Εντυπωσιακή η αύξηση των runners στη Λευκωσία*

Εντυπωσιακή η αύξηση των runners στη Λευκωσία*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Σε επίπεδα Βερολίνου έχει φτάσει το ποσοστό των ανθρώπων που καθημερινά πια κάνουν τροχάδι στη Λευκωσία, αφού τα περιοριστικά μέτρα έχουν αναγκάσει τους πολίτες να υιοθετήσουν νέες συνήθειες.

«Είναι εντυπωσιακό, κάθε δρόμος και ένας δρομέας, κάθε γειτονιά και ένας μαραθώνιος», δηλώνει στον αθλητικό μας συντάκτη ο κύριος Μιχάλης Πομπάρτας, αστυνομικός της γειτονιάς στην περιοχή Παλλουριώτισσα. 

Σύμφωνα με τον κ. Πομπάρτα, οι νέοι δρομείς είναι άτομα ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας και εντοπίζονται πια σε όλους τους δρόμους της κυπριακής πρωτεύουσας. «Από παχουλούς μέχρι λεπτούς και από ηλικιωμένους μέχρι νέους, οι πολίτες που σταματάμε για εξακρίβωση στοιχείων είναι σε ένα τεράστιο ποσοστό δρομείς».

κάθε δρόμος και ένας δρομέας, κάθε γειτονιά και ένας μαραθώνιος

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στους δρόμους παραμένουν ωστόσο οι ιδιοκτήτες σκύλων, επισημαίνει ο κύριος Πομπάρτας.

«Είναι μάλιστα φοβερό το πόσο έχουν αυξηθεί κι αυτοί. Είμαι αστυνομικός της γειτονιάς στην Παλλουριώτισσα τα τελευταία έξι χρόνια και δεν είχα ιδέα πως η ευρύτερη περιοχή έχει τόσους πολλούς σκύλους. Έτυχε, βέβαια, να εντοπίσουμε στην Παλλουριώτισσα και πολίτες που βρέθηκαν με τον σκύλο τους από τη Λακατάμια και τα Λατσιά. Οι βόλτες με τους σκύλους έχουν γίνει κι αυτές μεγαλύτερες, αντιλαμβάνεστε».

Σε ερώτηση του συντάκτη μας αν ο κύριος Πομπάρτας έχει εντοπίσει στους δρόμους της Λευκωσίας οτιδήποτε άλλο αξιοπρόσεκτο, ο αστυνομικός της γειτονιάς μας είπε μόνο για δύο περιστατικά όπου πολίτες είχαν βγάλει βόλτα με λουρί τα κουνέλια τους και για ακόμη δώδεκα περίπου φορές που το κατοικίδιο με λουρί ήταν γατάκι.

«Το διάταγμα επιτρέπει στον δρόμο τα κατοικίδια. Τι να πούμε και εμείς», κατέληξε.

*To παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Loader