Ουκρανία: H γυναίκα που έγινε σύμβολο του πολέμου αφηγείται την ιστορία της για πρώτη φορά

Ουκρανία: H γυναίκα που έγινε σύμβολο του πολέμου αφηγείται την ιστορία της για πρώτη φορά

Ο βομβαρδισμός στο διαμέρισμα της είχε ως αποτέλεσμα να τυφλωθεί στο ένα μάτι

Η φωτογραφία με το ματωμένο πρόσωπο της Olena Kurylo τα πρώτα 24ωρα του πολέμου, είχε γίνει viral αμέσως.

Η γυναίκα μίλησε στην Daily Mail για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό της και αναφέρει πως τυφλώθηκε στο δεξί της μάτι έπειτα από τον πύραυλο που κατέστρεψε την πολυκατοικία στην οποία ζούσε κοντά στο Χάρκοβο, τις πρώτες ώρες της εισβολής από τη Ρωσία.

Με τη βοήθεια της The Mail on Sunday η δασκάλα θα χειρουργηθεί στην Πολωνία, με τους γιατρούς να ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να σώσουν το μάτι της και να επαναφέρουν ένα μέρος της όρασης της. Οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει πως κινδυνεύει να εμφανίσει θανατηφόρα μόλυνση από τα τραύματα της.

' '

Διάβασε Επίσης: Η Βαλεντίνα Σοφοκλέους πιστεύει ότι φάνηκε τυχερή γιατί πρώτα απ' όλα την αγάπησε ο κόσμος 

Η ίδια μιλώντας στην Daily Mail , περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που βίωσε μαζί με την κόρη της.

«Παρακολουθούσαμε τις ειδήσεις, αλλά ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα ξεκινούσε πραγματικά ένας πόλεμος. Οι πρώτες μου σκέψεις ήταν “αυτό συμβαίνει πραγματικά;”».

Μιλώντας για τον άντρα της είπε: «Ο Mykola έφυγε για να γεμίσει το αυτοκίνητο με βενζίνη για να μπορέσουμε να δραπετεύσουμε όσο έφτιαχνα τα πράγματα. Αλλά του έσκασε το λάστιχο και τα 30 λεπτά που πέρασε για να αντικαταστήσει τον τροχό του έσωσαν τη ζωή».  

Η Olena καθόταν σε έναν καναπέ στην κρεβατοκάμαρα τους όταν ξαφνικά άκουσε έναν δυνατό θόρυβο και είδε θραύσματα γυαλιού να πετούν προς το μέρος της.

«Είναι σαν φωτογραφία, μπορώ να το απεικονίσω τόσο καθαρά. Το παράθυρο έσπασε σε χίλια μικρά κομμάτια. Είναι θαύμα που επέζησα. Απλώς θυμάμαι ότι σκέφτηκα: «Δεν είμαι έτοιμη να πεθάνω». Μόλις είχαμε ανακαινίσει το σπίτι μας. Δε θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι κάποιος θα μπορούσε να χάσει κάτι τόσο γρήγορα».

Διάβασε Επίσης: Βιρτζίνια: Τρεις πυροσβέστες υποδέχθηκαν τα παιδιά τους μέσα σε 24 ώρες και έγιναν viral 

Η γυναίκα συνέχισε λέγοντας: «Το αίμα έτρεχε στο πρόσωπο μου και δε μπορούσα να δω τίποτα. Είχα εκατοντάδες σωματίδια γυαλιού ενσωματωμένα στο δέρμα μου, αλλά δεν ένιωσα πόνο καθώς έπαθα σοκ. Σε εκείνο το σημείο δεν ήξερα ότι υπήρχε γυαλί στο μάτι μου καθώς ήταν γεμάτο αίμα. Συνέχισα να σκουπίζω το πρόσωπο μου με ρούχα για να προσπαθήσω να σταματήσω την αιμορραγία»..

Η Olena κάλεσε τον σύζυγό της και την κόρη της Katya για να τους πει ότι είναι ζωντανή, πριν καταφέρει να βρει ασθενοφόρο για να καλύψει τις πληγές της. Εκεί φωτογραφήθηκε από τον Αμερικανό φωτογράφο Wolfgang Schwan, του οποίου η «στοιχειωμένη» εικόνα εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο τον κόσμο.

 

Πηγή: Jenny.gr , athensvoice.gr

 

Πηγή φωτογραφίας

 

Πηγή κεντρικής φώτο

Loader