Στο Λονδίνο υπάρχει το “αόρατο σπίτι” που έγινε viral

Στο Λονδίνο υπάρχει το “αόρατο σπίτι” που έγινε viral

Το σπίτι προκαλεί έκπληξη στους περαστικούς όταν καταφέρουν να το εντοπίσουν

Ένα πολύ ιδιαίτερο και συνάμα περίεργο σπίτι στη συνοικία του Richmond στο Λονδίνο έχει προκαλέσει εντύπωση και έγινε viral. Ο λόγος για το λεγόμενο “αόρατο σπίτι” το οποίο πήρε το όνομα του από τους γιγάντιους τοίχους καθρέφτες που αντανακλούν τα πάντα γύρω του, κάνοντας το δύσκολα ορατό και συνεπώς “αόρατο” στον κόσμο.

Tο “αόρατο σπίτι” δεν είναι μια φανταχτερή καλλιτεχνική εγκατάσταση, αλλά μόνο ένα ιδιαίτερο σπίτι έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον του κοινού, αφού βρίσκεται στον πολυσύχναστο δρόμο A316 δίπλα στον κυκλικό κόμβο του Richmond Circus, κοντά στο σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου Richmond. Το σπιτι είναι επανασχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα και καλλιτέχνη Alex Hao το 2015, κατοικείται από το 2019, ενώ η οικογένεια που μένει εκεί δηλώνει ότι η διαμονή είναι τουλάχιστον ενδιαφέρουσα.

Διάβασε Επίσης: Οι σειρές και ταινίες που βρίσκονται στην κορυφή του κυπριακού Netflix

Οι καθρέφτες που περιτριγυρίζουν το σπίτι προκαλούν αστεία περιστατικά με τους περαστικούς, αφού αρκετοί είναι αυτοί που σταματούν για να φτιάξουν τα μαλλιά τους ή τα ρούχα τους. Οι ιδιοκτήτες, από την άλλη, παρόλο που δεν είναι ορατοί από τους περαστικούς, μπορούν να δουν τα πάντα μέσα από το σπίτι και εντοπίζουν κόσμο να χρησιμοποιεί τους τοίχους και τα παράθυρα τους.

«Ο σχεδιαστής μας, Alex Hao, σκέφτηκε την ιδέα του καθρέφτη», είπαν στο MyLondon οι ιδιοκτήτες, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. «Ο καθρέφτης θα έκανε το σπίτι να «μιλήσει με το περιβάλλον του». Μπορείτε να δείτε τα δέντρα στον κυκλικό κόμβο και τα σύννεφα να αντανακλούν στο σπίτι. Μας άρεσε πολύ η ιδέα».

1

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο το ιδιαίτερο αυτό σπίτι έγινε πρόσφατα viral με μια φωτογραφία του στο Reddit, αφήνοντας τον κόσμο με τόσα αναπάντητα ερωτήματα. Αρκετοί αναρωτήθηκαν πόσο χρόνο και προσπάθεια κατέβαλαν οι ιδιοκτήτες για να διατηρούν τους καθρέφτες καθαρούς, ενώ άλλοι αναρωτήθηκαν πώς θα μπορούσαν να έχουν περάσει από δίπλα του δεκάδες φορές και να μην έχουν καν συνειδητοποιήσει ότι ήταν εκεί.

Διάβασε Επίσης: Σύντομα πιθανόν να λαμβάνουμε πακέτα και γράμματα στο σπίτι μας με drones

«Ζω στην περιοχή περίπου 10 χρόνια έχω περάσει από εκεί αρκετές φορές, ειλικρινά δεν το έχω προσέξει ποτέ», σχολίασε ένας χρήστης του Reddit. «Ξέρει κανείς κάτι γι′ αυτό; Είναι οικιστικό ή εμπορικό; Δοκίμασα να το γκουγκλάρω και δεν μπορώ να βρω καμία πληροφορία για αυτό.»

Πηγή

Πηγή φωτογραφιών

Loader