο στα σοκάκια της Παλιάς Κακοπετριάς όσο και στο κέντρο της κοινότητας για να δει τα περίπτερα με τα λογής λογής παραδοσιακά γλυκά. Τα γλυκά του κουταλιού τα τελευταία χρόνια γίνονται πιο μοντέρνα και στην λίστα μπαίνουν και πιο... περίεργα θα λέγαμε προϊόντα. 

Έτσι, το φεστιβάλ και η εταιρεία παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων και γλυκών του κουταλιού Εδέσμα Χρ. Χρυσάνθου καθιέρωσαν την παραγωγή ενός ακόμα παράξενου γλυκού που γίνεται διαγωνισμός ώστε ο κόσμος να το μαντέψει. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε από τα φασόλια γίγαντες και την παπάγια, μέχρι το τζίντζερ και το φουντούκι που παρασκευάστηκε πέρσι. 

Φέτος, δεν κατάφερε κανένας να βρει το μυστικό 55ο γλυκό της λίστα που τελικά ήταν ο γνωστός μας ζαμπούκος που θα θέλαμε πολύ να δοκιμάσουμε! 

 

Loader