Κύπρος: Κατατέθηκαν οι 14 χιλιάδες υποψηφιότητες για τις φετινές εκλογές*

Κύπρος: Κατατέθηκαν οι 14 χιλιάδες υποψηφιότητες για τις φετινές εκλογές*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring.

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Κύπρο μας η επίσημη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις φετινές βουλευτικές εκλογές, αφού, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του κοινοβουλευτικού -και ολίγον τι λαφαζάνη- συντάκτη, έχουν κατατεθεί και οι 14 χιλιάδες στο σύνολο υποψηφιότητες.

Πρόκειται συγκεκριμένα για δεκατέσσερις χιλιάδες και εκατόν δώδεκα (14,112) υποψηφιότητες, διευκρινίστηκε.

«Είναι μία πραγματικότητα πως οι παρούσες εκλογές παρουσιάζουν αυξημένο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον», αναφέρει ο κοινοβουλευτικός -και ολίγον τι λαφαζάνης- συντάκτης, «αφού οι Κύπριοι πολίτες θα έχουν φέτος να επιλέξουν από μια ικανοποιητικά μεγάλη γκάμα υποψηφίων βουλευτών και βουλευτριών».

«Επιλογές σίγουρα υπάρχουν και είναι άφθονες», σημείωσε.

Από την πληθώρα των νέων και ανεξάρτητων σχηματισμών και κινημάτων μέχρι τους κατά τόπους αριστίνδην υποφηφίους των παραδοσιακών αλλά και των λιγότερο παραδοσιακών ως κομμάτων, το χιλιοειπωμένο και πολύ 2019 επιχείρημα πως δεν υπάρχουν άτομα στα ψηφοδέλτια που έστω και μερικώς να σε εκφράζουν, αναμφίβολα φέτος δεν μπορεί ούτε να σταθεί ούτε και να χρησιμοποιηθεί. 

«Η δημοκρατία μας πραγματικά γιορτάζει!» επισημάνθηκε.

Σε ερώτηση κατά πόσο η υποβολή τόσων πολλών υποψηφιοτήτων ενδέχεται να προκαλέσει τεχνικά προβλήματα στις κάλπες, αφού μέχρι να δεις ολόκληρο το ψηφοδέλτιο θα χρειάζεσαι περίπου μία με μιάμιση ώρα, ο Έφορος των Εκλογών απάντησε πως αυτό είναι ένα θέμα που πράγματι το επεξεργάζονται και που θα πρέπει να επιλυθεί.

«Εν ευθέτω χρόνω θα το διευθετήσουμε», απάντησε.

Σε άλλη ερώτηση κατά πόσο εξετάζεται για το ψηφοδέλτιο το σενάριο της χρήσης ρολού τύπου Classic Row Rolls, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για το τύλιγμα τσιγαριλικίου, με σκοπό να είμαστε κιόλας οικολογικά σωστότεροι, ο Έφορος Εκλογών έδειξε να μην κατανοεί επαρκώς την αλλόκοτη αυτή ερώτηση και παρέπεμψε στην επόμενη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, με σκοπό να διευκολυνθούν οι πολίτες στο τι να ψηφίσουν, νεοφυής επιχείρηση τύπου start-up με εξειδίκευση στo machine learning και στο political language processing ετοιμάζει εφαρμογή όπου οι χρήστες θα μπορούν, συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους και απαντώντας σε ορισμένες σημαντικές ερωτήσεις να κάνουν match με υποψηφιότητες που ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία τους.

Θα είναι κάτι σαν αλγοριθμική ρουλέτα που θα σε καθοδηγεί απευθείας στην ταιριαστή σου υποψηφιότητα, ειπώθηκε.

Καλή ψήφο να ευχηθούμε και σε καλή μεριά! 

*Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα 

Loader