Κρεσέντο προκλητικότητας από την Άγκυρα: Tούρκικος ο μπακλαβάς!*

Κρεσέντο προκλητικότητας από την Άγκυρα: Tούρκικος ο μπακλαβάς!*

Αναδημοσίευση από Tο Κουλούρι

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

«Άνοιξε η όρεξη» των Τούρκων για τις αμφισβητήσεις στο Αιγαίο καθώς μονομερώς ανακήρυξαν «τούρκικα» μια λίστα από 100 προϊόντα, απαιτώντας μάλιστα λοιπά έθνη να αποδεχθούν εγγράφως τη λίστα εντός είκοσι ημερών.

Όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της γειτονικής μας χώρας, Anadolu, επικαλούμενο στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, στη λίστα βρίσκονται ο μπακλαβάς, το κανταΐφι, οι σιδερόβεργες, η πετονιά, κάθε μηχανισμός σουβλίσματος, το τάβλι, και τα λυθρίνια.

Σε απειλές προς την Ελλάδα συνεχίζει να κινείται η Τουρκία την Πέμπτη, λίγες ώρες μετά από την κρίσιμη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν στο Λονδίνο το μεσημέρι της Τετάρτης, καθώς υποστήριξε πως υπάρχει μη-αναγνωρισμένη τουρκική μειονότητα στο Φάληρο.

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες, για την ανακήρυξη των τούρκικων προϊόντων. Ο Αλέξανδρος Γεννηματάς διεμήνυσε ότι οι μονομερείς ενέργειες «δεν μπορούν να παραβιάζει τα δικαιώματα στο φαγητό τρίτων χωρών», σημειώνοντας ότι «τα φαγητά, εκτός από τη φέτα, δεν έχουνε πατρίδα».

Τέλος, ο Έλληνας διπλωμάτης επισήμανε ότι «τον καλύτερο μπακλαβά τον φτιάχνει η γιαγιά μου η Τούλα από την Κύμη, και μάλιστα τον φτιάχνει με αμύγδαλα, και δεν έχω ποτέ μπακλαβά με αμύγδαλα στην Τουρκία. Τι έχετε να πείτε για αυτό;»

Πρώτη δημοσίευση στο Κουλούρι

*To παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία (;) σχέση έχει με την πραγματικότητα

Loader