Μητέρα είδε το μωρό της μέσα στα αίματα ενώ προσπαθούσε να το προστατέψει από τους βομβαρδισμούς

Μητέρα είδε το μωρό της μέσα στα αίματα ενώ προσπαθούσε να το προστατέψει από τους βομβαρδισμούς

Η σκληρή εικόνα του πολέμου - "Αυτό ήταν που κράτησε το μωρό στη ζωή. Ότι την κάλυψα εγκαίρως"

Τη φρίκη του πολέμου συνεχίζει να αντικρίζει καθημερινά ο άμαχος πληθυσμός της Ουκρανίας, ενώ προσπαθεί να προστατευτεί και να επιζήσει με όποιο τρόπο μπορεί.

Η 27χρονη Όλγα είναι μια από τις περιπτώσεις που τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ προσπαθούσε να προστατεύσει το μωρό της από τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο. Η 27χρονη μητέρα είδε το παιδί της μέσα στα αίματα, αφού οι βομβαρδισμοί έσπασαν τα τζάμια του δωματίου τους. 

″Τραυματίστηκα στο κεφάλι, άρχισε να τρέχει αίμα και όλα κύλησαν πάνω στο μωρό. Δεν μπορούσα να καταλάβω, νόμιζα ότι το αίμα ήταν δικό της” είπε η Όλγα, καθισμένη στο κρεβάτι στο Νοσοκομείο Παίδων Okhmatdyt όπου νοσηλεύεται.

Διάβασε Επίσης: O δημιουργός του "La Casa de Papel" ετοιμάζει σειρά εμπνευσμένη από την πανδημία

Όπως ανέφερε ο Ντμίτρο, ο πατέρας της μικρής Βικτώριας, η Όλγα άρχισε να ουρλιάζει γιατί νόμιζε ότι η κόρη τους είχε κοπεί, ενώ ο ίδιος της έλεγε ότι δεν είναι το αίμα του μωρού, αλλά το δικό της. 

Η 27χρονη μητέρα θυμάται τις απίστευτες στιγμές που έζησαν λέγοντας ότι η ίδια είχε ξυπνήσει για να ταΐσει το μωρό της και το είχε σκεπάσει με μια κουβέρτα για να το ζεστάνει όταν σημειώθηκε η επίθεση με πύραυλο. ″Αυτό ήταν που κράτησε το μωρό στη ζωή. Ότι την κάλυψα εγκαίρως. Και τότε ο Ντμίτρο πήδηξε και μας σκέπασε και τις δύο”.

″Δεν μένει τίποτα άλλο να κάνουμε παρά να παραμείνουμε θετικοί και απλώς να πιστέψουμε ότι ήταν το χειρότερο, το πιο φρικτό πράγμα που θα μπορούσε να έχει συμβεί στη ζωή μας”, προσθέτει ο Ντμίτρο.

Οι φωτογραφίες της Όλγας με το δεμένο κεφάλι και το σώμα της γεμάτο τραύματα να κρατάει σφιχτά το μωρό της και να το θηλάζει έκαναν το γύρο του διαδικτύου δείχνοντας άλλη μια φορά την μαύρη εικόνα του πολέμου. Η Όλγα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κοψίματα στο κεφάλι και το σώμα, ενώ το μωρό δεν έπαθε τίποτα εκτός από μια γρατζουνιά και κάποιους μώλωπες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Guardian (@guardian)

Διάβασε Επίσης: Στο “Cyprus Avenue” θα δούμε την “κρίση ταυτότητας” που δεν μπορεί να μην αφορά τους Κύπριους

Σημειώνεται ότι οι ουκρανικές αρχές λένε ότι τουλάχιστον 60 άμαχοι σκοτώθηκαν στο Κίεβο από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την αποκαλούμενη ”ειδική στρατιωτική επιχείρηση” στις 24 Φεβρουάριου.

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας: Reuters

 

Loader