Ο μικρός Einstein: Ο Sebastian είναι μόλις 5 χρονών και γράφει σε 10 γλώσσες

Ο μικρός Einstein: Ο Sebastian είναι μόλις 5 χρονών και γράφει σε 10 γλώσσες

Ο μικρός Sebastian έγινε viral με τα βίντεο και τις ικανότητες του στο TikTok

Εντύπωση έχει προκαλέσει ένα 5χρονο αγόρι με αυτισμό σε εκατομμύρια ανθρώπους στο Internet με τη «φωτογραφική» του μνήμη, καθώς ο μικρός έχει την ικανότητα να γράφει σε 10 διαφορετικές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών.

Πρόκειται για τον Sebastian Esposito, από το Albuquerque, στο Νέο Μεξικό, ο οποίος όταν ήταν 18 μηνών, έπαθε εμμονή με ένα παζλ με ξύλινα γράμματα και άρχισε να συλλαβίζει λέξεις, όπως «γάτα» και «σκύλος». Μέχρι τα δύο του χρόνια είχε μάθει να γράφει περισσότερες από 200 λέξεις, καθώς και ολόκληρο το ρωσικό αλφάβητο.

Ο μικρός έχει μια δεξιότητα που ονομάζεται υπερλεξία, η οποία συμβαίνει όταν ένα παιδί αναπτύσσει την ικανότητα ανάγνωσης πολύ νωρίτερα από την ηλικία του και γοητεύεται με αριθμούς και γράμματα. 

@litttle.einstein Toddler genius doing alphabets in 6 languages #CinderellaMovie #hyperlexia #autism #fypシ #ArmaniMyWay ♬ original sound - Sebastian

Διάβασε Επίσης: Η δραματική ιστορία 10χρονης που έχασε τα πόδια της και τη μητέρα της μέσα σε μια στιγμή

Πλέον, σήμερα στην ηλικία 5 ετών, φοιτά στο νηπιαγωγείο και ενώ οι συμμαθητές του εξακολουθούν να μαθαίνουν την αλφαβήτα, ο Sebastian έχει ικανότητα ανάγνωσης ενός 18χρονου ατόμου και έχει απομνημονεύσει το ελληνικό, το γερμανικό, το αρμενικό και το τουρκικό αλφάβητο, παρόλο που ακόμα δεν μπορεί να δέσει μόνος του τα κορδόνια του.

Ο πατέρας του, Ryan Esposito, που είναι εργάτης σε ορυχείο, και η σύζυγός του Amanda είπαν: «Κάθε γονιός πιστεύει ότι το παιδί του είναι ξεχωριστό. Αλλά ήξερα ότι ο Sebastian ήταν πραγματικά ξεχωριστός. Όταν άρχισε να γράφει αντίστροφα τις λέξεις, σκέφτηκα ότι ίσως ήταν εξωγήινος. Ήταν απίστευτο. Πιστεύουμε ότι έχει φωτογραφική μνήμη. Οτιδήποτε βλέπει, το αποθηκεύει στο μυαλό του και δεν το ξεχνά ποτέ».

 

@litttle.einstein 5 year old genius kid knows Russian #kidgenius #autismawareness #fyp #childgenius ♬ original sound - Sebastian

Ο μικρός Sebastian σε ηλικία 3 ετών, διαγνώστηκε με αυτισμό, μια αναπτυξιακή αναπηρία που επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν με τον κόσμο. Η οικογένεια του για να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τον αυτισμό άρχισε να δημοσιεύει βίντεο του μικρού στο διαδίκτυο, αλλά ποτέ δεν περίμενε πως αυτά θα γίνονταν viral, μερικά, μάλιστα, προσελκύουν μέχρι και 20.000.000 προβολές.

Ο λογαριασμός του μικρού στο TikTok είναι @litttle.einstein, δηλαδή μικρός Einstein, ένα όνομα που τον περιγράφει απόλυτα αφού εκεί βλέπουμε βίντεο που τον δείχνουν να γράφει ένα ολόκληρο αλφάβητο ή κάθε γραμματοσειρά στο Microsoft Word, καθώς επίσης αναφέρει κάθε χώρα και πρωτεύουσα στον κόσμο.

Όπως λέει ο πατέρας του: «Μπορεί να απαριθμήσει κάθε χώρα στον κόσμο και τη σημαία τους, τις πρωτεύουσες και το πού βρίσκονται. Μπορεί να ξεχωρίσει μια χώρα από το περίγραμμά της. Ο Sebastian δεν μπορεί πραγματικά να μιλήσει με λέξεις, είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτόν. Έχει όλες αυτές τις σκέψεις, αλλά παλεύει να επικοινωνήσει με αυτό τον τρόπο. Έχει καταπληκτικό μυαλό, αλλά πρέπει να γράψει για να σου πει πώς ακριβώς νιώθει. Αν πέσει και χτυπήσει, του είναι πολύ δύσκολο να μας το πει. Θέλουμε ο κόσμος να ξέρει ότι κάθε παιδί δεν είναι το ίδιο. Αλλά όλα τους είναι λαμπρά. Ο Sebastian δεν μπορεί να φορέσει μόνος του τα παπούτσια του, αλλά μπορεί να γράψει στα ρωσικά. Πώς ακούγεται αυτό;».

 

@litttle.einstein 5 year old memorized the periodic table of elements #hyperlexia #autismawareness #periodictable #science #UnsealTheMeal ♬ original sound - Sebastian

Ο πατέρας του εξομολογείται ότι η μέρα γέννησης του μικρού, στις 19 Ιουλίου 2016, μετατράπηκε γρήγορα σε εφιάλτη, αφού εκείνος και η μητέρα του έφτασαν ένα βήμα πριν τον θάνατο. Οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι μητέρα και παιδί δε θα επιζήσουν αν το μωρό δεν γεννιόταν μέσα σε 30 λεπτά. «Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που συνέβαινε. Ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μου αλλά και η καλύτερη, καθώς γεννήθηκε ο Sebastian. Χτύπησε συναγερμός. Οι νοσοκόμες με έβγαλαν έξω. Βγήκα κλαίγοντας και μετά με φώναξαν να κόψω τον ομφάλιο λώρο. Ήταν μπλε όταν τον είδα, δεν έδειχνε καν ζωντανός».

 

@litttle.einstein 5 yearbold writing the Dutch alphabet#fypシ #hyperlexia #autismawareness #dutch #alphabet ♬ original sound - Sebastian
 

Διάβασε Επίσης: Halftime: Το ντοκιμαντέρ για την Jennifer Lopez έρχεται στο Netflix

Τα πράγματα ευτυχώς πήγαν καλά και μητέρα και γιος επέζησαν. Ωστόσο, ο Sebastian μπήκε σε αναπνευστήρα στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου παρέμεινε για 9 μέρες. Οι γιατροί τους ενημέρωσαν πως ο γιος τους πιθανώς θα είχε σημαντικά αναπτυξιακά προβλήματα. Ο μικρός άρχισε να μπουσουλά σε ηλικία 9 μηνών, ενώ περπάτησε όταν έγινε σχεδόν 2 ετών. Παρά τη δυσκολία του με την ομιλία, οι γονείς του κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί του με ξύλινα γράμματα που είχαν αγοράσει. «Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνώ με τον γιο μου. Γράφουμε ερωτήσεις, όπως το τι θέλει να φάει, και μας απαντά. Μπορεί να πει τα πάντα με γραπτά λόγια».

Πηγή

Πηγή φωτογραφίας

 

Loader