Μεγάλο σμήνος με ακρίδες κατευθύνεται προς την Κύπρο*

Μεγάλο σμήνος με ακρίδες κατευθύνεται προς την Κύπρο*

Λαφαζαnews. Γιατί τα σκέτα news είναι boring

Εκτός από την παγκόσμια πανδημία, την πολεμική ρητορική απ’ τον Ρετζέπ Ταγίπ, τηv οριστική διχοτόμηση της Κύπρου, τον φονικό σεισμό, το τσουνάμι και φυσικά τα Συλλούρης και Cyprus Papers Gates, από αύριο Κυριακή οι κάτοικοι της περιοχής μας θα πρέπει να περιοριστούν σπίτι καθώς μεγάλο σμήνος με ακρίδες ίπταται πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο και κατευθύνεται προς την Κύπρο.

Σύμφωνα με τον γνωστό ακριδολόγο Λεόντιο Μαυρίκκη, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η Κύπρος δέχεται επίθεση από οργανωμένες ακρίδες, είναι ωστόσο η πρώτη εδώ και πολλές δεκατίες, για να μην πούμε αιώνες που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα σμήνος τέτοιου βεληνεκούς. Έχει παρατηρηθεί, σημείωσε, πως περίπου κάθε 300 με 500 χρόνια η Κύπρος δέχεται μια μεγάλη επιδρομή από ακρίδες και ποια η καταλληλότερη χρονιά από το 2020 για να ξανασυμβεί.

Το βασικό σμήνος, σύμφωνα με τον κύριο Μαυρίκκη, είναι γιγαντιαίο και αποτελείται από οκτώ με δέκα σχετικά μικρότερα σμήνημ που υπολογίζεται πως μαζί συναποτελούν έναν πληθυσμό από πενήντα με εκατό τρισεκατομμύρια ακρίδες που πετούν παρεούλα και δηλώνουν έτοιμες για όλα.

Οι ακρίδες αναμένεται να επισκεφθούν πρώτα την παραθαλάσσια πόλη της Λάρνακας και στη συνέχεια και συγκεκριμένα εντός 24 με 48 ωρών θα επεκταθούν σε όλη την Κύπρο, με σύμμαχο τους τις καιρικές συνθήκες, αφού δεν φαίνεται να έχουμε ιδιαίτερες βροχές ή καταιγίδες ενώ παρατηρείται αξιοσημείωτη άπνοια.

Οι κάτοικοι, σύμφωνα με τους ακριδολόγους, παρακαλούνται όπως, καθόλη τη διάρκεια της επιδρομής, περιοριστούν αυστηρά στο σπίτι τους ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται η ανεπανόρθωτη ζημιά που θα υποστούν τα γεωργικά μας στρέμματα και οι σοδειές μας.

Βασικά να είστε σίγουροι πως τίποτα δεν θα μείνει όρθιο, θα καταστρέψουν τα πάντα, συμπλήρωσε ο κύριος Μαυρίκκης και πρότεινε όπως, πριν τον νέο εγκλεισμό λόγω ακριδών, να έχουμε έγνοια τις ευάλωτες ομάδες και να τις προμηθεύσουμε με τα απαραίτητα, από την απαραίτητη ωστόσο απόσταση, μιας και έχουμε και κορωνοϊό.  

*Το παραπάνω αποτελεί προϊόν φαντασίας και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα

Loader