Είναι ok να μην πάρεις σκύλο για τα Χριστούγεννα ή και γενικώς

Είναι ok να μην πάρεις σκύλο για τα Χριστούγεννα ή και γενικώς

Το ήξερες;

Εάν αντιληφθούμε και εφαρμόσουμε τα ακόλουθα, πολύ λιγότερα παρατημένα, δυστυχισμένα, αποστεωμένα, δηλητηριασμένα, κακοποιημένα, αδέσποτα ή δεσποζόμενα σκυλιά δεμένα σε βαριές αλυσίδες ή κλεισμένα σε μικρά, λερωμένα από περιττώματα, κλουβιά, θα συναντούμε.

Εάν θέλετε και σκέφτεστε να πάρετε ένα σκυλί φέτος τα Χριστούγεννα, πέραν του "δεν αγοράζουμε, υιοθετούμε" που είναι πολύ σημαντικό αφού αμέτρητες σκύλες χρησιμοποιούνται ως μηχανές αναπαραγωγής με σκοπό το κέρδος του ιδιοκτήτη τους, θυμηθείτε ότι:

1. Δεν αποφασίζουμε ποτέ μα ποτέ να πάρουμε ένα ζώο ως δώρο σε κάποιον, εάν δεν είμαστε βέβαιοι πέραν πάσης αμφιβολίας πως θέλει ένα κατοικίδιο και πως μπορεί πραγματικά να δεσμευτεί ότι θα το φροντίζει για τα επόμενα 10-17 χρόνια που αυτό υπολογίζεται πως θα ζήσει.

2. Τα ζώα δεν είναι παιχνίδια που όταν βαρεθούμε θα πετάξουμε. Ούτε είναι το παιχνίδι για τα μωρά μας. Μπορούν όμως να γίνουν υπέροχη συντροφιά και φίλοι των παιδιών μας.

3. Αν θα υιοθετήσουμε κατοικίδιο για τα παιδιά μας, πρεπει αυτά να είναι σε ηλικία που να μπορούν να το φροντίσουν, αλλιώς θα πρέπει και εμεις ως γονείς να συμβάλουμε ενεργά στην καλή του διαβίωση. 

4. Τα κουτάβια μεγαλώνουν! Το να θες ένα σκυλάκι επειδή είναι απλώς μικρό και χαριτωμένο, δεν είναι λόγος αρκετός ώστε να το αποκτήσεις.

5. Τα σκυλιά, κυρίως όταν είναι κουτάβια, μπορεί και να κάνουν ζημιές. Αν δεν είσαι βέβαιος ότι αυτό είναι κατανοητό και ανεκτό, μην πάρεις σκύλο.

6. Τα σκυλιά αφήνουν τρίχες στο πάτωμα, τον καναπέ, το χαλί - όπως και εμείς-, μόνο που δεν μπορούν να τις μαζέψουν όπως εμάς.

7. Γαβγίζουν όπως αντίστοιχα εμείς μιλάμε, απλώς δεν μπορούν να ελέγξουν την ένταση του γαβγίσματος όπως θα κάναμε εμείς με την φωνή μας. Δεν φταίνε αυτά.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Για κάθε Νεφέλη, Πέκι, Ελπίδα και Μαξ που γεννήθηκαν και βασανίστηκαν στην Κύπρο

Εάν είσαι ok με όλα αυτά, τότε μάλλον είσαι έτοιμος να γίνεις γονέας ενός υπέροχου τετράποδου ή γιατί όχι και τρίποδου σκυλιού που σε περιμένει στα κλουβιά ενός καταφυγίου ή Δήμου ή ακόμη και παρατημένο στο δρόμο, για να το υιοθετήσεις.

Είσαι έτοιμος να κάνεις το πιο υπέροχο δώρο στον εαυτό σου. Τον πιο πιστό σου φίλο και αυτό δεν στο λέω επειδή κάπου το άκουσα. Το ζω καθημερινά εδώ και χρόνια. Πολλά χρονια!

ΔΙΑΒΑΣΕ AKOMH: Ακόμη δεν βρέθηκε ο «Λίο» που ψάχνει «όλη» η Κύπρος

3443445445554
Φώτο: Jill Wellington

 

Loader