Ο (πρώην) ιερέας Ιωάννης πέταξε τα ράσα και μας εξηγεί γιατί

Ο (πρώην) ιερέας Ιωάννης πέταξε τα ράσα και μας εξηγεί γιατί

«Κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέφτη, χωρίς ψευτιές και χωρίς υπεκφυγές»

«Ήμουνα ιερέας για πάνω από 5 χρόνια. Αρκετοί με γνωρίζουν είτε από την εκκλησία είτε από το διαδίκτυο. Δεν είμαι πια πατήρ, πέταξα τα ράσα και πετώντας τα, άφησα κάθε εκκλησία, κάθε οργανωμένη θρησκεία που από τις αρχές της ιστορίας κατεργάζεται την καταπίεση του ανθρώπου.

Κάποια στιγμή κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέφτη, χωρίς ψευτιές και χωρίς υπεκφυγές. Τι είναι για σένα σημαντικότερο, να πορεύεσαι με άξονα τη δική σου προσωπική αλήθεια ή μια κάποια αλήθεια, που σου επιβλήθηκε, σαν θέσφατη;

Κάποια στιγμή, κατάλαβα, ότι δεν μπορούσα να είμαι μέλος ή μάλλον διδάσκαλος ενός θρησκευτικού συστήματος, που εκ προοιμίου, λόγω της σεξουαλικότητάς μου, με στέλνει στην κόλαση, στο σκοτάδι και στην αφάνεια».

O Αρχιμανδρίτης Ιάσων, γράφει ο Άρης Δημοκίδης στα Μικροπράγματα, ήταν ένας απ’ τους καλύτερους ιερείς της νέας γενιάς και πολύ αγαπητός στο ίντερνετ. 

Τώρα, μόλις χθες βασικά, ο Συράκος-Ιωάννης Κεσέν (πια) ανέβασε ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον βίντεο στο YouTube, στο κανάλι Religion Recovery, με τίτλο: «Γιατί πέταξα τα ράσα».  Είμαστε σίγουροι πως θα συζητηθεί πολύ.

Το βίντεο είναι αυτό:

Εγώ σε αυτόν τον Θεό βλέπω έναν δυναστή

Aνάμεσα σε διάφορα και πάρα πολύ ενδιαφέροντα, ο πάτερ που πέταξε τα ράσα, λέει:

«Αλήθεια, τι σόι Θεός είναι αυτός που επεμβαίνει τόσο δυναμικά στις ζωές των ανθρώπων και τους ορίζει με το τι θα πλαγιάζουν στο κρεβάτι τους και πώς θα βιώνουν τη σεξουαλικότητά τους; Θεός αγάπης και φιλανθρωπίας δεν είναι. Εγώ σε αυτόν τον Θεό βλέπω έναν δυναστή. Και πώς θα ήταν διαφορετικό, όταν αυτός ο άντρας Θεός είναι κατασκεύασμα των ανδροκρατούμενων κοινωνιών, από την απαρχή της ανθρώπινης ιστορίας; Παίρνουν ύφασμα και ράβουν παντελόνια και φοράνε αυτά τα παντελόνια για το ‘θείον’, το οποίο αν υπάρχει, είναι πνεύμα. Με πoιο δικαίωμα του δίνουμε φύλο; Πιο λογικό θα ήταν επειδή το ‘θείον’ παράγει και αναπαράγει να το εμφανίζαμε στην ανθρώπινη ιστορία ως γυναίκα, όπως κάνανε σε προϊστορικές κοινωνίες. 

Η οργανωμένη θρησκεία έχει κάνει τεράστια εγκλήματα ενάντια στο καθετί διαφορετικό, αφού το διαφορετικό δεν εξυπηρετεί την κοινωνική γαλήνη και η εξουσία θέλει κοινωνική γαλήνη γιατί έτσι επιβάλλεται. Σε θεοκρατικές κοινωνίες, γι’ αυτά που σας λέω τώρα, θα έπρεπε να μ’ έχουν κάψει, να μ’ έχουν κρεμάσει, για να μη μιλάω, να μη φαίνομαι, κάνοντας μια ζωή καταδικασμένη στο σκοτάδι. Μια ζωή ψεύτικη, μακριά από την προσωπική μου αλήθεια.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 

«Άνθρωπος είμαι πρώτα και μετά ανάπηρος» / Ο απίθανος Στέλιος Κυμπουρόπουλος ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα γίνει ευρωβουλευτής


Θα μπορούσα άλλα να πιστεύω και άλλα να διδάσκω, άλλα να πράττω και άλλα να ζω μέσα μου, θα μπορούσα να φορτώνω τους ανθρώπους με φορτία δυσβάσταχτα και εγώ αυτά τα οποία διδάσκω, να μην τα τηρώ. Αυτό ονομάζεται υποκρισία που μπορεί να οδηγήσει πάρα πολλούς ανθρώπους στην παράνοια. Σε τέτοια παράνοια, ώστε να καθίστανται επικίνδυνοι για τους άλλους».

gsgsgs
Όταν ήταν πατέρ

Στην περιγραφή του βίντεο στο YouTube, αναφέρεται: «Μετά από πέντε χρόνια στο ράσο, έρχεται κάποια στιγμή η αναμέτρηση με την προσωπική αλήθεια. Πλέον, έχοντας αφήσει στο παρελθόν εκκλησία και οργανωμένη θρησκεία, μπορώ να μιλώ και να σκέφτομαι χωρίς στεγανά, χωρίς δόγματα, χωρίς αφορισμούς. Μικρά βίντεο, μικρά λιθαράκια που χτίζουν την αλήθεια. Από τα ράσα στον φεμινισμό, από την κανονικότητα στην ορατότητα».


ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 

Ας μιλήσουμε για την κυπριακή ταβέρνα


 

Loader