Έκανα Καθαρά Δευτέρα στην Κύπρο χωρίς μεγάφωνα*

Έκανα Καθαρά Δευτέρα στην Κύπρο χωρίς μεγάφωνα*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Μια υπέροχη και γαλήνια Καθαρά Δευτέρα στα πράσινα λιβάδια, με αλληλοσεβασμό, ηρεμία και χωρίς υπόνοια ρύπανσης, ηχητικής ή άλλης, πέρασε χθες στο νησί της Κύπρου 32χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από τη Λάρνακα.

«Στην περιοχή που έκανα με την παρέα μου το παραδοσιακό καθαροδευτεριάτικο πικνίκ, ούτε και ένας συμπολίτης μου δεν άφησε ακαθαρσίες μετά που έφυγε. Ούτε και ένας δεν προσπάθησε να επιβάλει τη μουσική του με μεγάφωνα και προπαντός ούτε και ένας δεν μας έκανε να αισθανθούμε πως κινδυνεύουμε να μας πατήσει με τ’ αυτοκίνητα», δήλωσε στην εφημερίδα μας ο 32χρονος.

«Όλα κύλησαν πανέμορφα!», υπογραμμίζει.

Με δική τους πρωτοβουλία, μας είπε, οι πολίτες που αποφάσισαν να εκδράμουν στο συγκεκριμένο μέρος συμμορφώθηκαν πλήρως με τις υποδείξεις της τροχαίας και άφησαν όλοι ανεξαιρέτως τα αυτοκίνητά τους έξω απ' τον εκδρομικό χώρο, για να μη γίνει πανζουρλισμός. 

«Κανένα αυτοκίνητο και καμία μοτοσυκλέτα δεν πέρασε με ταχύτητα από δίπλα μας. Τα μικρά παιδιά της παρέας μπορούσαν και έπαιζαν όλη τη μέρα ανέμελα. Χαρά Θεού!», επισήμανε.

Καθ’ όλη την πολύωρη παραμονή της παρέας στο πράσινο λιβάδι, αναφέρεται επιπλέον, κανείς από τους παρευρισκομένους Κύπριους εκδρομείς δεν επιχείρησε να βάλει Νότη Σφακιανάκη (ή κάτι άλλο παρόμοιο) σε μεγάφωνα. 

«Όλοι οι εκδρομείς ήταν διακριτικοί. Πολύ. Έβαζαν τις μουσικούλες τους ήσυχα, μερικές παρέες τραγουδούσαν και χόρευαν αλλά ποτέ σε φάση που να ενοχλήσουν ή να δείξουν πως ίσως και να θέλουν να επιβληθούν στους δίπλα τους με τα μεγάφωνα. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχαν εκδρομείς που να θέλουν με τον οποιοδήποτε τρόπο να επιβάλλουν τη μουσική τους στους ‘γείτονες’. Ήταν όλοι τόσο καλοί. Είναι, ξέρετε, βασικόν ίδιον του λαού μας να σέβεται τους διπλανούς».

Το σημαντικότερο εντούτοις απ’ όλα, συμπληρώνει ο 32χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, είναι ότι το απόγευμα που έφευγε η παρέα από τον εκδρομικό χώρο όλα ήταν πεντακάθαρα και κανείς από τους Κύπριους εκδρομείς δεν άφησε ακαθαρσίες πίσω του. 

«Κανείς χαρταετός δεν έμεινε πεταμένος, κανένα σκουπίδι δεν υπήρχε διάσπαρτο στον εκδρομικό χώρο. Τίποτα, τίποτα! Ούτε και ένα αποτσίγαρο! Eίμαστε τόσο, μα τόσο εξευγενισμένοι ως λαός».

Η ομάδα της AVANT GARDE απευθύνει θερμά συγχαρητήριά στους εξευγενισμένους εκδρομείς και εύχεται πάντα τέτοια.

 *To παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Loader