Covid-19: Νέα έκτακτα μέτρα για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο*

Covid-19: Νέα έκτακτα μέτρα για το ποδόσφαιρο στην Κύπρο*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring*

«Ακυρώστε το ολάν τζαι κανεί» ξεστόμισε εξαγριωμένος ο αθλητικογράφος Γιαννάκης Γιαννάκη της εφημερίδας μας, επιστρέφοντας πριν από λίγο στην αίθουσα σύνταξης από δημοσιογραφική διάσκεψη που διοργάνωσε εκτάκτως ο ΚΟΠ.

Η διάσκεψη αφορούσε στα νέα αιφνίδια μέτρα που έχουν ληφθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Ποδοσφαίρου για την προστασία από τον κορωνοϊό, αφού τα πρόσφατα κρούσματα σε Νέα Σαλαμίνα και Εθνικό Άχνας φαίνεται πως θορύβησαν τους αρμόδιους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που τίθενται αμέσως σε εφαρμογή, ανακοινώνονται τα extreme ακόλουθα:

α) Απαγορεύεται πλήρως και μέχρι νεοτέρας, κάθε σωματική επαφή μεταξύ των ποδοσφαιριστών. Τάκλιν, φάουλ, χτυπήματα στην πλάτη και χειραψίες εντός ή εκτός παιχνιδιού αποτελούν ρομαντικό παρελθόν. Όλοι οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να συμμορφωθούν με τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, κρατώντας μεταξύ τους τις απαραίτητες αποστάσεις που θα εμποδίσουν τη μεταφορά του ιού. Ωστόσο, ως δείγμα καλής θέλησης, το Υπουργείο Υγείας επιτρέπει όπως η γνωστή απόσταση των δύο μέτρων, στην περίπτωση των ποδοσφαιριστών να γίνει ένα μέτρο τζαι εν εντάξει.

β) Full body και υποχρεωτικός ψεκασμός όλων των ποδοσφαιριστών με τελευταίας γενιάς αντισηπτικά, πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος κάθε παιχνιδιού. 

γ) Υποχρεωτική χρήση μάσκας για προστασία από τον ιό από όλους τους ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια όλων των παιχνιδιών. Μπορεί τα γήπεδα να είναι εξωτερικός χώρος, η φύση όμως του ποδοσφαίρου και η τακτική εκτόξευση σάλιου και φτυσίματων μεταξύ των ποδοσφαιριστών, ενίοτε και των γνωστών ρεχών, καθιστά τη χρήση μάσκας υποχρεωτική και απαραίτητη. 

δ) Express κόβιτ τεστ στο ημίχρονο, για όλους τους παίκτες. Ειδικά κλιμάκια του Υπουργείου Υγείας, ντυμένοι αστροναύτες ως είθισται θα στήνουν το τραπεζάκι τους σε μια γωνιά του γηπέδου σε κάθε παιχνίδι και όλοι οι ποδοσφαιριστές θα εξετάζονται τουλάχιστον μία φορά ο καθένας σε κάθε παιχνίδι. Σίουρες κουβέντες.

ε) Περιορισμός όλων των ποδοσφαιριστών στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία. Ο χώρος της Κρατικής Έκθεσης μετατρέπεται ουσιαστικά σε κοιτώνες για ποδοσφαιριστές με αυστηρή περιφρούρηση και πλήρη απαγόρευση εισόδου και εξόδου. Δεν θα επιτρέπεται να μπαίνει κανείς και αυτό θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος ή μέχρι τουλάχιστον να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι ποδοσφαιριστές. Θα παρέχονται δωρεάν γεύματα.

Τυχόν άρνηση ή απροθυμία για συμμόρφωση με τους νέους κανόνες συνεπάγεται αυτομάτως με αποβολή από τον πρωτάθλημα, δηλώνουν οι αρμόδιοι.

Η AG θα συνεχίσει να βρίσκεται στις επάλξεις κρατώντας σας ενήμερους για τα νεότερα.

*Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα

Loader