Δεν είναι όλοι οι Ρώσοι νεόπλουτοι*

Δεν είναι όλοι οι Ρώσοι νεόπλουτοι*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Στη φωτογραφία βλέπουμε παραδοσιακές ουκρανικές πατάτες

Αλαφιασμένος και αιφνιδιασμένος είναι σήμερα ο συντάκτης σύγχρονου κυπριακού πολιτισμού, καθώς ντόπιος Κύπριος μεσοαστός, καλοαναθρεμμένος σε γνωστή αστική συνοικία, δήλωσε πως «δεν είναι όλοι οι Ρώσοι νεόπλουτοι». 

«Υπάρχουν και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες», είπε.

Ζητώντας του να μας επεκτείνει λίγο την αιρετική αυτή σκέψη, ο Κύπριος μεσοαστός, δήλωσε:

«Κοιτάξτε να δείτε, το σοβιετικό παρελθόν διαδραματίζει ρόλο κι αυτό αναντίλεκτα ισχύει για όλους τους ανθρώπους που προέρχονται απ’ τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ. Λογικό δεν είναι; Αρκετοί απ’ τους ανθρώπους αυτούς έγιναν ζάμπλουτοι σε μία νύχτα. Αν μάλιστα σκεφτεί κανείς πως για δεκαετίες ολόκληρες ζούσαν σε συνθήκες φτώχειας και ανέχειας, ε τότε πώς να μη συμπεριφερθούν νεοπλουτίστικα όταν ξαφνικά έγιναν νεόπλουτοι. Άλλωστε, μόνο ο Πρόεδρός μας ξέρει καλύτερα τι ξέπλυμα ακολούθησε στα πρώτα χρόνια μετά την πτώση».

Απ' την άλλη, επισήμανε ο αντισυμβατικός Κύπριος μεσοαστός, οι άνθρωποι απ’ τη Ρωσία είναι πολλά εκατομμύρια και οι γενικεύσεις είναι κακές.

«Ακόμη και στην Κύπρο συμβαίνει να μπορεί να γνωρίσει κανείς Ρώσους ανθρώπους που έχουν ενδιαφέρουσες προσωπικότητες. Ανθρώπους της διπλανής πόρτας, βρε παιδί μου, πώς να σας πω. Με έγνοιες, ανησυχίες και ενδιαφέροντα παρόμοια με τα δικά μας. Ας μην λέμε πως όλοι οι Ρώσοι είναι νεόπλουτοι. Πουριτανό δεν είναι;»

Ανεξήγητο και αμήχανο σιωπηλό μούδιασμα έχει απλώσει το πέπλο του πάνω από αστικές συνοικίες Κυπρίων, μετά την πρωτοφανή αυτή δήλωση.

«Δεν είναι πως το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι, δήλωσε ο μόνος άλλος κύπριος αστός που θέλησε για την ώρα να σχολιάσει τη δήλωση. «Δεν είναι πως συνειδητά πίστευα πως όλοι οι Ρώσοι είναι νεόπλουτοι. Ασυνείδητα το πίστευα. Δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί. Αφήστε με», είπε.

Η AVANT GARDE θα μεταδίδει σε αποκλειστικότητα όλες τις σχετικές εξελίξεις.

 *Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου δημιουργεί Τμήμα Πορισμάτων


 

Loader