Κατέφθασαν τα φυτά που θα κοσμούν την Πλατεία Ελευθερίας*

Κατέφθασαν τα φυτά που θα κοσμούν την Πλατεία Ελευθερίας*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Μετά την εντύπωση που προκάλεσαν τα παγκάκια και οι βρύσες που έχουν πρόσφατα εγκατασταθεί στην Πλατεία Ελευθερίας και αφού, δέκα χρόνια μετά την έναρξη των εργασιών, το περίφημο έργο οδεύει (σιγά, σιγά) προς την ολοκλήρωση του, σήμερα το πρωί έγινε παραλαβή και των φυτών που θα διακοσμούν τον χώρο.

Προκειται για διαφόρων ειδών φυτά, αναρριχητικά και μπονσάι, που θα αιωρούνται κατά μηκος της πλατείας. Η συγκεκριμένη ιδέα, σύμφωνα με την συντονίστρια του έργου (η οποία στο μεταξύ υπάρχει) είναι βασισμένη σε πρωτοποριακό έργο του Ιάπωνα καλλιτέχνη, Αζούμα Μακότο, ο οποίος με τη βοήθεια της αμερικανικής οργάνωσης εθελοντών JP Aerospace, έστειλε στο διάστημα δύο αερόστατα, όπου υπήρχαν ένα ιαπωνικό λευκό μπονζάι ηλικίας 50 ετών και μία ανθοδέσμη από ορχιδέες, λίλιουμ, ορτανσίες και άλλα άνθη από όλο τον κόσμο προκειμένου να δει τι θα συμβεί.

γσγσγ

"Σκεφτήκαμε ότι το συγκεκριμένο έργο θα ταιριάζει απόλυτα στην φουτουριστική διάθεση που θέλουμε να δώσουμε στην πλατεία μας", δήλωσε η συντονίστρια του έργου, επισημαίνοντας ότι "τα αερόστατα που θα βρίσκονται στη στρατόσφαιρα της γης και από τα οποία θα κρέμονται τα φυτά που θα καταλήγουν πάνω από την πλατεία, θα μπορούν να αλλάζουν επίπεδο και ύψος ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες του νησιού μας. Σε περιπτωσεις καύσωνα, τα φυτά θα ανεβαίνουν προς τα πάνω ώστε να διατηρούνται φρέσκια και ζωντανά και όταν οι καιρικές συνθήκες γίνονται πιο ευνοϊκές, θα επανέρχονται στην αρχική τους θέση. 

Η εγκατάσταση του πρωτοποριακού διακόσμου έχει ξεκινήσει ήδη και η AVANT GARDE εξασφάλισε τις πρώτες εικόνες.

gsgsgs

 *Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία (;) σχέση έχει με την πραγματικότητα

Loader