Η Λεμεσός να γίνει ανεξάρτητο κράτος*

Η Λεμεσός να γίνει ανεξάρτητο κράτος*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring.

Σε εντελώς νέα φάση φαίνεται να εισέρχεται το εθνικό ζήτημα στην Κύπρο και αυτό όχι μόνο λόγω της τουρκικής απαίτησης για δύο κράτη αλλά και λόγω ανυπέρβλητων πια διαφωνιών εντός των ελληνοκυπρίων που οδηγούν μαθηματικά είτε στη δημιουργία τριών ξεχωριστών κρατών, είτε σε πολύ χαλαρή συνομοσπονδία βασισμένη στα ελβετικά καντόνια.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του διχοτομικού μας συντάκτη, μετά από έκτακτη σύσκεψη σήμερα το πρωί στον λόφο του Προεδρικού αποφασίστηκε όπως τεθεί αμέσως σε δημοψήφισμα ενώπιον των διαφορετικών λαών που κατοικούν στο νησί της Κύπρου πρόταση για πλήρη ανεξαρτητοποίηση της πόλης και επαρχίας Λεμεσού και απόσχισής της από την υπόλοιπη Κύπρο.

«Μετά τη χθεσινοβραδινή επανάσταση του κετελαπόνγκο, η ανάγκη για ανεξαρτητοποίηση της Λεμεσού καθίσταται εκ των ων ουκ άνευ», αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

«Είναι αναμφίβολο πως οι κάτοικοι αυτής της πόλης μιλούν εντελώς διαφορετική γλώσσα από τους υπόλοιπους Κύπριους, ελληνοκύπριους ή τουρκοκύπριους και οποιαδήποτε απόπειρα συνεννόησης ή/και μεταξύ τους επικοινωνίας αποδεικνύεται μάταιη.

Η ανεξαρτητοποίηση της Λεμεσού θα ήταν επομένως win-win situation για όλους ανεξαιρέτως τους λαούς που ζουν στo μεσογειακό νησί της Κύπρου: Οι μεν κάτοικοι του υπόλοιπου νησιού θα συνεχίσουν να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού στην κοινότητα και οι δε κάτοικοι της Λεμεσού θα συνεχίσουν να αντιλαμβάνονται το πάρτυ ως την απόλυτη επαναστατική πράξη, χωρίς να πρέπει να μπαίνουν σε διάλογο με τον όποιοδηποτε», επισημαίνει στη γραπτή ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Είναι πραγματικά win-win situation και εδώ ίσως να εντοπίζεται η πολυπόθητη διέξοδος στην τρισκατάρατη λύση του Κυπριακού», υπογράμμισε.

Τα σενάρια που βρίσκονται πια επίσημα στο τραπέζι, επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, είναι δύο: «Είτε θα οδηγήθουμε στη δημιουργία τριών ξεχωριστών κρατών που θα έχουν τρεις κυριαρχίες, τρεις ιθαγένειες και τρεις διεθνείς προσωπικότητες είτε σε μία πολύ χαλαρή συνομοσπονδία, στο πρότυπο των ελβετικών καντονίων, όπου οι επαφές, οι εμπορικές συναλλαγές και οι πολιτικές σχέσεις μεταξύ των κρατιδίων θα περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες. Η τριζωνική, τρικοινοτική ομοσπονδία απορρίπτεται», διευκρίνισε.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο τοποθέτησης συρματόπλεγματος τύπου Αστρομερίτη γύρω από τη Λεμεσό, για μία σύντομη διευθέτηση του σοβαρότατου αυτού ζητήματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται, αφού η πραγματικότητα είναι πως η κατάσταση χρήζει επείγουσας αντιμετώπισης.

Σε ερώτηση άλλου δημοσιογράφου κατά πόσο θα μπορούσε εύκολα και χωρίς τη χρήση βίας από την Αστυνομία, να ληφθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για να αποφευχθεί το χθεσινοβραδινό πάρτυ, για το οποίο υπήρχαν πληροφορίες από μέρες πριν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για το λεμεσιανό ταμπεραμέντο, χωρίς να κάνει αναφορά σε τυχόν ευθύνες της πολιτείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά τις σημερινές εξελίξεις και τη νέα μορφή λύσης που παίρνει το Κυπριακό, δάκρυα ανακούφισης φαίνεται να κυλούν σήμερα ανάμεσα σε πολίτες που προέρχονται από όλους τους διαφορετικούς λαούς της Κύπρου. Οι Λευκωσιάτες ανακουφίζονται βαθιά που θα γλιτώσουν επιτέλους από τους ανόητους Λεμεσιανούς, οι Λεμεσιανοί που θα γλιτώσουν από τους πουριτανούς και ξενερουά Λευκωσιάτες ενώ πολλά δάκρυα ανακούφισης φαίνεται να κυλούν και σε μεγάλη μερίδα κατοίκων της Πάφου, αφού φαίνεται σίγουρο πια πως όλα τα σχετικά ανέκδοτα για απόσχιση θα πάψουν να αφορούν στους Παφίτες και μεταφέρονται τελεσίδικα στη Λεμεσό.

*Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα 

Loader