Κύπρος: Όταν η ταμπέλα του “φιλόζωου” αποτελεί κερδοφόρα μπίζνα

Κύπρος: Όταν η ταμπέλα του “φιλόζωου” αποτελεί κερδοφόρα μπίζνα

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για παράνομες στειρώσεις ζώων στην Κύπρο

Κερδοφόρα μπίζνα υπό τον μανδύα της… φιλοζωικής οργάνωσης; 

Μετά την δημοσίευση του ρεπορτάζ με τίτλο “Βόμβα Δρ Αρτεμίου για μαζικές παράνομες στειρώσεις ζώων” στην ιστοσελίδα Offsite, ανώνυμη πηγή επικοινώνησε μαζί μας ζητώντας να παρέμβει σχετικά με το θέμα. 

Να υπενθυμίσουμε ότι το εν λόγω ρεπορτάζ, το οποίο και δημοσιεύτηκε σήμερα το πρωί, αφορά σε καταγγελίες που στοχοποιούν συγκεκριμένη φιλοζωική οργάνωση (της οποίας η επωνυμία είναι γνωστή στους φιλοζωικούς κύκλους), που χρησιμοποιεί αδέσποτα ζώα ως πειραματόζωα με στόχο την πρακτική εξάσκηση φοιτητών κτηνιατρικής οι οποίοι και επισκέπτονται την Κύπρο, ειδικά για τον σκοπό αυτό, από το εξωτερικό. 

“Είναι γνωστή στους κύκλους που δραστηριοποιούμαστε για την ευημερία των ζώων η συγκεκριμένη “φιλοζωική οργάνωση” η οποία στην ουσία αποτελεί ακόμα ένα μπίζνες που στόχο έχει την κερδοφορία”, μάς ανέφερε η ανώνυμη πηγή.   

Οι φοιτητές κτηνιατρικής δηλαδή έρχονται στην Κύπρο για να πειραματιστούν παράνομα και “ανορθόδοξα” πάνω στα ζώα χωρίς, βεβαίως, να ενδιαφέρονται για την ευημερία τους

“Τα χρήματα που δίνονται από ανυποψίαστους φιλόζωους πολίτες στην συγκεκριμένη οργάνωση χρησιμοποιούνται για τον σκοπό που αναφέρεται (σημ: παράνομες στειρώσεις ζώων) αλλά δεν είναι τίποτα μπροστά στο χρηματικό αντίτιμο που καταβάλλουν οι φοιτητές του... “Erasmus” -όπως έχει βαφτιστεί- και των λοιπών “εκπαιδευτικών προγραμμάτων” που τάχα μου προσφέρει η εν λόγω μπίζνα”, αναφέρει η πηγή μας. 

Οι φοιτητές έρχονται εδώ όπου τους παρέχονται τα ζώα (σημ: αδέσποτα και μη) για την εκπαίδευσή τους έτσι ώστε να… εξασκήσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν από το πανεπιστήμιο και χωρίς, βεβαίως, να είναι πτυχιούχοι ή εγγεγραμμένοι κτηνίατροι. Σημειώστε ότι κάτω από τον μανδύα του λεγόμενου “charity”, διαφημίζεται ότι παρέχονται και “δωρέαν στειρώσεις” οι οποίες αντιλαμβάνεστε ότι πληρώνονται με το... παραπάνω μέσα απ’ τα δίδακτρα των φοιτητών. Αυτό καθιστά την εν λόγω επιχείρηση -που σε καμία περίπτωση δεν είναι φιλοζωική οργάνωση- ιδιαίτερα κερδοφόρα. Οι φοιτητές κτηνιατρικής δηλαδή έρχονται στην Κύπρο για να πειραματιστούν παράνομα και “ανορθόδοξα” πάνω στα ζώα χωρίς, βεβαίως, να ενδιαφέρονται για την ευημερία τους”. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ: Για κάθε Νεφέλη, Πέκι, Ελπίδα και Μαξ που γεννήθηκαν και βασανίστηκαν στην Κύπρο


Εδώ να σημειωθεί ότι υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες όσον αφορά τόσο στις στειρώσεις όσο και στην ευθανασία οι οποίες και πρέπει να ακολουθούνται (π.χ. ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, μετεγχειρητικός έλεγχος κλπ) οι οποίες και εξ όσων μαρτυρούν οι καταγγελίες δεν ακολουθούνται στην συγκεκριμένη περίπτωση. 

“Οι ανειδίκευτοι αυτοί φοιτητές ποσώς ενδιαφέρονται εάν το ζώο θα ζήσει ή θα πεθάνει και βεβαίως δεν τους απασχολεί εάν σύμφωνα με τον Νόμο που ισχύει στη χώρα μας απαγορεύονται ρητώς τέτοιου τύπου επεμβάσεις από μη εγγεγραμμένους κτηνιάτρους”. 

Σε περίπτωση που προχωρήσουν οι έρευνες της Αστυνομίας όσον αφορά τις καταγγελίες για τον εν λόγω χώρο, δυστυχώς, θα έχουμε να κάνουμε με ακόμα ένα παράδειγμα απανθρωπιάς και παραδοπιστίας κάτω από ευαίσθητες ταμπέλες όπως αυτή της “φιλοζωίας”. 


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κύριε Μαππουρίδη, το κουμπί του παντελονιού σας είναι ανοιχτό


 

Loader