Η Κύπρος φωτίζει τους πύργους της με τον πρίγκιπα του Ντουμπάι*

Η Κύπρος φωτίζει τους πύργους της με τον πρίγκιπα του Ντουμπάι*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Σύμφωνα με είδηση που διέρρευσε πριν από λίγο, ως ένδειξη θερμών ευχαριστιών προς το αδελφικό εμιράτο του Ντουμπάι που φώτισε το Burj Khalifa με την κυπριακή σημαία, η κυβέρνηση της Κύπρου και συγκεκριμένα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού (ο οποίος ασχολείται με τέτοια πολιτισμικά) έδωσε εντολή όπως οι ψηλότεροι πύργοι στην Κύπρο φωτιστούν ταυτόχρονα με το πρόσωπο του πρίγκιπα του Ντουμπάι, Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

 

«Aυτό που έγινε χτες στο Ντουμπάι, όπου φωταγωγήθηκε ο ψηλότερος πύργος τους με την κυπριακή σημαία είναι πολύ σημαντικό και δεν μπορούσαμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια», δήλωσε στο σάιτ μας ο Υπουργός, ο οποίος διέταξε όπως όλοι οι πύργοι της Κύπρου, τελειωμένοι και μισοτέλειωτοι, φωτιστούν με την ολόσωμη τζελαπία του νεαρού πρίγκιπα.

 

«Μα καλά κύριε Υπουργέ μου, το Burj Khalifa φωτίζεται συνεχώς με σημαίες από διάφορες χώρες, μήπως μια τέτοια κίνηση θα ήταν κομμάτι υπερβολικούλικη εκ μέρους μας» τον ρώτησε ο δημοσιογράφος μας.

 

Aγαπητέ μου, είπε ο Υπουργός, «η Κύπρος δεν είναι μια οποιαδήποτε χώρα. Η Κύπρος είναι το νέο πιστό αντίγραφο του Ντουμπάι και μια τέτοια κίνηση είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Είναι η μεγάλη ευκαιρία μας κιόλας να δείξουμε στην υφήλιο πως τώρα έχουμε κι εμείς πύργους. Άσε που θέλουμε να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Άραβες μεγιστάνες για να έρχονται με private jets να παίζουν στα καζίνο μας, μη ξεχνάτε αγαπητέ πως έχουμε ένα όραμα και μια στρατηγική ως Kύπρος».

 

Μα καλά, κύριε Υπουργέ μου, «το γεγονός ότι η αραβική φορεσιά παραπέμπει στην ισλαμική θρησκεία δεν είναι κάτι που σας προβληματίζει; Τι μηνύματα θα στείλουμε στην Τουρκία που είναι μουσουλμάνοι και υποτίθεται δεν τους θέλουμε; Έλληνες χριστιανοί ορθόδοξοι δεν είμαστε στην Κύπρο;»

 

«Πράγματι αυτό που λέτε αγαπητέ έχει μια βάση, η Κύπρος ήταν και θα παραμείνει πάντοτε χριστιανή ορθόδοξη, όλοι οι Τουρκοκύπριοι είναι λινοβάμβακοι και πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά μας θα' ναι, ωστόσο ας μην υποτιμούμε το διόλου ευκαταφρόνητο αραβικό κεφάλαιο που δύναται να εισρεύσει στη χώρα μας. Είναι όπως με τα χρυσά διαβατήρια. Άλλο να έρχεται ο ζάμπλουτος αλλοδαπός να αγοράζει κυπριακά ακίνητα εκατομμυρίων, κι ας είναι και καταζητούμενος από την Ιντερπόλ και άλλο να έρχονται παράνομοι αλλοδαποί με βάρκες από τον Λίβανο. Πρόσφυγες ή όχι, είναι παράνομοι και πρέπει να φεύγουν. Έχουμε όραμα αγαπητέ στις διεθνείς σχέσεις, δεν είμαστε τυχαία ως χώρα».  

Οι πύργοι της Κύπρου αναμένεται να φωτιστούν με την τζελαπία του Άραβα πρίγκιπα σε ημερομηνία που αναμένεται να οριστεί σύντομα από το Υπουργικό Συμβούλιο.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η συμπερίληψη της πρωτοποριακής αυτής δράσης στο Γκίνες.

*Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα

Loader